![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
galatımeşhur
Pavlonya iyice ters bir kullanılış olacak. Bir arkadaş sizden sonraki mesajlardan birinde poli diye kısaltmış poli paulownianın fonetiğine daha uygun. Poli desek daha iyi olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Beylikdüzünde çok sayıda paulownia ağacı var. Gerçekten çok çabuk büyüyorlar ve büyük gruplar halinde dikildiklerinde hele çiçeklendiklerinde şahane oluyor. Sitenin yeşil alanında koru halinde dikmişler. Şu anda 5 yaşlarındaymış 4 katlı apartmanın boyuna ulaşmış durumdalar. Apartman görevlisi ömrünün 10 sene olduğunu ağacın içten çürümeye başladığını söyledi. Tohumlardan yetiştirerek eskilerin ömrü bitmeden yenileri yetiştiriyorlar. Görmek isteyenler için adres: Beylikdüzü Migros arkası Barış Mahallesi Kıbrıs Cad. (Otobüs son durağına giderken ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
ljubicisa
Giriş Tarihi: 09-04-2007
|
Bu agacın tohumlarından bana gönderebilecek arkadaşlar varsa bana mesaj atabilirler mi. Kargo ücretini ben karşılarım. Şimdiden herkese teşekkürler. Düzenleyen Todor : 10-04-2007 saat 14:15 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Fatih
Giriş Tarihi: 21-12-2006
|
merhabalar pavlonya yetişirmek istiyorum ama aklıma takılan birkaç şey var yardımcı olursanız sevinirim. 1-Tomentosa 2-Fortuneı 3-Catalpifolia 4-Elongata Bu türlerden bizim topragımıza uygun olanı mı secmeliyiz ? Bu 4 cins te kereste kalite farkı varmıdır tavsiye edebiliceginiz varsa sevinirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben şu ekme dikme kelimelerini çok karıştırıyorum halen. Ağaç tohumunu ekiyor muyuz dikiyor muyuz? Karıştı yine kafam ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Biz de 2 sene tatlı tatlı büyüdü, çiçeğini göremedik ama yaprakları bile çok gösterişliydi, ortama ekzotik bir hava veriyordu seyrek ve kocaman yapraklarıyla. Ancak maalesef bu kışın sonunu göremedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Neden bozulur bilmiyorum ki? Annemlerin balkonundan baktığımda karşımda paulownia lardan bir koru var. Çok ta keyifliler. Annemlerin de kapı girişlerine ekmişler 5 katlı binanın boyuna yetişecek neredeyse. Ben de çiçeğinden çok kocaman yapraklı halini seviyorum. Bol suyu sevdiğini okumuştum. Apartman görevlileri gördüğüm kadarıyla yaz kış suluyorlar. Bir daha gittiğimde bakımının nasıl olduğunu sorarım sizin için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Aslında paulownia dibinden tekrar sürgün verebilir, eğer çürümedi ise sulayarak biraz bekleyin bakalım.... Düzenleyen aysemelike : 16-05-2007 saat 09:31 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2007
|
Merhaba, Paulownia benim iş yerimde var(mış). Bu kadar hızlı büyüyen bu ağacın isminin paulownia olduğunu bugün araştırırken öğrendim. İş yerimdeki ağaçtan türeterek evdeki bahçemde de yetiştirebilmek için ne yapmam lazım? Bu mevsim bu iş için uygun mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Arkadaşlar ben bildiğiniz gibi KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUM projesi kapsamında hızlı bir şekilde ağaçlandırmak istiyorum.Kokarağaç seeçeneklerimden birisi oldu.Bu ağacın tohumları ve fideleri TAVŞANLI da çok var.Bu PAVLONYA ağacını da bir alternatif olarak değerlendirmek istiyorum.Benim mezarlık ağaçlandırması yaptığım toprak analizi değerleri şöyle suyla doymuş işba%80 total tuz 0,100 PH doymuş toprakta7,94 kireç23,28 bitkilere yarayışlı fosfor12,63 bitkilere yarayışlı potasyum210 organik madde0,32 bünye sınıfı killi tuzluluk sınıfı_ TUZSUZ Bu değerler pavlonya ağacı için uygun mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Arkadaşlar beni mazur görürseniz maddi açıdan düşünmek istiyorum.bu ağacın kereste olarak ayrı bir pazarı var mı? özellikle bu ağacı tercih eden ve ve daha önce yazıldığı gibi metre küpüne 200-250$ veren kimler var?yoksa bu rakamlar ve bu ağaç hakkındaki bilgiler daha önce olduğu gibi(kavak ağacı için) şişiriliyormu.İnsan pek inanmak istemiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2006
|
Bu ağacın metrekübü 250 $ etmez. İnşaatlık kerestenin fiyatı zaten 300 ytl civarında. Ki bu kereste, yani tomruktan biçilmiş, firesi çıkmış şekilde. Dolayısıyla ambalajda kullanılacak dahi olsa sizin ağacın tomruk olarak birim fiyatı bu kadar olamaz. Bir tahminle 100 $ ı geçmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Yeni Üye
|
bu şekilde düşünmemin sebebini de yazmak istiyorum 1 ağaç 8 yılda 1 metreküp oluyorsa ve 200$ ise düşünün 1000 ağaç 1000metreküp ve 200.000$ ediyor.Herkesin dikmek için bu ağaca saldırması gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Yeni Üye
|
ben fiatını bilmiyorum başlarda böyle bir rakam yazmışlar o yüzden yazıyorum.bence de bu ağaç kavak ağacı değerinde ancak satılır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Türkiye'ye de getirilen Paulownia tomentosa türü Amerika'da istilacı - invasive - bitkiler listesinde. Invasive.org Düzenleyen sabah : 03-01-2008 saat 09:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Bahçe duvarının dışına sulama arkının kıyısına dikmeyi düşünüyorum.3-5 yıl sonra yapmayı planladığım çatı katında kullanmak için.Acaba hangi türünü dikmek daha mantıklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Moderatör
|
Benim Manyas'da ufak bir tarlam var. Önceleri boş duruyordu, sonra ilerisi için daha iyi olur düşüncesiyle 600 tane kavak ağacı ektik. Daha sonra da pavlonya ile tanıştık. Denemek için de 5 tane aldık. Bunun 2 tanesini oradaki arkadaşlara hediye ettik 3 tanesini de tarlanın bir ucuna ektik. Niyetimiz gelişmelerini incelemek daha sonra da tarlaya ekmekti. Kavakların kesilme zamanında, onları satın alan kişiyle bu hususu konuştuğumuzda hiç rağbet etmedi. Bize hernekadar kerestesi için ekiliyorsa da buralarda gitmiyor dedi. Bizim üçüzler de kendi başlarına büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Ben de geçen sene bir tane deneme amaçlı diktim. Çabuk büyüyor arabaya gölge yapar diye ![]() Bir ümit bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2008
|
bizde apartmanımızın bahçesine diktik. şuan 3. kata kadar geldi. gerçi biz biraz bilinçsizce yetiştirdik. pek budamadık mesela. yeterinde hızlı büyümemesinin bir nedeni de bu imiş meğer... yeni öğrendim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaçsever
|
mezarlıktaki paulownia
.... karşıyaka mezarlığının karşısındaki seraların birinde geçen sene görmüştüm 2-3 metre boyunda cılız bir ağaççıktı. geçenlerde önünden geçiyordum 8-10 yıllık bir ağaç görünümüne gelmiş kalınlaşmış gözlerimle görmesem inanmazdım. ben de bizim köyde boş bir arsa var oraya dikmeyi düşünüyordum ama bir yandan da çekimser kaldım. şimdi iyi diyenler de var kötü diyenler de var. ya bizim toprağımıza uyumsuzsa ya zmanla diğer bitkilere de zarar verirse falan diye. biraz daha bekleyeceğim o yüzden.. Düzenleyen kala : 16-04-2008 saat 16:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2007
|
arkadaşlar iyice araştırıp öyle dikelim lütfen her ağaç her yerde yetişmez ve bu ağaç suyu seven bir ağaç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
20 sene evvel ziraat fuarından büyük reklamla bu ağacın fidanını dolar ödiyerek aldım bence netice memnuniyet verici değil cok su istiyor kerestesi para etmiyor sonbaharda dökülen büyük yapraklar proplem gölge yapıyor diğer bitkilere yaşama şansı vermiyor siz gene kavaktan şaşmayın derim selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Yıllar önce büyük reklamı yapılmıştı. Sonraları sadece olumsuz görüşler yazıldı. Hergün karşı komşumdaki ağaçlara bakıp, bunun neresini ne yapıyorlar diye merak ediyorum. Gövdeleri ince, gövde ve dalları eğri, 1-2 metre düz alınacak bir yeri yok. Yaprak, çiçek ve döküntüsü çok bol. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Paulownia yetiştirme
Selam ben aranıza bugün katıldım,bu pauwlonia ağacını çok merak ettim,bizim memlekettede yetiştirebilirmiyim (Bartın) diye,internette baya gezindim ağaç hakkında genelde iyi düşünceler iyi örnekler gödüm,arada tabi olumsuzlarıda var. Bu ağacı yetiştirmeyi başardık diyelim,peki Türkiye pazarı nedir?Kereste fabrikaları alırmı **** başka türlü alıcısı Türkiye'de olurmu,ağacın özelliklerini maşallah anlata anlata bitiremiyorlar,heryerede kullanılıyormuş diye ama,bu ağacı büyütüp kerestelik durumununa getirip satan değerlendiren var mı? Çünkü her sitede farklı değerler verilmiş ağaçla ilgili m3 100 $ dan başlayarak 500 $'a kadar giden. Bu değerlere alıcı olurmu Türkiye'de **** ihrac edilirmi yurt dışına,bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bartın'a götürüp deneme yapacağım ama,yinede yapanlardan bilgi sahibi olmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|