agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni133Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-08-2009, 22:17   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-08-2009
sn eyakut bu acer palmatumu bende çok seviyorum çok ilgimi çekiyor henüz alamadım bu ağacı çok çeşiti varmış kafam karıştı tohumları satılıyor nette ama güven olmuyor bu ağacın değişik varyasyonları var mevsimlere göre değişik tepkiler gösteriyor özellikle yaprakları renk değiştiriyor çok enteresan bir ağaç genelde sonbaharda kırmızı oluyor yaprak rengi ama hermevsim kırmızı olan var ben onu arıyorum bilen birisi söyleyebilirmi bu ağacın tohumunu alalım bari.

çözbeniarapsaçı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 16:26   #2
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çözbeniarapsaçı Mesajı Göster
çok enteresan bir ağaç genelde sonbaharda kırmızı oluyor yaprak rengi ama hermevsim kırmızı olan var ben onu arıyorum bilen birisi söyleyebilirmi bu ağacın tohumunu alalım bari.
Özellikle kırmızı yapraklarda azot fazlalığı ve tam gün sıcak güneşi görmesi eski yaprakların yeşilleşmesine sonra da bu yaprakların kurumasına neden oluyor.
Yarı gölge bir yerde ve azotu mümkün olduğu kadar az verdiğinizde yapraklar matlaşsada rengini koruyor.

Yeşil yapraklı olanlarda da azotu az kullanırsanız, değişik mevsimlerde değişik renk tonlarını aldığını görürsünüz.

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2009, 19:05   #3
Ağaçsever

Shibumi71's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Acer

Herkese iyi akşamlar,

fidanım sonunda geldi. ancak kamkatla beraber gönderdikleri için ve () kamkatı acerin saksısının üstüne koydukları için maalesef biraz yıpranmış olarak geldi. sürgünler çok ve üzeri filiz dolu çok yıpranmış . yoksa direkt bonsai halinemi sokmalıyım diye düşünüyorum. fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim.
bunun yanı sıra bir devlet fidanlığından büyümüşünü alıpta hava köklendirmesi yapmalıyım yoksa çeliktenmi denemeliyim. düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

saygı&sevgilerimle

Eklenen Resimler

Shibumi71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025