![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, yusuf1414 mükemmellik paylaşmakla olur, İstanbul'a yolunuz düşerse mutlaka uğrayın, bitkiler ve doğa sevgisine gönül vermişseniz botanik bahçesinde bir gününüzün nasıl geçtiğini fark edemezsiniz. Devam ediyoruz, Ağaçlar net'e özel fotoğraf çekimleri ; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
, bugün biraz yavaş ilerliyoruz. Pachystachys lutea (Karides çiçeği) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta Sınıf: Magnoliopsida Alt Sınıf: Asterids Takım: Scrophulariales Aille: Acanthaceae Cins : Pachystachys Tür: P. lutea Binomial name Pachystachys lutea Vatanı :Güney Amerika Dekoratif çalı formlu bitkidir Subtropikal bitkidir +10 derece altında zarar görür. 1-1,5 metre boy yapabilir, budamaya uygundur. Işıklı alanları sever, direk güneş ışığında bırakılmamalıdır. Gelişim sürecinde suyu sever, sıcak yaz günlerinde yapraklarına kireçsiz su püskürtmek yararlıdır. Kışın, uyku döneminde aşırı sulmadan kaçınmalı. Düzenli gübreleme ister. ![]() Pachystachys lutea (Karides çiçeği) ![]() Pachystachys lutea (Karides çiçeği) Düzenleyen Nuri Murvet : 05-10-2010 saat 18:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
Değerli çalışkan arkadaşım kaktüs bahçesini bende defalarca gezdim bazı kaktüsler hasta ama süründüren bir hastalıkları var ve o bölümün düzenlenmesi zaruriyet arz ediyor. böyle bir çalışmayı önerin gönüllü olarak tüm tecrübelerimi uygulamak isterim.. Çalışmalarını günü günü gününe takip ediyorum. Görüşmek umudu ile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın ankstel Botanik bahçede kaktüs serası olarak ayrılmış bir bölüm yok, biliyorsun... Seninle yaptığımız sohbetler içersinde bu konuyu konuşmuştuk. Bende senin gibi taşın altına elimi koymaya hazırım, zaten imkanlarımız ölçüsünde elimiz taşın altında.... Yakın zamanda geldin mi? Bilmiyorum. Binada tadilat ve düzenlemeler bahara kadar devam edecek, ortalık biraz dağınık... Kaktüs bölümü için bir de yer sorunu var, en önemlisi de tabii ki (Duygusal sebebler) bu iş bayağı bir maddi destek istiyor. Erdal Üzen hocam'da yapılacak olan projeyi destekler, zaman içersinde bu sorunlarıda beraberce aşarız İnşallah . Selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu bitkinin adı nedir ? İlk defa Elazığ'da bir evde gördüm,çok beğendim,Mersin'de aradım yok.Nasıl bulabilirim.Yetiştirmek istiyorum.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın perihan bayram Alıntı : Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar. Sizlerle paylaştığım bilgiler, sizlere yardımcı oluyor ise bundan mutluluk duyarım..! Size Pachystachys lutea (Karides çiçeği) tohumunu veya çeliğini göndermem mümkün değil..! Bu sayfanın amacı bilgim dahilinde olan, fotoğraf ve bilgi paylaşımıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|