![]() |
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar,
Bu ihlamur turu hakkinda bilginiz var mi? Turkiye'de ve yasadigim yerde bir cok ihlamur turu gormustum, bu ture hayatimda ilk kez dun bir Parkta rastladim. Yapraklari ve ciceklerinin formu diger turlerden cok farkli. Cicek salkimi neredeyse bir karis buyuklugunde. Yapraklari parlak ve yaprak kenarindaki testere disleride diger turlere gore cok buyuk. Beni encok sasirtanda bu Agacin ciceklenme doneminin yeni baslamak uzere olmasi. Uzerinde bir cok cicek salkimi var ama henuz cicek acmamis. Diger Ihlamur turlerinin ciceklenme donemi coktan bitti, tohumlarida olgunlasmaya basladi bile. Internette arastirdim ve TiLiA HENRYANA turunu bu Agaca cok benzettim. Bu tur hakkinda bilgi edinmek (Turkce) istedim fakat hic bir bilgi kaynagina ulasamadim. |
ilk defa gördüm çok ilginç bir tür , çiçek tomurcuk sayısı da baya bi fazla araştırmak lazım..
|
1 Eklenti(ler)
[QUOTE=Tohumcu Nılgun;1194101]Arkadaslar,
Bu ihlamur turu hakkinda bilginiz var mi? Nilgün Hanım; O ıhlamuru iki ay kadar önce, bir dostumun fidanlığında gördüm. Üzerinde çiçekleri vardı. Bana da (temmuz gibi) üzerinde hala çiçek olan bu tür ilginç gelmişti. Aynı fidanlıkta bir süre çalışan bir üyemiz (Yunus Cem Biçer), kırık bir fidanı alıp getirmiş ve arkadaşım Hasan Çetin Üstün' e vermiş. O da saksıda ona hayat vermiş. Kasımda bahçesine dikecek. Arkadaşımın bahçesindeki Henri Ihlamuru' nun, 7 ağustosta çektiğim fotoğrafı aşağıda. Yani bu tür, artık Türkiye'de de fidanlıklarda boy gösteriyor. Not: Benim gördüğüm fidanlar, en az 2 - 2,5 metre boyundaydılar. Bu kırık olduğu için küçük kalmış! Bir de fotoğraf çok net olmadığı için, yapraklardaki iğne görünümü pek fark edilmiyor. Ayrıca alttaki yeni sürgün anaç fidanın dalı gibi. Yakınlarda gidersem bir kez daha fotoğraflarım. Eklenti 442301 |
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;1200344]
Alıntı:
Agac neredeyse tamamen ciceklenmis, hatta daha acmamis cicek salkimlarida vardi. Bu Agacin Eylul ayinda ciceklenmesi buranin ikliminden dolayi mi, yoksa turune has bir ozelligi mi, anlayamadim? Sizin bahsettiginiz turle, benim bahsettigim tur ayni ise, Temmuz ayinda acmasi da yine Turkiye'nin ikliminden mi kaynaklaniyor bilemedim? Evet soylediginiz gibi biraz daha fotograf eklemeniz cok iyi olur. Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
Nilgün Hanım;
Fotoğrafı büyütüp kestim. Aşı olduğu kesin gibi. Yani aşı yerinin altından, anaç fidandan çıkan dalın yaprakları normal ıhlamur yaprakları gibi. Üsttekiler kesinlikle Henri.;) Bir bakar mısınız? Eklenti 442309 |
[QUOTE=Tohumcu Nılgun;1200366]
Alıntı:
Biraz önce Net'ten aradım. Aşağıdaki kaynakta, July/September (Temmuz/Eylül) aylarında çiçeklendiği kaydediliyor. Galiba, bu dönemler arasında çiçeklenmesi (İklimlere göre) doğal gibi. Van den Berk Fidanlıkları | Tilia henryana |
Alıntı:
|
Ihlamur
1 Eklenti(ler)
Geçen sene fidanlıktan alıp ektiğim ıhlamurun cinsi hakkında bilgisi olan varmı? Birde ne zaman çiçek açar yaşı hakkında bir bilgim yok 7 senede çiçek açtığını okudum doğrumudur?
|
ıhlamur ağacı
herkese merhaba,bahçede yetiştirmek için en uygun,çiçekleri demlenip içilebilen, hoş kokulu ıhlamur türü hangisidir acaba?sanırım gümüşi ıhlamur değil ama diğer türler arasında karasız kaldım.bu arada manisa salihlide oturuyorum..
|
Değerli arkadaşım ben de bahçeye bir tane ektim.2 yıllık.Ancak ben her ıhlamurun çayı yapılır ve ıhlamur alınır diye biliyordum.Yanılıyormuyum.
|
Alıntı:
|
Merhabalar daha önce benzer bir soru sorulmuş ama net bir cevap verilmemiş, benimde bahçemdeki ıhlamur ağacının bazı yapraklarında fotoğraftaki oluşumlardan mevcut. Endişelenmeli miyim veya gerekiyorsa nasıl bir tedavi uygulamalıyım bilgisi olan veya başından geçmiş olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa minnettar olurum. Herkese iyi günler dilerim.
http://i61.tinypic.com/28khnir.jpg http://i59.tinypic.com/2cndybk.jpg |
Sayin fatyaz, sorunuzun cevabi bu baslikta olabilir.
|
benim yorumum sadece tahmini değerlendirme.. bilimsel kanıtı yoktur.. bende selahattin beyin yorumunu okudum. fakat bu oluşum bu şekilde bişi olabilirmi acaba..?
6. mesajda okudum ıhlamurun 2 çeşidi var biri yaprak üzerinden çiçeklenen ve meyve veren çeşidi ve en değerli ve fidanı nadir olanı çiçek ıhlamuru, diğeri bildiğimiz ıhlamur sık bulunan çeşidi.. acaba resimlerde görülen değerli olan yaprak üzerinde çıkan oluşumlardan meyve veren cins olmasın...? sadece kişisel yorumum.. |
Bu ağaç yıllardır bahçemizde fakat ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. İlgili başlıkta bir cevap bulamadım Nilgün hanım. Çiçeklenme veya bağ uyuzu ihtimaller inden söz edilmiş lakin konuya vakıf kimselerin yorumları yok ne yazıkki. Eğer farklı bir kaynaktan cevap bulursam ve konunun gelişimini buradan duyurmaya devam edeceğim, bilgileri mahiyetinde.
|
Alıntı:
hoşçakalın... |
Alıntı:
|
Arkadaslar biraz arastirma yaptim ama aradigim sorunun cevabini bulamadim. Ihlamur agaci suyu sever mi? Nerelerde yetistirildigi, toprak bakimi falan hepsi yaziyor ama agacin sulanmasi hakkinda bir bilgi bulamadim. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden cok cok tesekkurler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Satılık ıhlamur çiçeği
4 Eklenti(ler)
Kocakonak köyü/ İnegöl'de kendi bahçelerimizden toplamış olduğum yüzde yüz doğal ve organik, kendi seralarımda güneş ışığına maruz bırakılmadan kuruttuğum rengi capcanlı ve albenisi olan yapraklı ve yapraksız ıhlamurlarım satılıktır. Ben başkalarından alıp satmıyorum. Ürünlerim tamamen kendime aittir. Kendi bahçemde irili ufaklı yaklaşık 100 kök ağacım mevcuttur.
Alaattin TURGUT Fiyat görüşülür. alaattinturgut@yahoo.com 0536 4921201 Kocakonak Köyü / İnegöl / BURSA |
ıhlamur fidanım
1 Eklenti(ler)
Eklenti 517253
1 yılda yaklaşık 1 metre sürgün verdi. |
Yeteri kadar su verilirse hızlı büyüyor.
|
Armut memeli pası gibi
Alıntı:
|
Ihlamur ağacı verimi
Merhaba Arkadaşlar,
Sitede yeniyim. Öncelikle bilgi veren, yazı yazan herkese teşekkür ediyorum, faydalandım ve zevkle okudum. Benim sorum, yetişkin bir ıhlamur ağacının ıhlamur çiçeği/yaprağı ne kadardır, kaç kg'dır? Bunun birimi dekar olarak mı verilir, ağaç başı verilir? |
ıhlamur
Ihlamur ağaçları hakkında bilgi almak istiyorum .Mesela kışın yaprağını dökmeyen ıhlamur ağacının cinsi nedir?
|
Alıntı:
|
Meraba arkadaslar fotodaki ihlamur agacinin cinsini bana soyliyebilecek kimse varmi acaba akrabamizdan aldik agacin kokunden cikmis bu 3 uncu defa yapraklari gene dokuldu kurumaya basladi cinsini bilirsem disaridan alacak ayni cins bilmiyorsak bana ev bahcesine dikilebilecek iyi urun veren bir ihlamur agaci onerirmisiniz. Tesekkurler. Foto yukleyemedim telefondan sonra yuklicem
|
Hangi fotodaki ıhlamurdan bahsediyorsunuz sayın turbon
|
1 Eklenti(ler)
Foto ekte
|
1 Eklenti(ler)
Diger fotoda bu kardesim bunun cinsini ogrenebilirmiyiz 3 defa agac dibinden cikan surgunle dikmeyi denedik bi turlu tutmadi bu sefer cinsini ogrenip tuplu dikmeyi dusunuyom akrabamizdaki ihlamur agaci dikine cok fazla dik buyumemis cok buyuk degil biraz yayvan bir agac tesekkurler
|
Gümüşi ıhlamura benzettim ben ama çok emin olamıyorum. Gumuşi ıhlamurun yapraklarının alt yüzü beyazımsı olduğu için bu adı almış.yazları kurak olan bolgelere daha iyi uyum sağlıyor.
|
Tesekkurler sizin ev bahcesine onereceginiz agac gumisi midir
|
İzmir de yaşıyorsanız gümüşi ıhlamur uyugundur Karadeniz ve istanbul gibi kuraklık az olan bolgelerde kafkas ıhlamuru, büyük yapraklı ıhlamur küçük yapraklı ıhlamur da uygundur. Zaten Türkiye de yaygın olan bu 4 türdür
|
Öncelikle, böyle güzel bir forum ortamı sunan herkese çok teşekkür ederim. İstanbul'da küçücük bir bahçemiz var. Ben de kapının önüne Tilia Tomentosa denen Gümüşi Ihlamur ektim. Fidanlıkta alırken üzerinde bol bol çiçekleri vardı ve 1,5 metre boyundaydı. Büyük bir hevesle ertesi yılı bekledim. Çiçek miçek açmadığı gibi boyu hiç uzamadı. 2011 yılında ektiğim ıhlamur hala ne uzuyor ne de çiçek açıyor. Yazları her 4-5 günde bir suluyorum, suni gübre atıyorum; ama bana mısın demiyor. ilkbaharla birlikte yaprak açıyor temmuz ortasında veya sonunda tüm yaprakları sararıp soluyor. Onu çok seviyorum ve boylanmasını, çiçek açmasını çok istiyorum; ama olmuyor. Sorum şöyle; bir yerde yanlış mı yapıyorum? veya 3-5 yıl daha beklemeli, sabırlı mı olmalıyım? İsterseniz resmini de buraya koyarım. Çok üzülüyorum. :( Yanıtlar ve yardımcı olursanız memnun olurum.
|
Fidanın dikildiği ilk 2yıl fazla bir boylama beklemiyoruz, ama 4yıl içinde artık güzel sürgünler vermesi gerekirdi. Temmuz ortalarında yaprağını dökmesi kuraklık veya aşırı sıcaktan olabilir. Bir de acaba diktiğiniz yerdeki toprak derin mi çok yüzeysel mi. Bir foto da gonderirseniz daha iyi olr.
|
ıhlamur fidanımız
2 Eklenti(ler)
evimizin yanında bu fidan da 2011 d e dikildi. ilk yıllar sürgünleri kısaydı ama 2 yıldır. 1 metre civarında sürgünü oluyor.ortama uyum sağladı. budama da yapıyoruz.
Eklenti 573633 Eklenti 573634 |
bizim ıhlamurlar tilia rubra denilen kafkas ıhlamuru herhalde okuduklarıma göre...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025