![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
sakız ağaçını marmarada eksek yeşil hali kalmaz mı ? meyva vermesede olur. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğal olarak bulunmasa da İstanbul adalarının görece Akdenizli havasına yakın veya benzer yerlerde de yetişebilir. Meyve vermeye gelince, bu ağaçların erkeği dişisi ayrı, tozlanma olursa meyve de verir ama sakız alımıyla meyvelerin bir ilgisi yok. Tozlanmada, bir ihtimal, emin değilim araştırmak lazım, diğer sakız türleri de devreye girebilir. İstanbul'un deniz yakını pek çok yerinde Pistacia atlantica ve P. terebinthus'a rastlamak mümkün. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Sakız ağacının dayanabileceği en düşük ve en yüksek kaç derecedir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
İyi pazarlar Ağaç Dostları Bende bahçeme sakız ağacı dikmek istiyorum. Yazdıklarınızın tümünü zevkle okudum. Ancak 10 sene önce alınan fidanların durumlarını merak ediyorum. Mesela yazılarını zevkle okuduğum Halit Togay Bey fidanlarının son resimlerini ekleyebilir mi Herkese emekleri için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2019
|
bu ağaç çok güzel |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık on yaşında olan sakız ağaçlarımızın geçen haftaki hali ( iki fidanı aynı tenekeye dikerek büyütmüş ve tenekesi ile toprağa nakletmiştim.). Önümüzdeki günlerde budamalar yapılırken biraz dalları azaltacağım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2019
|
Sakız ağacı
Arkadaşlar ortalama 20 gün önce aldığımız sakız ağaçların öncelikle kök tuvaleti yapıpsaksıladık ardından uzun dalları budama ile kısalttık kestiğimiz dalları perlit içine göçürdük bir tane sakız ağacı ve taze surgün dalımıız kurudu genel anlamda baya iyi durumdayız ben endemik bitkilere karşı çok meraklıyım tavsiyesi olan arkadaşlardan fikirler almak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2019
|
METİN GEMİCİ HAKKINDA 2015 yılında Metin Gemici'den aldığımız damla sakızı ağacının bu kadar sene sonra tohumdan üretilmiş bir yabani bir erkek sakız ağacı olduğunu anladık. Kendisinden her konu açıldığında övgü ile söz ederken, bundan sonra kimseye güvenmememiz gerektiğini de anlamış olduk. Düzenleyen minikbaykuş : 12-04-2020 saat 06:42 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2007
|
Yabani Sakızlar
Ben de sakız konusuna ilgi duyuyorum. Bölgemde araştırma yaptım. Doğada kendi halinde büyümüş yabani sakızların da reçine verdiğini gözlemledim.Bunlar etrafı budanmış, ağaç halini almış sakızlardı. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Bu Fotoğrafları nerde çekmiştiniz? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2006
|
sayın Ahmet Bey Uzun Suredır Sıteden Uzak Kaldım.ama Su An Goruyorumkı Sıte Canlılıgını Bıraz Yıtırmıs. Benım Rıcam Cehaletımı Mazur Gorun Bu Gojı Berry Nedır, Bır Tur Sakız Fıdanımı Yoksa Baska Bır Turmu.bu Konuda Benı Aydınlatırsanız Sevınırım. Saygılar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2009
|
Herkese selamlar. Çeşmenin Ildırı Köyüne yakın bir yazlığımız var. Cocukluğumdan beri Çeşmedeyim. Sakızı daha önce bir kaç kez çalı halinde görmüştüm. Bu ağacın anavatanında olmama ramen fide bulamamaktan yetiştirememek kötü bir his. Tanıdığım birçok insan ve komşularım sakız ağacı adı altında aldıkları fidelerle kazıklandılar. Site sayesinde Metin Gemici'ye ulaştım dün ve bir sakız fidani edindim. Kendisi konuştuğumuz on beş dakika içerisinde hiç bilmediğim ve burda okumadığım bilgilerini paylaştı sağolsun. Metin bey kendine küçük maketler içinde bozailer yapmış. Burda sakızın rüzgara susuzluğa dayanıklı, kayaların içinde bile rahatlıkla gelişebilen bir ağaç olduğunu sembolize etmiş. Kendisi bana bir de goji hediye etti. Misafir perverliği ve bilgilerini benimle paylaştığı için kendisine, ona ulaşmamı sağladığı için de sitenize teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2006
|
Sakiz icin arazi
Selam sayin Baykara Devletin tun tarim bitkileri icin cesitli tesvikleri var .Arazi kiralamak sakiz icinde mumkun ancak son derece uzun ve zor bi yol. Mustafa UNLU isimli bir arkadasimiz bunu basardi. Konu ile ilgili kanunlarida oldukca iyi biliyor. Sakiz icin cesme adasinin sakiz adasina bakan tarafi verimli imis ama o bolgedede sit buyuk bir engel ayrica bildiginiz gibi bolge turizm acisindan cok degerli. Bu nedenle zannediyorum oldukca zor bi yolculuk arazi edinmek. Selamlar Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Alıntı:
istanbuldayım.benim baktığım sakız ağacı sagında duvar solunda ağac 1 adım önde açem borusu 1 adım arkada gül vardı soguktan korunuyordu. siz imkan varsa böyle yapın. |
|
|
|
|
![]() |
|
|