![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu böçeğin adı nedir? Kiraz çiçeklerine musallat olan çiçek zınnımı?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
6, 7 cm boyu olan bu çekirge benzeri böcek nedir?
|
Çekirgenin nimfi (küçüğü)
|
Alıntı:
Oxthyrea Funesta |
Ciftlik gubresinden cikan larva ve bocek
2 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Aldigimiz ciftlik gubresinde buldugumuz larvalari bir suredir takip ediyorduk. Bir suredir kendilerini camur ve kendi diskilarindan yaptiklari kucucuk yumurta benzeri bir yapiya kapadilar. Kirdigimiz camurdan, tam gelisimini tamamlamamakla birlikte sanirim son sekline epey yakin goruntude bir bocek cikti. Ne oldugu hakkinda fikriniz var mi acaba? Mayis bocegi olabilir mi acaba? |
Alıntı:
Sn. Bostancık, eklentiler gözükmüyor. |
Eklentilerdeki sorun giderildi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün bu örümcekle karşılaştım;
Eklenti 92836 Türünü çok merak ediyorum bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim... Sevgiler ;) |
Buldum ismini bahçe örümceği (Argiope aurantia)...
|
Arkadaşlar,
Yazdığınız metnin içerisine fotoğrafların hangi yöntemle eklendiğini yazarsanız sevinirim. |
|
2 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu bahçede aşağıdaki böceklerle karşılaştım bu böceğin ismi nedir ve ne tür zararlara yol açar. Yardımcı olacak siteseverlere şimdiden teşekkür ederim.
Eklenti 94131 Eklenti 94132 |
Sn tturt, bu böceği ben de sormuştum, bu konu başlığında 63 nolu mesajla 71 nolu mesaj arasında bilgi bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=63 |
1 Eklenti(ler)
Bu böceğin adı nedir?
|
Bu larvalar hangi böcek türüne ait olabilir?
4 Eklenti(ler)
Merhabalar.
Vestiyerimin içinden garip sesler geldiğini duyunca vestiyeri parçaladım, içinden aşağıda resmini yüklediğim larvalardan tam 9 tane buldum. Bu larvalar hangi böceğe ait olabilir? Teşekkürler. |
Tahtayı bu hale getirebildiklerine göre bence tahta kurusudur.
|
2 Eklenti(ler)
Aşağıdaki böcek olabilir mi?
Eklenti 94579 Eklenti 94580 Ergin ev teke böceği Ev Teke Böceği (Hylotrupes bajulus) Bu ahşap kemirici böcek, kurutulmuş yumuşak ahşaba zarar verir ve yumurtalarını, ahşabın çatlaklarına ve dar boşluklarına bırakır. Yumurtalar, 3 hafta içerisinde larvalara dönüşür. Larvalar, tünel açarak, bir gün içerisinde, kendi boylarına varan mesafede ahşabı imha edebilirler. Olgunluk dönemine yaklaştıklarında, yaklaşık olarak 35 mm uzunluğunda olduklarından, bu böceklerin sebep olduğu zarar inanılmaz olabilir. Ev teke böceği larvası 3-10, uygun olmayan şartlarda 17 yıl, tünel açtıktan sonra, yetişkin böcek, çiftleşme mevsiminde ahşabı terk eder, geride 10 mm ye kadar uzunlukta ve 6 mm ye kadar genişlikte olabilen karakteristik oval bir uçuş deliği bırakır. Çiftleştikten sonra, bir böcek 200 e kadar yumurta bırakabilir. Bu böcek Avrupa, Rusya, Güney Afrika ve ülkemizde bulunmaktadır. Görüldüğü bölgelerde kullanılan tüm yumuşak ağaçlar uygun önkoruma işleminden geçirilmelidir. Ahşap rutubetinin % 28-30 olmasını ve 28°-30°’lik sıcaklıkları sever. Rutubet % 8’in altına indirilirse ölür. Kaynak:www.ahsap.com |
Teşekkürler Kiraz. Bence de bu böcek bir "Ev Teke Böceği"
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575 |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sevgili Limon, 5 litrelik su şişesi içerisinde besliyordum. Çalıştığım seranın ilgi kaynağı oldu ismi de "Hayriye" bugün bir baktık yavrulamış. Yavrularını balon şeklinde yapışkan bir maddede muhafaza ediyor. Balonun etrafı ağlarla sarılı, her gün canlı olarak çekirgeler atıyorum. O çekirgeleri yakalayıp yemesini görmek çok ürkütücü geliyor bazen. Sanırım bir kaç gün sonra onlarca bahçe örümceğimiz olacak...
Sevgiler ;) |
Bu uçucu böceğin türü nedir acaba?
3 Eklenti(ler)
Akşam evimin banyosuna giren bu böceğin türü ne olabilir ?
(Ayak uçları küçük bir pençe gibi ve anteni kitinden değil esnek bir yapıda) |
Bu Nedir?
1 Eklenti(ler)
Bu kelebeğe benzeyen türün ismini merak ediyorum.
|
Sn. meadowsons, bu böcek bir çeşit gecekelebeği. Gece gezmelerine bayılır, çoğu da yaşadığı doğal ortamda kamufle olacak şekilde renk alır.
|
Çok teşekkür ederim Nariel merakımı giderdiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Balkonumdaki bitkilere dadanan bu böcek ne? 2-3 milimetre boylarında. Eklenti 96648 Teşekkürler... |
1 Eklenti(ler)
Yemek yediğimiz bir yerde sürekli ağaç dallarından düşüp pilavın içerisindeki pirinç taneleri arasında kamufle olmaya çalışan, bu beyaz renkli ufak böceklerin ne olduğunu bilen var mı acaba? :p
|
Bu larva hangi böceğe ait olabilir?
5 Eklenti(ler)
Fotoğraflardaki larvaya mutfakta çokça rastlıyorum acaba hangi böceğe ait olabilir. (Tüylü bi yapısı var. Takriben 1 cm uzunluğu var genişliği de 3 mm kadar)
Teşekkürler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025