agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geniş Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/)
-   -   İğde mi hünnap mı (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/677.htm)

ankara_kedisi 01-10-2007 19:54

hunnap fidani

Merhabalar,
Hunnap meyvesi ile ilk defa bir kac gun once tanistim ve cok sevdim. Cekirdeklerinden fidan elde temeyi dusunup topraga ekmis olsamda burda okuduklarimdan anladigim kadariyla ektigim cekirdeklerden fidan elde edemeyecegim.:( Hunnap konusunda bilgi sahibi olanlara bir kac sorum olacak:
1- Ankarada hunnap fidani temin edebilecegim bir yer var mi?
2- Ic Anadoluda yetistirilebilir mi?

Simdiden vereceginiz cevaplar icin tesekkurler.

Berna Demirci

nevsune 01-10-2007 22:42

[QUOTE=ankara_kedisi;158119]
1- Ankarada hunnap fidani temin edebilecegim bir yer var mi?

Bentderesindeki fidanlıklardan Kızılcahamamlı Adem adlı fidancıda , bir iki ay önce bir hünnap fidanı görmüştüm.

Gidip bakmakta yarar var.

ömerbulut 11-11-2007 23:25

Herkese hayırlı günler...........hünnap konusunda daha öncede yazmıştım isteyenlere danışabilecekleri bir telefon nosu verebilirim teşekkürler

ömerbulut 11-11-2007 23:27

Verecegim telefon nosu forumda çokça bahsi geçen gümüsu kasabasındandır gerçekten bir hünnap diyarıdır...........saygılarımla

Muhammet AKKAYA 29-07-2008 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acer (Mesaj 46074)
İstanbul'da Beyoğlu Ağacamii bahçesinde bir adet hünnap ağacını her İstiklal yürüyüşümde görmeden edemem.HEMEN TUVALET GİRİŞİNİN ÜSTÜNDEDİR MEYVALARI DA KIŞ BOYUNCA ÜSTÜNDE KALIR.Önünden geçerken bir selam verin,sevinir garibim!Hünnap eski İstanbul'dan bir hatıradır.Eski İstanbul köşklerinde iğde,incir ve cevizin yanında mutlaka bir hünnapta bulunurmuş.

İstanbulda bulunan hünnap ağaçlarının çapları ve yaşları hakkında bir fikriniz var mı acaba? Biga'da ben en yaşlı ağacın çapını 52 cm ölçtüm.90 yaşında tahmin ediliyor.:cool:

erdenaycincin 22-01-2009 18:29

hünnap batı karadenizde yetişirmi acaba tohumdan çimlendirme yapsam

erdenaycincin 22-01-2009 18:33

birde kumkuat'a merak saldım bartında yetişirmi nerden temin etmeliyim birde bektaşi üzümü fidesi olan biri varsa benle iletişime geçebilirmi(frenk üzümüm var ondan istemiyorumda şu siyah ve iri olan bektaşiler için yanıp tutuşuyorum :)

erdenaycincin 22-01-2009 18:49

evimizin bahçesinde tahminlerimizce 300 yaşında bir beyaz dut ağacımız var fotoğrafını daha sonra sizle paylaşıcam meyveleride normal dutlara nazaren daha iri oluyor

ömer toy 26-02-2009 07:43

kumkuat bir sitede görgüm (http://www.verita.com.tr/kumkuat.asp) rizede yetiştirildiği ve iyi verim verdiği yazıyo.ticari amaçla yetiştirebileceğim ağaç çeşitleri varmıdır.

nazmikoc 27-02-2009 14:11

Merhaba ağaç dostu arkadaşım

Antepli bir bayan söylemişti iğdeyi sütle kaynatıp kışın içiyorlarmış baş ağrısına bire birmiş..
;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Erguvan Muhibbi (Mesaj 40001)
Şeker Hastalığı meselesini bilemem.
Ama şunu her zaman söylerim. Her çeşit meyveden yenmelidir.
Çoğu zarar, azı karar derlerdi eskiden rahmetli büyüklerimiz.
Bir çeşitten ne olursa olsun abartılı yenmesi zarar oluyor.
Tüm meyvelerden yiyin sularını için. Rabbim sizin için yaratmış.

metin yam 21-07-2009 13:10

arkadaşlar hünnap için yeni kurdum siteye herkesi bekliyorum hünnapın tanıtımı için el ele www.hunnapci.com saygılarımla

zulkufhacettepe 30-10-2009 21:56

iğdenin 37 çeşidinin olduğunu biliyorum. Hatırlayın hurmada ne kadar çok çeşit var. Buda iğneli bi hurma işte. Yiyip tadına bakmak garanti olacak galiba. hihihi

Bahçemiz 01-05-2011 22:16

Değerli kardeşim bahsi geçen konu ile alâkalı Resim Hünnap'a ait sanırım.
Paylaşım için teşekkürler.

ELMAS-007 09-11-2020 12:08

benim diktigim çekirdekten ağaç meyve vermedi , kaç senede yanı kaç yaşında meyva verecek , ne yapmam lazım .

TUĞRULÜNAL 16-11-2020 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ELMAS-007 (Mesaj 1598858)
benim diktigim çekirdekten ağaç meyve vermedi , kaç senede yanı kaç yaşında meyva verecek , ne yapmam lazım .

Hünnap nezaman verir bilemiyorum ,fakat genel olarak tohumdan yetişmiş ağaçların gençlik kısırlıkları 6-7 yıl sürmektedir.Yani 7 yıl civarı beklemek gerekmektedir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025