![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
, botanikâl özelliklerini dediğim gibi sonra vereceğim, hızlı gidiyoruz biraz gözlerimiz bayram etsin, doyalım, birazda yorulalım sonra sohbet ederiz. Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Angiosperms (Çiçekli bitkiler) Alt Bölüm: Magnoliids Takım: Piperales Aile: Aristolochiaceae Cins: Aristolochia Tür: Aristolochia littoralis Eş Anlamlsı: Aristolochia elegans Mast Vatanı:Brezilya ![]() Aristolochia littoralis ![]() Aristolochia littoralis ![]() Aristolochia littoralis Düzenleyen Nuri Murvet : 18-09-2010 saat 18:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi'nin sunumunu samimi, görsel ve şu an ki hali ile yalın olarak tür ve varyetelerini fotoğrafları ve botanikal özelliklerini paylaşacağım... Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida (Bir çenekliler) Takım: Zingiberales Aile: Musaceae (Muzgiller) Cins: Musa Muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin sarı kabuklu uzun meyvelerine denir. Türkiye'de daha çok Anamur ile Alanya arasında bulunur. Düzenleyen Nuri Murvet : 16-09-2010 saat 19:41 Neden: bilgi ilavesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın perihan bayram hanım, Aristolochia littoralis (Pipo Sarmaşığı) Bakım özellikleri :Yarı gölge bitkisidir, dik gelen güneş ışığından etkilenir, +10 derece altında zarar görür. Nisan ve Eylül ayı arası gelişimin hızlı olduğu dönemdir. Bu dönemde su ihtiyacı fazladır geri kalan zamanlarda bitkinin su ihtiyacı azalır. Biraz alkali , drene olan humuslu , yaprak ve bitki kompostlu, toprakları sever. Düzenli gübrelenme isteği vardır. Hastalıkları ;Tüketemiyeceği kadar aşırı su vermek kök çürüklüğüne sebeb olur. Tırtıllar en önemli düşmanıdır. Bakım yanlışlığı yapılmadığı sürece dayanıklı bir sarılıcı bitkidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Gezimize tropikal seradan,Chlorophytum amanienseyi tanıyarak devam ediyoruz. Chlorophytum amaniense Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Angiosperms Sınıf: Monocots Takım: Asparagales Aile: Agavaceae Alt Aile :Liliaceae Cins: Chlorophytum Tür : C. amaniense Binomial adı Chlorophytum amaniense Vatanı :Tropikâl Afrika ve Asya iklim kuşağı ![]() ![]() Chlorophytum amaniense |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Gezimize tropikal seradan, Hoffmania ghiesbreghtii 'ni tanıyarak devam ediyoruz. Hoffmania ghiesbreghtii Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm :Magnoliophyta Sınıf :Magnoliopsida Takım :Gentianales Aile :Rubiaceae Alt Aile :Cinchonoideae Alt Aile Hamelieae Cins :Hoffmania Tür :H. ghiesbreghtii Binomial adı Hoffmania ghiesbreghtii Vatanı :Güney Meksika ![]() ![]() Hoffmania ghiesbreghtii ![]() Hoffmania ghiesbreghtii |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın perihan bayram Clematis vitalba (Ak Asma ) Çiçeği ile ilgili anılarınız çok hoş, büyüklerimiz kısmı biraz içimi burktu ama, size yardımcı olabilmek beni mutlu etti, paylaşımınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın hozat İsteyin bilginiz hazırdır... Merhaba sayın perihan bayram Pipo pelikan (Aristolochia littoralis) bitkiniz üç yaşında ise bu bahar açması gerekir... Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia trigona yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... ![]() Euphorbia trigona |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|