agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-10-2009, 12:05   #91
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shapsough Mesajı Göster
Umarım zamanı geçmemiştir. Çimlendirdiklerini görmekten zevk alırız.. Elinde fazlası varsa bende isterim
Bendekiler yıllanmış çimlenmeyebilir. Eski adliyenin arkasında ulu çınarlar var tohumu ordan alabilirsin

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 14:41   #92
Ağaç Dostu

Alonesmaug's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2009
Alıntı:
Alonesmaug; çok teşekkür ederim. Çakı ile temizlediğim tüyümsü bölüm tohum mu acaba?

Eğer öyle ise zavallı tohumlara neler çektirdim yahu .. Dediklerinizi aynen uygulayacağım. Eğer o zaman geldiğinde hala yaşıyor isem çimlenecek tohumları sizlerle paylaşacağım. Esen kalınız..
Tüylerin arasındakiler kısmen yeşil olanlar tohum.Olgunlaşınca kahverengi oluyor.Baharı bekle sabırla.

Alonesmaug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 14:49   #93
Ağaç Dostu

Alonesmaug's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Bendekiler yıllanmış çimlenmeyebilir. Eski adliyenin arkasında ulu çınarlar var tohumu ordan alabilirsin
Çİmlenme ihtimali yüksek bence.Deneyin o tohumları.Ağaç tohumları(kestane,ceviz,meşe palamudu gibi besin değeri yüksek tohumlu olanlar hariç) en azından 2 yıl kadar dayanır.

Alonesmaug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 17:03   #94
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-10-2009
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Burda da çok sayıda çınar ağacı mevcut. Taa oralara gelmeme gerek yok sanırım

shapsough Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 21:57   #95
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Alıntı:
Burda da çok sayıda çınar ağacı mevcut. Taa oralara gelmeme gerek yok sanırım
Evet gelmenize gerek yok ovada ve dere kenarlarında bol sayıda bulunuyor. Ayrıca Belediye Evleri kavşağından Tekkeköy kavşağına kadar 10 km'lik yoldada 2,5 yaşlı çınarlar mevcut bazılarında meyvede var.

Eski 30-10-2009, 22:11   #96
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-06-2007
Denizli'nin ÇINAR diye bir mahallesi olduğunu, ÇINAR adında meydanı olduğunu ve Denizli Belediyesince ANIT ÇINARLAR olarak korunduğunu ve zarar verenlerin cezalandırıldığını, Denizlideki pamukkale vergi dairesinden sonra diğerinin adının ÇINAR vergi dairesi olduğunu biliyormuydunuz. Çınar ağacı bu memlekette seviliyor, ya sizin memlekette. )

zulkufhacettepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 19:01   #97
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-10-2009
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zulkufhacettepe Mesajı Göster
Denizli'nin ÇINAR diye bir mahallesi olduğunu, ÇINAR adında meydanı olduğunu ve Denizli Belediyesince ANIT ÇINARLAR olarak korunduğunu ve zarar verenlerin cezalandırıldığını, Denizlideki pamukkale vergi dairesinden sonra diğerinin adının ÇINAR vergi dairesi olduğunu biliyormuydunuz. Çınar ağacı bu memlekette seviliyor, ya sizin memlekette. )
Çınar ağacının seviliyor olması söylediğiniz isimlere göre değerlendiriliyor ise bizim memlekette o kadar sevilmiyor ki sadece Çınar'a çınar deniliyor, birde iri yarı birini gördüklerinde ÇINAR AĞACI gibi adam derler ..

" Alonesmaug " bu gün yeniden kontrol ettim şu tohumcukları. Bazılar ağaçtan düşmüşler ve dağılmışlar bile. Emin olmak için elimle kontrol ettim dediğiniz kıvama gelmiş mi diye, evet tohumların hepsi o şekilde dağılıyor.. Biraz topladım

shapsough Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2010, 09:22   #98
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2007
Galeri: 12
Arkadaşlar çınarın sonbaharda uçuşan tüyleri yaya trafiğini etkiliyor heryeriniz tüy oluyor yollarda tüyler birikiyor. O yüzden tüysüz çınar dikerseniz daha iyi olur özellikle tcari olarak düşünüyorsanız.

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2010, 23:17   #99
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaselvi Mesajı Göster
Arkadaşlar çınarın sonbaharda uçuşan tüyleri yaya trafiğini etkiliyor heryeriniz tüy oluyor yollarda tüyler birikiyor. O yüzden tüysüz çınar dikerseniz daha iyi olur özellikle tcari olarak düşünüyorsanız.
Hele birde döküldüğü zamanlarda yağış yoksa hafif bir rüzgarla sağa sola savrularak insanı zor duruma sokarlar. Ama yinede ağaçtan inişlerini izlemek keyifli

Eski 19-01-2010, 05:17   #100
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-03-2006
Merhaba
Çınarlar konusunda bir deneyimi anlatmak istiyorum. İzmir Göztepe Mithatpaşa'da belediye'nin diktiği çınar ağaçları var. 2008 yılında çınar ağaçlarının gübreye verecekleri tepkiyi ve kimyasal gübrenin ne kadar etkili ve hızlı sonuçlar verebileceğini merak ederek deneyime başladım. Öncelikle mart başı gibi bir çınar ağacına 3 gün ara ile 200'er gram toplamda 400 gram kadar, pet şişese eriterek MAP verdim ve bolca suladım(pet şişe ile)
Nisan ayında toprağını nemli tutmaya özen gösterdim sulamaya devam ettim.
Mayıs ayının ortalarında amonyum sülfat 500 gram su ile eritip verdim. 7 gün sonra 200gram üre'yi su ile karıştırdım ve yine uyguladım.
Uyguladığım gübrelerin ağaca zarar verebileceğini düşünerek humik ve fulvik asid'i su ile karıştırarak 3 hafta boyunca uyguladım(haftada 1)
Sonuç olarak Çınar ağacı neredeyse apartmanın 5. katına gelip gövdesi kalınken diğer çınarlar 3. kata ancak yetişebilmekteler, gövdeleri dar ve canlı gözükmüyorlar.
Keşke demir,bakır,çinko uygulaması da yapsaymışım diyorum.
Bunun üzerine İzmir Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Bitki fuarındaki standına gidip neden hiçbir bitkiye kimyasal gübre ve çeşitli bakımlar uygulayıp uygulamadıklarını sordum. Onlar ise bana yılda 1 kez hayvan gübresi kullandıklarını söyleyip konuyu kapatmak istediler. Hayvan gübresi kullanımının orada oynayan çocuklar için tehlikeli olabileceğini çünkü parazitleri bu şekilde alabileceklerini söyleyip, leonardit veya kompost kullanabileceklerini, hiç olmazsa sulama tanklarına sıvı gübreler koyabileceklerini söyleyip konu ile bilgi alıp ilgilenilmesinde ısrarcı olunca şikayetim ile ilgili not yazmamı ve dikkate alınacağını söylediler.
Sonuç,
2.5 senedir ne arayan var, ne mail atan, ne de Sahilyolu ve iç taraflardaki ağaçlar ile ilgilenip mevsimsel gübrelemelerini yapan. Hatta sulandıklarına bile pek rastlamadım.

İzmirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2010, 08:06   #101
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Ağaçların çok büyümesi ne insanlar nede belediye tarafından istenmez. Özellikle derin budamaya gelen bir türse dal budak burakmazlar. Neden bu kadar budandığını sorduğumda ise yenilensin gibi saçma sapan bir cevap alıyorum.

Eski 19-01-2010, 18:47   #102
Ağaç Dostu

Ağaçları yaşayan can taşıyan varlıklar olarak görmektense, ağaçları tamamen evini, yolu, binayı tamamlayan objeler olarak görmelerinden kaynaklanıyor. Görüntüden mi sıkıldılar, canları mı istedi, güvenlik endişesi mi taşıdılar hemen "budama ekibi" gelir ağaçlara bakım yapıyoruz size hizmet veriyoruz bakın ne kadar çalışıyoruz havası vererek ağaçlar budanır, özellikle İzmir'de Palmiyelerin yaprakları aşağıya inemeden tekrar tekrar budanır, çiçek vermek üzere olan Pitosporumlar kökünden kesilir, (Mustafa Kemal Sahil Bulvarı) meyve salkımlarını uzatıp meyve veren Hurmalar(Sahil yolundakiler) tam olgunlaşıp yenmeye yakın kesilip atılır.
Ne bir gübreleme, ne bir ilaçlama(Balçova,Narlıdere ve bazı semtlerdeki çamlarda ciddi böcek sorunu var) Yavru veren, çok gövdeli palmiyeler tek gövde bırakılırcasına budanır. Üçkuyular İskeleden başlayıp Üçkuyular Hava Hastanesinin bitimine kadar olan Phoenix Canariensis veya Ege Bölgesine has Phoenix, yanlarından yavru vermekteydiler derken bakım adı altında yokedildiler. Nereye kadar bu şekilde davranılır bilemiyorum ancak belli ki çalışanlar ve başında olanlarda bu konuda eğitim eksikliği içindeler.
Acaba çeşitli eğitim seminerleri ve hatta sınavları mı olmalı? Böylece herkes memnun olur.

Eski 19-01-2010, 21:47   #103
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Arkadaşlar tohumla uğraşmayın istediğiniz buy dalı kesip uygun bir toprağa dikin. Bu arada çınarlar sulak yerleri severler bunuda göz önünde bulundurun. Tohum hem zahmetli hemde zaman alır.

Eski 19-01-2010, 22:04   #104
Ağaç Dostu

Pazarlardan da fidanı bulunabilir. Pazar günü Üçkuyular pazarında gördüm çınar fidanı.

Eski 19-01-2010, 22:45   #105
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Sayın İzmirli çok haklısın ağaçları bilip bilmeden budama alışkanlığı ülkemizde çok fazla uygulanıyor. Ortalık yerdeki hurmaları meyveleriyle birlikte daha 2 hafta önce kestiler. 100. Yıl Bulvarı'ndaki büyük çınarlarıda 3 sene önce yüksekten kesmişlerdi direk gibi çok kötü bir görüntü ortaya çıkmıştı. Şimdi heryerinden sürgünler atıp büyümeye devam ediyor. Bunun bütün sebebi belediyeler, ağaçların bakımı için veya başka bir iş için rasgele insanları işe alıp şunu yap bunu yap diyorlar. Acaba merak ediyorum belediyeler çalışanlarına bu konu hakkında hiç bir bilgilendirme yapıyor mu?..

Eski 20-01-2010, 10:28   #106
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Son tartıştığınız konuyla pek alakası yok ama buradaki çınarların meyveleri tüy diye adlandırabileceğim uzuvlarını dökmeye başladılar. Yavaş yavaş topluyorum ben de onları.

Bu kadar insan bilinçlenmek için nasıl çırpınırken belediyeler insanları köreltmek için ellerinden geleni yapmakla meşguller. İstanbulda oturduğum site türünü bilmediğim bir ağaçla çevrelenmişti. 7 yılda çok güzel büyüdüler ve beton yığınlarınıın arasında o kadar iç rahatlatıcı duruyorlardı ki anlatamam. Sonra site sakinlerinden biri şikayet etmiş belediyeye. Belediyeden gelip yarı belinden kesip aldılar ağaçları. Ondan önce de yeterli ağaçlandırma yok diye siteye toplu para cezası veren belediye gelip olanı biteni de kesip götürdü. Bir sonraki yıl ağaçlar yanlardan sürgün verip tekrar büyümeye çalıştılar. Ama bu kez site yönetimi sulama yapmayıp kurumalarına izin verdi. İnsanlar çok cahil. Gerçekten. Bize para cezası veren belediyeyi kim cezalandırsın? Allah'a havale ediyorum hepsini.

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2010, 10:34   #107
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Angry

Yukarda tohumların dağıldığını yazmışsınız benim tüylerden arındırdığım tohumlar böyle

Yeteri kadar soğuğa tabi olmadılar, bunu biliyorum. Ama söylediklerinize göre dağılmaları gerekiyormuş. Olgunlaşmamışlar sanırım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen bernacyhn : 20-01-2010 saat 10:44 Neden: fotoğraf yükleme
Eski 20-01-2010, 20:28   #108
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

bernacyhn hanım onlar tohum değil tohumları bir arada tutan bölgedir. Aynı mısır tanelerini üzerinde bulunduran mısır kocanı gibi. siz şimdi mısır tanelerini atıp mısırın ortasını ekmeye çalışıyorsunuz gibi oldu. Asıl tohumlar attığınız tüylü kısımların içindeydi.

Dalından istediğiniz boyda dikebilecekken neden tohumla uğraşıyorsunuzki

Eski 21-01-2010, 22:42   #109
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Cahilliğin gözü kör olsun Sevgili Karaselvi, bilgilendirdiğiniz iiçin teşekkürler. Doğaya tohum kazandırmışım işte Baya utandım şimdi...

Otobüse binmeden önce durağın arkasındaki ağaçtan düşen meyveleri topladım bir tanesinin tüylerini saçtım etrafa Tüylerden çok daha büyük bir tohum beklediğim için bunların tohum olduğunu zannettim. Vay bee Bu da gelecekmiş benim başıma. Gülüyorum kendime ufff vallahi sizin yerinize koydum kendimi şimdi hehehhee

Benimki hobi amaçlı.. Dalından alıp dikebileceğim bir yerim yok. Burada kiracıyız ve diğer yerler hep özel mülk ya da tarla. Çam tohumlarından da fide elde ettim. Saksıda büyütmeye çalışıyorum. İlerde burada fidan üretimi yapan bir bahçe var belki oraya hediye ederim. Ya da isteyen birine veririm.

Eski 22-01-2010, 07:53   #110
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Bende tohumundan yetiştirmeyi denemiştim ama çimlenen tohumlar bir süre sonra çürüyordu.
Benimde bahçem yok. Kendim diktiğim ya da saksıların dibine atılan çekirdeklerden çıkan fidanları pikniğe gidince müsait bir yere dikiyorum Tabi su kenarları tercih edilir biz gidince onu kimse sulamaz çünkü. Yerim yok demeyin tüm türkiye sizin fidan dikilecek çok yer var. Bir şıkkınız daha var oda bonsai yapmak.

Düzenleyen karaselvi : 27-01-2010 saat 11:45
Eski 22-01-2010, 10:38   #111
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Sevgili Karaselvi, bir de bonsai olayına girersem herhalde ailem isyan bayraklarını gözüme gözüme sokacaklar Düşündüm ben de bonsai yapmayı ama ailemin tepkisinden korkup sadece düşünmekle yetindim.
Dediğiniz gibi pikniğe gidince dikmek iyi olur. Bugün hava soğuk burada. Hava sıcaklığı devamlı değişiyor düşünün ki 1 Ocakta 22 dereceydi. İnanır mısınız çınarlar soğuklanıyorlar diye seviniyorum. Bu akşam İstanbula gidiyorum dönüşte oturduğumuz cadde üzerindeki iki çınar ağacını da elden geçireceğim. Hala gülüyorum kendime ben nasıl böyle bir şey yaptım diye hehehheh

Eski 22-01-2010, 19:25   #112
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Bende 50-60 adet çınar fidanı vardı 30 adedini diktim ancak domuzlar saldırarak köklerini açtılar. Acaba fidanlar ölmüşmüdür. Ölüp Ölmediklerini nasıl anlarız acaba yardımcı olursanız sevinirim.

karafatma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2010, 21:51   #113
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Çınar dayanıklıdır kolay kolay ölmez. Kabuğunu tırnağınızla hafif kazıyın hala yeşil suluysa yaşıyorlardır. Diplerini örtün soğuk zarar verebilir köklere. Bizimde bağımızda domuzlar çam ağaçlarımın kabuklarını sıyırmışlardı biri kurudu diğerleri şimdilik yaşıyor. ağaçlandırılan alanın tel örgüyle çevrilmesi **** diplerine çalı çırpı doldurulması gerek.

Eski 25-01-2010, 15:50   #114
Ağaç Dostu

HomeWork's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaselvi Mesajı Göster
bernacyhn hanım onlar tohum değil tohumları bir arada tutan bölgedir. Aynı mısır tanelerini üzerinde bulunduran mısır kocanı gibi. siz şimdi mısır tanelerini atıp mısırın ortasını ekmeye çalışıyorsunuz gibi oldu. Asıl tohumlar attığınız tüylü kısımların içindeydi.

Dalından istediğiniz boyda dikebilecekken neden tohumla uğraşıyorsunuzki
Sn. Karaselvi

doğru söylüyorsunuz tohumdan belirli boya gelmesi çok sıkıntılı. Ancak çeliğin bir puf noktası varmı? Ben çelik ile daha önce denemedim.

HomeWork Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2010, 23:15   #115
Ağaç Dostu

Merhaba
Bugün okulda bulunan beş adet 2.5 metrelik çınar ağaçlarını bina yapılacağı için söküp saksılara alıyorlardı. Merak edip sorduğumda inşaattan sonra tekrar yerlerine koyacaklarını, ağaçların inşaatta zarar görmemesi için yaptıklarını söylediler. Belediyelerin aksine sanırım bizim okul daha bilinçli. Üzerlerinde birkaç tohum kesesi vardı ancak alamadım oldukça yüksekteydi.

Eski 27-01-2010, 01:31   #116
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Sevgili İzmirli okulunuz ve sizin adınıza çok sevindim. Böyle bir şey görmek herkese nasip olmuyor ne yazık ki

Eski 27-01-2010, 11:51   #117
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HomeWork Mesajı Göster
Sn. Karaselvi

doğru söylüyorsunuz tohumdan belirli boya gelmesi çok sıkıntılı. Ancak çeliğin bir puf noktası varmı? Ben çelik ile daha önce denemedim.
Bende denemedim ama çınar söğut gibi ağaçlar suyu seven ve dalından çok çabuk tutan ağaçlar. Dedem denemişti bir metre uzunluğunda hemde kalın dalları bir köy çeşmesinin yanına dikmiş ve tutmuştu.

Ne dikerseniz dikin toprağı çok sık olmamalı çiçek toprağı ya da çam diplerindeki çürüklü kaba topraklar gibi olmalı. Nemlide tutarsanız tutma ihtimali yüksek. Ama isterseniz siz biraz daha kısa dallardan deneyin. Birde tarımcılarda köklendirme hormonları oluyor. Çok pahalı ama 50 gramı 5.00 tl olanları var amatörler için ben ararken buldum.

lolla beğendi.
Eski 27-01-2010, 14:07   #118
Ağaç Dostu

HomeWork's Avatar

İlk fırsatta deneyeceğim

Eski 27-01-2010, 14:09   #119
Ağaç Dostu

HomeWork's Avatar

Ihlamur için IBA kullanmıştım. Birsüre sonra ölmeye başladılar. Hatalı kullanıyorum galiba.

Eski 31-01-2010, 00:33   #120
Ağaçsever

verda's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2009
Dün Güvercinlik'te devasa çınar ağacından tohumlarını alıp suya koydum. Tabi daha önce burdan nasıl tohumdan nasıl üretildiğine dair biraz bilgi sahibi oldum. Bu akşam onları ektim.

İnşallah güzel fidelere sahip olurum. Resimlerini yarın çeker eklerim. Bu akşam'da fıstık çamı, 2 adet meşe ve ismini hiç bilmediğim burda ilk kez gördüğüm bir ağaçtan tohum almıştım. Şu an suda yarın ekilmeyi bekliyorlar.

Ayrıca epey bir çiçek ve ağaç tohumları aldım (Çalınca dahamı iyi tutuyordu ). Diyerlerinin akibetini de zamanı geldikçe yazacağım.

verda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025