agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni660Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-11-2009, 15:41   #11
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şahin05 Mesajı Göster
forumdan gördüm bende manolya ağacına merak sardım ve bugun hemen aldım ve diktim yalnız diktiğim yer asfalta çok yakın yazın asfalt sıcağı bitkiye zarar verirmi , eger verir derseniz yerini değiştirmeyi düşünüyorum çünkü yeni dikildi , birde rüzgara dayanıksızmış bu ağaçlar yeri rüzgara karşı yeterince korunaklı sanırım
Sevgili Şahin05;
Ağacın asfalta yakınlığı çok önemli değil. Ancak diktiğiniz yer bahçe kapısı olarak düşünülmüşe benziyor. Bu durumda, ağaç büyüdükçe alt dalların yolu kapaması söz konusu olacaktır. Bunun önüne geçmek için, budamak ve ağacın formunu sık ça değiştirmek zorunda kalacaksınız. Bu da ağacın gelişimine sık sık müdahale anlamına gelir. Bu yüzden yerini değiştirmenizi öneririm.
İkinci sorun, rüzgardan etkilenmesi.
Hayır! Sizinki gibi genç bir manolya rüzgardan değil, üzerinde kar örtüsü varken esen rüzgardan zarar görüyor. Çünkü: genç iken dalları çok kırılgan oluyor. Bu nedenle üzerindeki karı bir şekilde düşürmek gerekiyor.
Benim de sizinkinden biraz büyük olan manolyamın geçen kış, en alttaki, en uzun dalı bu nedenle kırılmıştı. Önlem olarak, birkaç gün önce ağacın alt dalarını, ağaca, dallara ve yapraklarına zarar vermiyecek biçimde, kendir ipi ile ağacın etrafında dönerek birkaç kez sardım ve bağladım. Tabii nisanda çözeceğim.
Ayni şeyi size de öneriyorum.
Sağlıkla büyütün.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025