![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
sn oguz3259 anladıgım kadarıyla orduda bulunan arazilerdeki fındıgın tamamını kesip pavlonya dikeceksiniz |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Alıntı:
neden derseniz babam emekli ve fındık hastası..Zaten şu anda da oradalar.Bahçeleme işleri,gübreleme derken 4-5 ay oldu.Fındık işi bitmeden de dönmezler.Gerçi dünkü gelişmelerden sonra ciddi ciddi 3-5 sene fındık pek parada etmez daha sanıyorum.Kızılağaç dolu olan bir bahçemiz vardı.Babama ısrarla kesme dememe rağmen kızılağaçları doğradı fındık daha çok ürün versin diye.Bana kalsa bugün fındığı keserim.Hiç gecikmeden pavlonya dikimine geçerim de gel sene bunu bizim pedere anlat ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
|
Dekara (1000m2) dikilecek paulownia fidan adedi: Sıra arasıXSıra üzeri 5 m x 5m = 40 fidan/da 5 m x 4m = 50 fidan/da 4 m x 4m = 62 fidan/da 4 m x 3m = 83 fidan/da 4 m x 2,5m =100 fidan/da 3 m x 3m = 110 fidan/da Sunta üretimi veya pellet üretimi için oluşturulan plantasyonlarda-enerji ormanlarında dikimler 2x1 m **** 1x1 m ara ile dikim yapılabilir. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Alıntı:
Peki bu sayıları neye göre belirliyoruz? Toprağa göre mi? Mesela elbetteki ben dönümden daha çok verim alabilmek için 3m x 3m dikmeyi tercih ederim.Neden dönüme 110 fidan dikmek varken 40 adet dikeyim? Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2008
|
eğer 5metreden daha sık dikerseniz yeteri kadar fazla çap yapamıyor bu ağaç yalovada bir bahçade 3x3 dikim yapılmış var sınırdakalan ağaçla yeteri kadar yayılabildiği için ortada kalan ağaçların iki katı kadar çap yapmış fotoğrafını çekip gönderecem |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|