|  | |
|  | 
|  12-05-2009, 23:15 | #1 | |
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 01-05-2007 Şehir: Ankara 
				 | Alıntı: 
 Aynı sorun benim bahcedede var. Yaklasık 5 yasını dolduran 2 ıhlamur agacım var. Ancak ikiside cicek acmadı hic. Bu seneyi merala bekliyorum Su an yapraklar geliyor. Cicek ne zaman gelir **** olup olmadıgını nasıl anlarız Yardımlar icin tum arkadaslara teskkur ederim | |
|   |     | 
|  12-04-2016, 15:27 | #2 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 10-12-2015 Şehir: İzmir 
				 | merhabalar, doğadan köküyle alınan ıhlamur fidanlarında belli bir kalınlığa ve büyüklüğe erişmiş fidanların tutma olasılıklarının her zaman daha yüksek olduğunu gözlemledim. | 
|   |     | 
|  12-04-2016, 22:30 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 09-02-2013 Şehir: Çorum-Tokat 
				 | belli bir  kalınlığa  derken??  acaba  küçük  fidanların tutma  olasılığı  daha  yüksek  değilmi.   köklerine   daha az zarar verecek şekilde  sökülebildiği için.  kalın fidanları iyi budamak lazım kök/gövde-dal oranı ne kadar yüksek olursa ağaç daha iyi tutacaktır. | 
|   |     | 
|  18-04-2016, 13:58 | #4 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 10-12-2015 Şehir: İzmir 
				 | En az 5 cm çaplı gövdeye sahip fidanları kastediyorum. Benim söktüklerim içerisinde 7-8 cm çaplı olanlar da var.Muhtemelen onlar 4-5 yaşındalar. Üstelik bu tip fidanların bazıları saçaklı köke sahipse sökümü hem kolaydır, hem de kökler iyi temizlenirse tutma oranı çok yüksektir. Yoksa küçük fidan da söktüm ve ektim, ama birçoğu o direnci gösteremiyor.  Farklı güneş, gölge, toprak, ve şartlarda çok denemelerim oldu. Ihlamur fidanının ne kadar zor tuttuğunu uğraşanlar bilirler. Bence, kalın gövdeli fidanların etrafını güzelce açarak çıkarmanız halinde, ektiğinizde  ilkbahar ile birlikte gövdelerden nasıl sürgünler verdiğini göreceksiniz. Ektiğiniz alan nispeten gölgeli de olsa korkmayın. Bu sonuçlara Balıkesir' de Aralık ayı ile dikimlere başlanarak ulaşıldı. Kolay gelsin. | 
|   |     | 
|  14-05-2016, 10:36 | #5 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-05-2011 Şehir: ELAZIĞ 
				 | bahcemizde yaklasik 5- 6 yillik ihlamur agacimiz var 2 tane.. hala sabirla cicek bekliyoruz maalesef yok.. sanirim kış ihlamuru ..yazilanlardan ona benzettim. bilen biri resimlerden anlayabilirse bakarsa cinsini soyleyebilirse sevinirim.. cicek icun bekleyecez yapacak bisi yok.. | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |