![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1321 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın hozat İsteyin bilginiz hazırdır... Merhaba sayın perihan bayram Pipo pelikan (Aristolochia littoralis) bitkiniz üç yaşında ise bu bahar açması gerekir... Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia trigona yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... ![]() Euphorbia trigona |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Kaktüsler çok güzeller emeğinize sağlık. Biz bakanlarında gözüne kuvvet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2010
|
emeğinize sağlık çok güzel olmuş euphorbia nın arkasındaki trigona (yapraklı olanı) ondanda bahsederseniz çünkü bende evde yetiştirmeyi düşünüyorum çeliğini buldum suda köklenmeyi bekliyor çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın şule 24 Euphorbia trigona, suda köklenme yapmaz, çürümesini hızlandırısınız. Elinizdeki çeliği kesim yaparak almışsanız, bir kağıdın üzerinde oda sıcaklığında en az 5 veya 10 gün arası kesim yarası kabuk bağlayana kadar bekledikten sonra, süzek kumlu bir toprağa ekimini yapın, arsızdır tutacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nuri Murvet, Euphorbia tirucalli yi Eskişehir'de Tepebaşı Belediye Serasında görmüş ve bir saksı almıştım. Birkaç gün önce Tepebaşı Belediye binasına gittiğimde ise iki adet yaklaşık iki metreyi geçmiş boyda gövde kalınlığı 10 cm kadar olmuş ağaçlaşmış Euphorbia tirucalli yi görünce ise oldukça şaşırdım. Tam olarak eklediğiniz fotoğraflarda belli değil ama sanırım onlarda ağaçsılaşmış durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Hhatice Dev kaktüsleri canlı görmenin ayrıcalığı bir başkadır... Merhaba sayın skaraca Botanik bahçede sizin dediğiniz gibi ağaçlaşmış gövde yapısında olan bir çok dev yapıda kaktüsler bulunmaktadır, nasip olursa görmenizi isterim, buyrun ziyaret etmeniz bizleri mutlu eder... Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Polaskia chende yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... ![]() Polaskia chende Sütun kaktüs |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel içim açıldı. polaskia chende Sütun kaktüs |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın şule 24 Kolay gelsin, merak etmeyin süzek kumlu toprakta köklenecektir... Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia lactea f.cristata 'variegata' yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... ![]() Euphorbia lactea f.cristata 'variegata' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nuri Murvet, 1287 nolu mesajınızda bulunan kaktüsün ismi konusunda şüpheye düştüm. Benim Cleistocactus straussii sizin eklediğiniz resimde bulunandan çok farklı.Dİken yapısı ve gövde yapısı olarak aralarında ki fark çok büyük.Benimki burda(İlk iki resim). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Fatih Sizin mesajınızdan sonra tekrar, tekrar kontrol ettim..! Sizinki Cleistocactus straussii Botanik bahçede olan da (1285 nolu mesaj saksıdaki hali) Cleistocactus straussii, dikili olduğu yerde aşırı rutubet ve sık kesimden deformasyona uğramış, bir de fotoğraftaki ışık sizi yanıltıyor. Bahçenin yalın halinin fotoğraflarını paylaşırken fotoğraf seçiminde daha dikkatli olmam gerekiyor, izleyenleri yanıltmama adına..! İlginize ve dikkatinize çok teşekkür ederim...! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İşte sonunda Euforbialar geçite başladılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii bende bekliyorum çokgüzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Nuri bey Euphorbia milii muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Ağaç Dostu
|
Nuri bey muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Ağaç Dostu
|
Nuri bey fotoğrafların hepsi aynı milli'yemi ait acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın günebakan Mesaj 1339-1342 ve 1345 aynı milii'ye ait, mesaj 1346 daki milii yeni çelikle üretilmiş anacı ilk paylaştığım fotağraftaki milii dir. Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia milii yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... ![]() Euphorbia milii |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Ağaç Dostu
|
İşte beyaz milli bundan edinmem lazım şansıma ikisi de kırmızı çıkan millilere beyaz kardeş gerekli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Milii olduktan sonra her rengi güzel Nuri Bey. Beyazı inci gibi. Gözlerimi alamadım...! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia Milii ağacı!!! Evet beyazda oldukça güzel. Nedense bana hiç denk gelmedi. Yapı marketlerde E.Milii getirip satmıyorki satın alayım. Bir ara Kütahya'dan sayın Oki_1655 gönderecekti ama sanırım temin etmekte sıkıntı çekti. Şimdilik kırmızı milii ile idare ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın günebakan Sizin beyaz E.milii yi bulacağınıza eminim, bu kadar sevgi karşılıksız kalmayacağına inanıyorum... Merhaba sayın aygün Gerçekten farklı bir bitki, sevenleride çok fazla..! Hoş geldiniz. Merhaba sayın skaraca Sizin kolleksiyon gibi çok güzel kaktüs ve sukulent guruplarınız var. Eğer isterseniz beyaz Euphorbia milii yi, botanik bahçeden fiyatını öğrenirim sizlere kargo ile gönderirim. Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia milii yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... ![]() Euphorbia milii |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|