![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2006
|
Japon Bahçesi (5)
Bahçe ilk mesajdaki resimlerde de görüldüğü gibi belli bölümlerden oluşmuş. Jatsuashi köprü, Mısakıtörö Fener Kulesi, Takımıdai şelale gözetleme yeri, Yukimitörö kar kulesi, İzutsu kuyu, Tusıkıyama suni tepe, Fujidana sarmaşık tüneli, Jüsansötö 13 katlı kule, Azumaya doğu kamelya gibi noktalar önemli yapıların bulunduğu yerler. Şunu da belirteyim bahçe Kırşehir’in en yüksek dağı olan Baranlı dağının Kuzey yamacında yaklaşık 1100 metre rakımda kurulmuş. Bahçede bir de suni şelale var yalnız sürekli çalıştırılmıyor. Ziyaretçiler için Cumartesi ve Pazar günleri 17:30-18:00 arası çalıştırılıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Japon Bahçesi (6)
Bahçenin toplam büyüklüğü ve tasarımı ile ilgili ayrıntılı bilgilere tam olarak ulaşamadım. Ayrıca göl kenarındaki küçük yapılar (minik Japon evlerini andıran yapılar) ve kulelerin anlamı halen bir gizem olarak duruyor. Oldukça büyük bir bahçe ve ayrıntılı olarak gezmek isteseniz sanırım 2-3 saat ayırmanız gerekir. Siz gezerken merak ettiklerinizi sorabilecek bir rehberin olmaması da üzücü bir durum. Ama Çağırkan beldesinden işçilerin ustabaşısı amca iyi niyetli ve Türk misafirperverliği ile yardımcı olmaya çalışıyor. Bahçe de türlerin çok az bir kısmı Türkiye de bilinmeyen türler. Çalı formundaki çoğu bitki bizim parklarımızda ve düzenlemelerimizde kullanılıyor. Benim farklı olarak görebildiğim Japon kirazı (Prunus yedoensis (yeşino kirazı)), Prunus jamasakura (sakuara ağacı), bildiğimiz salkım söğüt) burada biraz daha farklı gibi geldi bana, bahçede Salix babylonica ağaçları var ve dallar aşağı doğru sarkarken aynı zaman da eğrileşiyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Japon Bahçesi (7)
Düzenlemelerde hiçbir zaman düz, doğrusal ya da keskin kenarlı çalışılmamış. Çalıların düzenlenmesinde eğrisel ve şekil yaratılmak istenir gibi düzenlenmiş. Belki de bahçelerin sırlarından biri de budur doğrusal olmayan düzenlemeler ve şekiller tıpkı hayat gibi….. Japon ayvası çalılarında sanki balık şekli verilmek istenmiş gibi (Japon Bahçesi 4, 3. fotoğraf). ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Japon Bahçesi (8)
Evet benden şimdilik bu kadar. Röportaj için peyzaj uzmanlarımızın, meraklıların soru, öneri ve yorumlarını bekliyoruz… Benim aklıma bir tane geldi mesela peyzaj öğrencileri burada Japon uzman yanında ya da bu bahçede staj yapmak isteyebilirler mi acaba? Haydi kolay gelsin.... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|