agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   Bu böceklerin ne olduğunu bilen var mı? (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/2403.htm)

GLCN 14-05-2010 13:49

1 Eklenti(ler)
Resimdeki kocaman siyah arıyı (ki ben öyle sanıyorum) tanıyıp adını bilen varmı ayrıca nasıl kurtulururm ondan:o onun korkusundan balkona çıkamıyorum..:rolleyes:

Pendo 15-05-2010 15:07

Bu böceğin adını bilen varmı?

1 Eklenti(ler)
Bahçemde buldum üç gündür bakıyorum ilk iki gün yabancıydı, üçüncü gün bal verdim yedi. :p

Sebahattin Sargın 15-05-2010 15:44

Bu bir danaburnu Sn. Pendo...

Sevgiler ;)

verdoque 15-05-2010 21:37

Sakın bahçeye geri salmayın, kaçmasına izin vermeyin :)

verdoque 04-06-2010 16:39

Bizim bahçede çileklerin yeni sürgünlerinde birkaç böcek gördüm. Bu böcekler 1-2 mm büyüklüğünde siyah üstüne hindistancevizi serpilmiş gibi görünüyordu. Fotoğraf çektim ama iyi çıkmadı koyamıyorum. Minicik bir hindistancevizli eti-puf gibiydi :)

Derhal uzaklaştırdım ama çok merak ettim nedir bu böcek?

umıt79 04-06-2010 22:58

Bu böcek iğrenç bişey ..Bitkilere çok zarar veriyor...

verdoque 05-06-2010 08:34

Sn umit79 hangisi için söylediniz? Danaburnu mu eti puf böceği mi? :(

Benim böceği komşu bahçelerden birine götürüp sordum, bişey değil ya kurtçuk o, nemli yerlere gelir dedi:confused:

Çileklerde yaprak biti de gördüm. Hepsi karıncaların işi :mad:

hozat 06-06-2010 00:35

1 Eklenti(ler)
Bu böcek nane yapraklarını arasına giriyor.
Fosfor gibi rengi var, acaba ne tür bir böcektir

Eklenti 150034

üzüm 06-06-2010 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 653045)
Bu böcek nane yapraklarını arasına giriyor.
Fosfor gibi rengi var, acaba ne tür bir böcektir

Chrysomela menthastri. Nanelere çok düşkündür. :)

AzizVolkanKurt 19-06-2010 12:47

Kene midir?

5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bahcemde bu böceği gördüm. Kene midir yoksa başka birşey midir? Zaralımıdır?
Dayanamadım öldürdüm gitti.
Şimdiden Teşekkürler,

Jezebel 23-06-2010 20:12

Adı ne ?

1 Eklenti(ler)
Zararlı mı ?

üzüm 23-06-2010 20:23

Sayın Jezebel, fotoğraftaki Peygamber devesi. Yararlı bir canlı.

nariçi 28-06-2010 18:09

Bu böceğin adı nedir?

2 Eklenti(ler)
Sinek mi, arı mı bilen var mı?

Eklenti 156364
Eklenti 156365

verdoque 25-07-2010 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi verdoque (Mesaj 651996)
Bizim bahçede çileklerin yeni sürgünlerinde birkaç böcek gördüm. Bu böcekler 1-2 mm büyüklüğünde siyah üstüne hindistancevizi serpilmiş gibi görünüyordu. Fotoğraf çektim ama iyi çıkmadı koyamıyorum. Minicik bir hindistancevizli eti-puf gibiydi :)

Derhal uzaklaştırdım ama çok merak ettim nedir bu böcek?

Sanırım unlu bitmiş :)

http://www.google.com.tr/images?hl=t...=&oq=&gs_rfai=

emre123 06-08-2010 03:34

1 Eklenti(ler)
Selam,

Bu böcek hakkında bilginiz varmı ? Şu sıralar Günlük 200 tane falan oluyor odam da ve rahatsız edici böceklerden tiskinen biri olduğum için odaya bile uğramam zor oluyor, haşere ilaçlama fln yapmak zorunda kaldım. Hatta yanımda 1-2 tane Detan ve Elektronik sinek öldürücü aldım. Bunlardan nasıl kurtulabilirim ? Birde Nezara Viridula isimli uçan canlı çok dolaşıyor etrafda bu konularda ne yapmalıyım nasıl korunmalıyım illa cama tül falan mı taktırmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler.

recevetti 15-09-2010 02:53

bunun ne tür oldugunu bilen var mı

3 Eklenti(ler)
bırı yardımcı olsa mumkunse

Güler 15-09-2010 11:30

Böcekleri pek tanımam, ama bu fotoğraflar o kadar flû ki bilenler bile zor karar vereceklerdir bence.

Nariel 15-09-2010 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emre123 (Mesaj 680537)
Selam,

Bu böcek hakkında bilginiz varmı ? Şu sıralar Günlük 200 tane falan oluyor odam da ve rahatsız edici böceklerden tiskinen biri olduğum için odaya bile uğramam zor oluyor, haşere ilaçlama fln yapmak zorunda kaldım. Hatta yanımda 1-2 tane Detan ve Elektronik sinek öldürücü aldım. Bunlardan nasıl kurtulabilirim ? Birde Nezara Viridula isimli uçan canlı çok dolaşıyor etrafda bu konularda ne yapmalıyım nasıl korunmalıyım illa cama tül falan mı taktırmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler.

Büyüklüğü nasıl? Başparmak boyutuna yakınsa "mayısböceği" olabilir. Sanırım yerel olarak tostos ya da dozdoz böceği de deniyor. Yere düşünce "dozzdozz" diye ses çıkarıyor.

Pencerenize sineklik yaptırın, hiçbirşey girmez içeri, sadece hava girer.

Nariel 15-09-2010 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi recevetti (Mesaj 694461)

Kalorifer böceği ya da hamamböceği gibi görünüyor. Kahverengimsi, kanatlı, iri ise odur.

bursevi 16-09-2010 16:31

Örümcek

3 Eklenti(ler)
Bu örümceğin türü hakkında bilgisi olan var mı? Gövdesi yaklaşık 2 cm.(yuvarlak kısım) mantar görünümlü, turuncunun tonları renginde,

bursevi 16-09-2010 22:33

Orb Weaver Araneus... olarak internetten buldum.Yanlış ise lütfen düzeltin.

nby 21-09-2010 15:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi recevetti (Mesaj 694461)

heteroptera takımına ait bir böceğe benziyor. büyüklüğü hakkında da bir fikir yürütülmüyor fotoğraftan. hamam böceği de mayıs böceği de değil. onlar başka takıma ait böceklerdir. fotoğraflar net olsa daha iyi fikir yürütülebilirdi.

nby 21-09-2010 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AzizVolkanKurt (Mesaj 661068)
Merhaba,
Bahcemde bu böceği gördüm. Kene midir yoksa başka birşey midir? Zaralımıdır?
Dayanamadım öldürdüm gitti.
Şimdiden Teşekkürler,

kene değil. Coleoptera (kın kanatlılar) takımına bağlı Curculionidae (hortumlu böcekler) familyasına ait bir tür. türü tespit etmek zor. bitkilerde zararlı. insanlara zararı olmaz.

nby 21-09-2010 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emre123 (Mesaj 680537)
Selam,

Şimdiden teşekkürler.

bu böcek te kınkanatlılar (Coleoptera takımı) grubundan bir böcek gibi görünüyor resimden. insanlara zararlı olmaz.

edis2209 09-10-2010 15:08

Kemalpaşa - İZMİR Nif kalesi içerisinde tesadüfen rastladığım bir çokayaklı böcek.. Nedir acaba ?
Sevgiyle kalın.

sakagun 22-10-2010 20:44

1 Eklenti(ler)
Bu tırtılın cinsini bilen var mı? Şimdiye kadar gördüğüm en büyük tırtıl.

Yusuf Yalçın 31-10-2010 12:25

Gergedan böceği

bu böcekler nedir sanırım gergedan böceği denilen tür

Yusuf Yalçın 31-10-2010 15:11

1 Eklenti(ler)
Benim çektiğim resim büyük geldi bunu bulabildim;)

Nariel 04-12-2010 17:10

1 Eklenti(ler)
Çocukluğumda yaşadığım yerde; önünde tomruklar yığılı olan bir hizarın önünde oynardık arkadaşlarla. Bu tomrukların (ağaç gövdelerinin) üzerinde kocaman, parmak kadar böcekler yaşardı, havadan "zzzzzzzzzttttt" şeklinde kanat sesleri çıkararak gelir, "zzzüütt" diye tomruklara konarlardı. Çok severdik bunları, elimizle tutar kutulara koyar, isimler verir, beslemeye çalışırdık. Sadece o ağaç kütükleri civarında olurlardı, biz yakınlarda beklerken havada o "zzztttttttt" sesini duyunca sevinirdik, işte bir tane daha geliyor diye..

Yıllarca oynadık onlarla, değişik renkte olanlarını da keşfetmiştik. Çoğunluğu kömür siyahı renkteyken çok çok nadir olarak üstü beyaz beneklisine de rastlıyorduk.

Hala elimle tutşunu hissedebiliyorum, çok uysaldılar, tutunca bacaklarını büker mahzun mahzun bakarlardı. Yüzlerini de köpek yüzüne benzetirdik çocuk aklımızca..

Ve yörenin bunlara taktığı ad "ibo baba" idi. Aradan 15'e yakın yıl geçti. Uzunca bir süredir bu böceğin türünü arıyorum ama takdir edersiniz ki "ibo baba" ismiyle yaptığım aramalar pek hoş sonuçlar vermedi:p

Kınkanatlılarda yaptığım tarama üzerine sadece tek bir fotoğrafına rastlayabildim internette, ismi cismi yoktu. Bu böceği tanıyan, bilen var mı çok merak ediyorum.

nariçi 04-12-2010 18:50

Kene

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nby (Mesaj 697703)
kene değil. Coleoptera (kın kanatlılar) takımına bağlı Curculionidae (hortumlu böcekler) familyasına ait bir tür. türü tespit etmek zor. bitkilerde zararlı. insanlara zararı olmaz.

Öyle zannediyorum ki kenelerin kanadı olmuyor.:confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025