![]() |
4 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
4 Eklenti(ler)
fotograflarin devami...
|
3 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
4 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, fotograflarini bugùn cektigim, gùzel yaprakli Akcaagac tùrleri.
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
Bu ne kadar çok akçaağaç! Gerçekten çok türü varmış. Ellerinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar tohumdan 'Acer Rubrum Red Maple' Yetiştiriyorum 5 tane çimlendi şimdilik. Bilgi ve fotoğraf paylaşacağım.
|
Peyzaj amaçlı, biraz gelişmiş dallanmış, 1-1,5m bloodgood acer'i uygun fiyata bulabileceğimiz yerler bilen dostlar var mı acaba?
|
Alıntı:
Boyları 120 cm ile 170 cm arasında, acer türü fidanlara 40 tl diyorlar. bi bakın isterseniz.. Anadolu Fidancılık Daha uygun fiyata palmatum fidanları var. 7.50 tl http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahc...0-cm-101963971 |
Teşekkürler, anadolu findan'daki ağaç resimdeki gibi bir gelişmişlikte ise iyi fiyat gerçekten..
Yarın bir arayayım.. ikinciden çok iş çıkmaz gibi, çok körpeler :) Alıntı:
|
Sayın alibaba,
Acer palmatum bloodgood varyetesi sadece aşı ile üretilebilen bir varyetedir. Tohumdan olmaz. Her iki sitede de bu türden mevcut değildir. İkinci sitede ki palmatum fidanı bence fiyat olarak makul fakat sizin aradığınız fidan değildir. |
Yok biliyorum zaten olmadığını da normal yeşil varyeteleri de alırım hemen uygun fiyatta bulursam..
Ama bir bloodgood, bir fireglow, orange dream felan apayrı tabi ki :) Alıntı:
|
tohumdan acer rubrum çimlendirip, sonrasında maalesef yavruları yaşatmayı beceremediğim için bu birbirinden güzel fotoğraflara hayranlıkla baktım açıkçası!
|
Alıntı:
|
Belki zamanla kızarırlar Sayın Sadecegecen :) Ben buzdolabında soğuk katlama yaparak çimlendirmiştim ancak dediğim gibi yaşatamadım bebeleri :(
|
Merhaba arkadaşlar, bitki veritabanındada inceledim ve ordada gördüm farklı yükseklik ve yörelerde yetişen bir çok akçaağaç çeşidi var. Benim akçaağaç diye bir ağaç olduğunu öğrenmemi sağlayan şey okçuluk ve yay yapımıydı. Özellikle geneleksel türk yaylarında akça ağaç sık kullanılmış. Ama benim merak ettiğim bazı şeyler var, bütün akça ağaçların odunları aynı özellikleremi sahiptir(elastikiyet modülü ve elastikiyet limitleri) ? Birde ben öğrenci olduğum samsun bölgesinde bafraya yakın olan kısımlarda ormanda uzun zaman geçiriyorum, bir çok ağaç gördüm fakat o bölgede akçaağaç yetişirmi ya da yetiştiğini bilen varmı?
|
Teşekkürler,
Doğa peyzaj ,Ruhani Bey'den baya temin ettim hali hazırda :) Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bugùn kizimi parka gotùrmùstùm, agaclarin altlari ve cimenlik alanlarda o kadar cok Akcaagac tohumu cimlenmis ki, sasirdim kaldim.
Cok gùzeller, ùzerlerine basmamaya calistim fakat havalar isindikca insanlar parklara akin edecek ve bu gùzellikleri malesef farkinda olmadan cigneyecekler. :( |
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami...
|
Bizim iki tohum çimlendirmek için yapmadığımız kalmıyor, ama doğada kendiliğinden çimleniyorlar :) Bunların türü ne acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025