![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1681 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizlere bu zamanda çiçeklenen geofitlerin arşivimden fotoğraflarını paylaşmamın tam zamanı ama sayfamızı takip eden dostlarımı yanlış bilgi vermem beni korkutuyor. Örnek olması için iki fotoğraf paylaşıyorum... ![]() Crocus sieberi ![]() Iris 'Kathrine Hodgkin' İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi ![]() "Galanthus nivalis" Kaya bahçesinde bulunan geofit (Soğanlı) bitkiler... Bu sayfada paylaştığım fotoğraf 1000 adet olmuştur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın hozat 1628 nolu mesajda soğanlı bir bitki çiçeği görünmüyor, her halde yanlış mesaj nosu girdiniz, kontrol ederseniz istediğiniz bilgiyi vermek beni mutlu edecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Ağaç Dostu
|
İiyi akşamlar Nuri Bey, Haklısınız yanlışlık olmuş. B duruma eski dilde, "TAKDİM TEHİR" deniyor, bir anlamda muhasebeci hastalığı olarak ta, söylenir. Rakamlar yer değiştirince oluyor. Ben de 1682 yerine 1628 yazmışım, 8 ile 2 nin yeri değişmiş. Uyarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hozat 1682 nolu mesajdaki bitki soğanlı değildir. Kısaca bitki hakkında genel bilgisini paylaşıyorum Ortak adı : Cycas (Sikas) Latince adı : Encephalartos altensteinii Ailesi : Zamiaceae İki evcikli bir bitkidir. Yani, erkek ve dişi çiçekleri ayrı ağaçlarda yer alır. Yaprak dökmeyen, mavimsi yeşil, bileşik uzun yaprakları vardır. Gövde oluşumu kısa, gelişimi yavaştır. Türüne göre 1-6 metre arası yüksekliğe ulaşabilir. Drenajı iyi humuslu toprakları sever. +10 derece altında zarar görür. Yarı gölge ortamları sever Güney Afrika kökenlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Hepsi gene birbirinden güzel gözlerimiz bu karlı havada bayram ediyor. Ama bu son eklediğiniz muhteşem birşey. Uzun bir gaga ve üstünde açmış çiçek. Allahım sen neler yaratmışsın..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Harikalar kumpanyasına devam... ![]() Mehaba Nuri bey. Nasılsınız? Bahçe nin gittikçe artan bir güzelliğe doğru gittiğini görmek ne güzel...Sayenizde tabi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Karides çiçeğini ikl defa görüyorum. Belkide görmüşümdür ama adını biliyorum. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın hozat Evet bu yıl gerçekten çok fazla çiçek goncaları var, çiçeklenmiş halininde fotoğrafını çekip paylaşmak güzel olacaktır. Merhaba fatma sunay ![]() Anthurium ![]() Anthurium ![]() Anthurium ![]() Anthurium |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın Nuri Murvet, Son resimdeki Medinilla magnifica adlı çiçeği lille'de görüp çok beğenmiştim. Taşıma sorunu sebebiyle alamamıştım. aşağıda Tropik sera notunu vermişsiniz satışı varmı dır ve bu görünümde midir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Benol Hazaroğlu hoşgeldiniz. Botanik bahçede bu türün satışı yok. Büyük yapı marketlerin bahçe bölümümünün, salon bitkileri kısmında satışa sunuluyor. Salon bitkileri satışı yapan fidalık ve seralarda bulabilmeniz mümkündür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Ağaç Dostu
|
çok güzel bitkiler içim açıldı Nuri Hocam, size imreniyorum ne güzel her gün bir başka güzelliği izleyip, onlarınlarla birlikte oluyorsunuz. İnsanlardan daha vefalıllar, en ufak bir yardımda hemen teşekkür edip size gülümsüyorlar, kimi açarak, kimi mis gibi kokarak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın hozat, hoşgeldiniz. Dediğiniz gibi, yalın, saf ve temiz oluyorlar, nefsin kibir ve benlik duygularından ariler... Emeğinizin karşılığını, çıkar gözetmeksizin karşılıksız olarak çiçeklerinle, çiçeklerinin kokusuyla, yapraklarının güzelliklerinle size memnuniyeti gösteriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sayın Nuri Mürvet ve değerli Dostları; Sayenizde, görüntüler ile bahardan nefes ve sözlerinizden feyz vede keyif alıyoruz. Güzelliklerin her anlamda sürmesi ve sağlık dileklerimle. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nuri Hocam, Ben zembil çiçeğini açmış haliyle hiç görmemiştim. Yaz aylarında formu çok güzel olan, sarımsı renkte kapsülleri aşağı doğru bakan bir ot vardır. Gördüğümde bir iki dal toplayıp vazoya koyarım, zembil otu diye biliyordum. Acaba aynı çiçeğin tohumlarımı, fotoğrafını bulup size göstereceğim. ÇOK değişik bir çiçek, teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|