![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
biz 7 göbekten fındık tarımı yapıyoruz ve bende nacizane az biraz anlıyorum diyebilirim, sanırım bu fındık fidesi ve nemli ortamlarda güzelce çimlenebiliyor sizinkide çimlenmiş ve hatta boy atma aşamasına gelmiş.. bizler fındığı kabuğundan ayırma işlemi yaparken patoz dediğimiz makine kullanıyoruz. bu makine kabuk ve boş olan fındıkları ayrı olarak yığdığından içerisinde bir hayli çok çimlenmiş fındık fidesi buluyorum ve onlarda aynen sizinki gibi görünüyorlar. toprak değilde torfu yoğun bir ortama alırsanız gayet arsız bir biçimde büyür... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Benim derdim ise bambaşka.İki adet, en az 8 yaşlarında, uzaktan müthiş ihtişamlı ıhlamurum var.Biri kör, diğeri topal.Yani birinde hiç çiçek yok,digerinde ise inanilır gibi değil ama çiçek çok ,koku yok.Tam bir karabasan.Seneler önce ne hayallerle dikmiştim o ikisini.Merak ettiğim ihlamur aşılanırmı?Cevap evet ise ne zaman ve nasıl olduğu.Birileri beni aydınlatırsa çok mutlu olacağım.... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
bu koku olmama meselesi cinsinden olabilir, fotoğraflarını gösterebilirseniz güzel olur, aşı konusuna gelince hiç görmedim amma mantık olarak neden olmasın diyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, Bu ihlamur turu hakkinda bilginiz var mi? Turkiye'de ve yasadigim yerde bir cok ihlamur turu gormustum, bu ture hayatimda ilk kez dun bir Parkta rastladim. Yapraklari ve ciceklerinin formu diger turlerden cok farkli. Cicek salkimi neredeyse bir karis buyuklugunde. Yapraklari parlak ve yaprak kenarindaki testere disleride diger turlere gore cok buyuk. Beni encok sasirtanda bu Agacin ciceklenme doneminin yeni baslamak uzere olmasi. Uzerinde bir cok cicek salkimi var ama henuz cicek acmamis. Diger Ihlamur turlerinin ciceklenme donemi coktan bitti, tohumlarida olgunlasmaya basladi bile. Internette arastirdim ve TiLiA HENRYANA turunu bu Agaca cok benzettim. Bu tur hakkinda bilgi edinmek (Turkce) istedim fakat hic bir bilgi kaynagina ulasamadim. Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 17-09-2013 saat 21:15 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Tohumcu Nılgun;1194101]Arkadaslar, Bu ihlamur turu hakkinda bilginiz var mi? Nilgün Hanım; O ıhlamuru iki ay kadar önce, bir dostumun fidanlığında gördüm. Üzerinde çiçekleri vardı. Bana da (temmuz gibi) üzerinde hala çiçek olan bu tür ilginç gelmişti. Aynı fidanlıkta bir süre çalışan bir üyemiz (Yunus Cem Biçer), kırık bir fidanı alıp getirmiş ve arkadaşım Hasan Çetin Üstün' e vermiş. O da saksıda ona hayat vermiş. Kasımda bahçesine dikecek. Arkadaşımın bahçesindeki Henri Ihlamuru' nun, 7 ağustosta çektiğim fotoğrafı aşağıda. Yani bu tür, artık Türkiye'de de fidanlıklarda boy gösteriyor. Not: Benim gördüğüm fidanlar, en az 2 - 2,5 metre boyundaydılar. Bu kırık olduğu için küçük kalmış! Bir de fotoğraf çok net olmadığı için, yapraklardaki iğne görünümü pek fark edilmiyor. Ayrıca alttaki yeni sürgün anaç fidanın dalı gibi. Yakınlarda gidersem bir kez daha fotoğraflarım. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;1200344] Alıntı:
Agac neredeyse tamamen ciceklenmis, hatta daha acmamis cicek salkimlarida vardi. Bu Agacin Eylul ayinda ciceklenmesi buranin ikliminden dolayi mi, yoksa turune has bir ozelligi mi, anlayamadim? Sizin bahsettiginiz turle, benim bahsettigim tur ayni ise, Temmuz ayinda acmasi da yine Turkiye'nin ikliminden mi kaynaklaniyor bilemedim? Evet soylediginiz gibi biraz daha fotograf eklemeniz cok iyi olur. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Nilgün Hanım; Fotoğrafı büyütüp kestim. Aşı olduğu kesin gibi. Yani aşı yerinin altından, anaç fidandan çıkan dalın yaprakları normal ıhlamur yaprakları gibi. Üsttekiler kesinlikle Henri. ![]() Bir bakar mısınız? ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Tohumcu Nılgun;1200366] Alıntı:
Biraz önce Net'ten aradım. Aşağıdaki kaynakta, July/September (Temmuz/Eylül) aylarında çiçeklendiği kaydediliyor. Galiba, bu dönemler arasında çiçeklenmesi (İklimlere göre) doğal gibi. Van den Berk Fidanlıkları | Tilia henryana |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|