![]() |
1 Eklenti(ler)
Yer : Bağyurdu, Kemalpaşa, İzmir
Tarih : 04 Ağustos 2012, Cumartesi Gece ışık altında avluda otururken masamıza kısa bir süreliğine misafir olan bu kanatlı nedir acaba..? Saygılarımla, Anisoptera - Dragonfly (Kız Böceği - Yusufçuk) Sn. MeyveliTepe çok teşekkürler. |
Anisoptera - dragonfly (kız böceği - yusufçuk) ailesinden bir yırtıcı böcek ergini. Bir çok alt türü var. Sivrisinek popülasyonunu kontrol etmede oldukça faydalıdırlar.
|
1 Eklenti(ler)
Kuşburnularda yüzlerce olduğunu gördüğüm bu böcek zararlı mı?
(Faydalı bir şey olsa bu kadar çok olmaz bence ya... :p) Uğur böceği pupaları MeyveliTepe Eklenti 328769 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Demek ki yüzlerce karın tokluğuna çalışanınız var. :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın hevesli meraklı,
Eklenti 329139 Saksının kenarındaki bir tür uğur böceği larvası (Cryptolaemus sp.); yararlıdır, unlu bitin (Mealybug) doğal düşmanıdır. Bitki ve saksıdaki böcekleri tam seçemedim. Google görsellerde 'Springtails' diye arayıp görselleri karşılaştırın isterseniz. |
1 Eklenti(ler)
Uğur böceği ne ilginç bir böcekmiş. Her evresi bambaşka görünüyor, tanınacak gibi değil...
Eklenti 329620 http://upload.wikimedia.org/wikipedi...twikkeling.jpg |
2 Eklenti(ler)
Bu yusufçuk değil, ama nedir?
Bu da bizim balkondaki misafir ama ne olduğunu bilmiyorum. Üzeri tüylerle kaplıydı. |
Alıntı:
|
Re: ...
Alıntı:
Selamlarımla ;) Wild Nature of Turkey: Asilidae İyi günler dilerim |
1 Eklenti(ler)
|
''Dobik çekirge'' ? :)
|
Bu nedir?
3 Eklenti(ler)
Salyangozlar için attığım zehiri yiyerek ölmüş. Bu nedir?
|
Türkçesini bilmiyorum ama İngilizce slug olarak geçen canlı. Bahçemde çokça mevcut. Kabuksuz sümüklü böcek de diyebiliriz.
|
Sümüklü böcekten biraz farklıydı.
Derisi çok kalındı ve kendisi de kalındı. Sırtında da sanki ikinci bir deri gibi bir bölüm var. Sümkülü böcek değil sanmıştım. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 335115 Baş bölümünden sırtına doğru uzanan kısım zaten kabuk olarak adlandırılıyor, her ne kadar bildiğimiz, gördüğümüz kabuk görüntüsünden farklı yumuşak bir yapıda olsa bile. |
Alıntı:
|
kırk tanıdım birde kelebegi :)
|
Açıklamalarınız için teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
|
Kene değil mi bu :confused: :(
|
Hayır, keneden epey küçük. Boyları 0,7 mm civarında.
|
Sayın MeyveliTepe,
Eklembacaklı ve 8 bacağı olduğu için Örümceğimsiler (Arachnida) sınıfından, boyutundan dolayı da bir tür akar olduğunu düşünüyorum. Sizin bahçede yoğun popülasyon olarak bulunuyorsa bir tür avcı akar da olabilir. :) Çok zor soru soruyorsunuz. :) Tür tespitini herhalde bir entomolog yapabilir. |
Bu başlık soru sormak için ama itiraf edeyim cevabı biliyorum :)
Bir çok arkadaşımızın aslında çok karşılaştığı fakat tanımadığı başbelası bir akar. Resimdeki, ensesine %100 saf lime-sulfur (gülleci bulamacı) damlatılmış, ayrıca toz kükürt serpilmiş halde mutlu mesut dolaşan bir tanesi :) |
Resimdeki yaratık "Northern Fowl Mite" (kanatlı Tüy Akarı - Ornithonyssus sylviarum).
Göz görmeyince gönül katlanır derler ama pek de öyle değil galiba. Bu yıl bunlarla çok uğraştım. Hikayesi burada. |
re
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025