![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2011
|
öncelikle bu güzel resimler için teşekür ederim bende bu bahçeyi gezip görmmek isterim herkese açıkmı ve adresini verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe, sizin ziyaretinizden son derece memnun olacaktır. Hafta içi Pazartesi- Cuma, mesai saatleri (9.30 - 4.30) arası ziyaretinize açıktır. Gereken ulaşım bilgileri sayfanın ilk mesajlarında ve Burada bulunmaktadır. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbul dışından ancak haftasonu gelebilecek agaclar.net gruplarının burayı ziyaret şansı nedir acaba? Selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önceden izin alınmadığı taktirde, ziyaret şansınız yoktur. Böyle bir ziyaret öncesi haberim olursa gerekli müracaatları yaparak, yardımcı olabilirim... Selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Nuri Murvet, bugune dek İstanbul' da olduğum zamanlarda görmediğim, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi ile sizin sayenizde, bu sayfalar aracılığı ile tanıştım. Ziyaret etmek istediğim bir numaralı yer oldu İstanbul' da. Umarım 09:30 dan 16:30 a kadar gezmek serbesttir ![]() Sizin dört mevsim fotoğrafladığınız bitkileri aynı anda görebilmek mümkün olmasa da, önce bu sayfaları ziyaret edip, sonra canlı olarak gezmek daha da faydalı olacak benim için, bu düşüncedeyim. Teşekkürlerimle. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın kelebek çalısı hoşgeldiniz. Botanik bahçenin bitkileri kadar güzel, manzarasıda vardır. Uzun zaman kalacaksanız, yanınıza sandviç ve içecek almanızı tavsiye ederim. Bahçemiz biraz dağınız olabilir, olumlu yanları oldukça fazladır. Keyif almanızı dilerim. Görüşmek dileği ile... ![]() Üst bahçeden manzara... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2012
|
Bizim üniversitenin botanik bahçesi de mi varmış! ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın enestalha Öğrenmiş oldunuz... Ziyaretinizi bekleriz... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi ![]() Kaya bahçesi, kaya çatlağı çiçekli bitkileri... ![]() Kaya bahçesi, kaya çatlağı çiçekli bitkileri... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
İki aydan beri işlerimizin yoğunluğundan gidememiştim. Dün nasip oldu, botanik bahçede uzunca bir süre kaldım... Harika zaman geçirdim... Bahçeyi özlemişim, bahçe ile uzun, uzun sohbet ettik... Güzel fotoğraflar çektim paylaşmak istiyorum. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi ![]() Çiçekli bitkiler... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
Bu bitki, Acanthus mollis (Ayı pençesi) çok güzel. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Şiir Uzun süre oldu merhabanızı duymayalı hoşgeldiniz. Evet Acanthus mollis (Ayı pençesi) dir. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi ![]() Çiçekli bitkiler... ![]() Çiçekli bitkiler... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eser İlhan hoşgeldiniz. Eski klasik pencere önü bitkisi Yaprağı güzeller (Solenostemon - Coleus leaves) bende çok severim. Peyzaj uygulamalarında yeni yeni kullanılmaya başlandı, yarı gölge alanlar için farklı renkler ve güzellikler sunuyor. Bahçelerdeki monoton renk tonlamasına yeni bir alternatif olabilir. Peyzaj uygulamalarımızda kullanırsak paylaşmak isterim... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın ayazkentli Ne kadar dikkatli bakıyorsunuz... Bu özelliğinizi taktir ediyorum. Çiçeklenmenin son evreleri, uç kurumaları bundan dolayıdır. Bitkinin genel halinin fotoğrafını paylaşmak, bakış açısı için daha doğru olacaktır. ![]() Calycanthus floridus |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2012
|
Efendim ben kısmetse yarın bahçeyi ziyaret etmeyi düşünüyorum ve haftanın bir günü de gönüllü olarak çalışabilirim.. Ayrıca konuşmak istediğim bazı konularda var.. Galiba sizde yetkili birisiniz bu bahçede... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın mucahit_inel Ben bahçede yetkili değilim... Bende sizler gibi, bilgimizin ve gücümüzün ölçüsünde botanik bahçeye katkıda bulunmak için çabalayan neferim... Bu sayfanında paylaşım amacı budur. Bu paylaşımda menfaat için, bir amacım ve çabamda yoktur. Mesleğimiz ve bu işe gönül verdiğimizden dolayı sıkça uğradığım bir cennet... Hocalarımızın hoşgörüsü çerçevesinde gönüllü olarak katkıda bulunuyoruz. Bu ziyaretler esnasında Botanik bahçesinde, bitkilerde gördüğümüz mevsimsel döngüleri, gelişimlerini bahçede bulunan otsu, soğanlı çalı ve ağaç türlerini sizlere yalın olarak aktarma çabasıdır. Size nasıl yardımcı olabilirim konusuna gelince aşina olduğumuz bir bahçe olduğundan, sizin yabancılık hissedeceğiniz ortamdan çabuk sıyrılmanızı sağlayabilirim. Benim katkımda size bu kadar olabilir. Birde bilgimiz dahilindeki konuları size aktarabilirim... Yarınki ziyaretinizi gönlünüzce olmasını diliyorum... Not: Gerekirse, cep numaramı özel mesajla isteyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2012
|
peki buradan istediğimiz bitkiden evde büyütmek için bir parçasını temin edebiliriz değilmi?? Ben saat çiçeği tohumu almıştım ama 1 senedir çimlendirmeyle uğraşıyorum .. Diğer sayfalarda bu çiçeği gördüm ve ondan bir parça alıp büyütmek istiyorum .. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Botanik bahçeye gönüllü olarak katkıda bulunacak arkadaşlarımızın hobi olarak, üretim için (Tohum, Çelik, Yaprak) alırım veya alabilirim amaçlı yaklaşımları etik olarak uygun değildir... Bahçeye ben nasıl katkıda bulunabilirim, düşüncesi hakim olmalıdır. Bahçeden yalnız bilgi alabilirsiniz...! |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Nuri Bey Bitki temini konusundaki mesajları görünce, İÜ.Botanik Bahçesinde bitki satışı yapılıp yapılmadığını merak ettim. Ben bir kaç kez yaptığım ziyaretlerim sırasında herhangi bir satış yapıldığını görmedim. Charlaux arkadaşımız forum da açtığı sayfalarda buradan satın aldığı bitkilerden bahsediyor. Belirli dönemlerde mi satış oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|