![]() |
Alıntı:
|
bende 46 tane ıhlamur fidesi var. bonsai aday adayları ( canımın içi fidelerim )
bu fideleri bir kum yığınının içinden çıkardım. humuslu toprağa diktim. son 2-3 gündür bir kaç yaprakta pamuksu/mantarımsı beyazlıklar oluştu. sanki duvar boyası düsmüs gibi üstlerine. Galiba Külleme / küllenme denen rahatsızlık. Külleme/ Küllenmeye karşı ne yapabilirim acaba? fideleri çıkardığım yer bol gölgeliydi. simdi biraz güneş görebildikleri bir yerdeler. acaba bol güneş görmeleri yüzündenmi **** sulama yaptığım sehir suyu veya sulamanın fazla gelmesi, toprağın yapısı **** başka bir seymi neden oluyor. Nedeni hakkında da bilgi verebilcek arkadaslara simdiden teşekkürler |
http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html
Derginin ilk sayısında bu konuda Sayın Fmt79'un detaylı bir yazısını bulacaksınız. |
belirttiginiz dergi faydalı oldu.
fidelerimi sık dikmem. ortamın nemi hava sirkulasyonun azlığı benim fidelere olan bunlar. yazıdan anladığım ve ev ortamımı degerlendirdiğimde * fideleri arasını ayıracam. * hava sirkulasyonu için biraz pencere acacam. ( hiç pencerisini açmadığım , biraz depomsu bir havada olan bir odadaydılar ) * ortamın nemi için ne yapacağımı bilmiyorum. keza altlarına su tepsisi koyduklarımdada aynı problem var. nemi azaltacammı, çoğaltacammı.? * gündüz 11 den öğlen 3-4 e kadar günes alıyorlar . bu yetersizmi? dergide okuduğum yazıda çok gölgeli yerlerde zararlı diyor. bugün kendi evimde yapabilceğim "bir ev tarifi ilaç araştırıyorum ". sizin tariflerden birini begenmeye çalısıyorum :P bunlar yeni baslayanların resimleri http://i186.photobucket.com/albums/x...m/DSC00014.jpg buda biraz ilerlemi olanın http://i186.photobucket.com/albums/x...m/DSC00011.jpg |
Arap sabunu +yağ+sarımsak çözeltisi bazen güllere zarar veriyor.Benim tatbik ettiğim gülün bir dalı kurudu.Dikkat!
|
fmt79 tesekkür ederim. Durspan 4 kullandığım bir ilaç. Şimdi daha inanarak kullanacağım :)
|
Alıntı:
|
bu uyarıyı dikkate alacam. bide mine hanımın dediği gibi önce bir yaprak üstünde deneyecem. 1-2 gün sonra yaprakta ters giden birsey yoksa bütün yapraklara tatbik edecem.
|
Mine hanım,
Yazılarınızın çoğunu okumaya çalıştım.Fakat benim sorunuma net olarak benzeyen sorun bulamadığım için çözüm de alamadım. Balkonda bibe ve domates yetiştiriyorum.Biberlerimin bir kısmı henüz yaprak ,bir kısmı da çiçek ve meyve vermiş durumda.Bir süre önce yaprak ve dallarda özellikle çiçek erafında küçücük kara sineğe benzeyen böcekler oluştu.izlediğime göre önce yaprak altındave üzerinde küçük yuvarlak tahum gibi birşey oluşuyor.Sanırım daha sonra bunlardan küçük sinekler çıkıyor.çiçeğin etrafını sarıyor ve çiçek ölüyor.Bu sinekler henüz yaprak halinde olan diğer biber ve domateslere de gidiyor.Elimle temizledim ilk önce fakat bitkinin en tepesinde yaprak ve meyve kısmı çok sık olduğu için ulaşamıyorum.Önerebileceğiniz doğal ilaç yöntemi bulunuyor mu? Çiçekçilere sorduğumda zenk ilacı verdiler.Adı DVPP 53 MM.1 L suya 3 damla diye.Ancak emin olamıyorum. Ayrıca biberim birçok çiçek veriyor.Tam meyve oluşuyor ama çiçek üzerindeyken kopup düşüyor. Nedeni ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada foruma nasıl yazacağımı bilmiyorum. Şu an yine şansımı denedim.Burası cevapla bölümü sanırım. Nereden ve nasıl yazışma yapabileceğimi söyler misiniz? |
Gördüğünüz gibi mesajınız çıkmış.
Forum kullanımıyla ilgili bir başlık var orası faydalı olacaktır. Mesajların altındaki hızlı cevap ya da konuyu yanıtla seçeneklerinden birini tıklayıp mesajınızı yazabilirsiniz. Çabuk cevap almak için mesajın uygun başlıkta olmasının faydası var. Evde yapılabilen ilaçlar tarifini de bulup bakabilirsiniz |
İlgin için teşekkür ederim. Hangi ilacı kullanmam gerektiğini bilmediğim için detaylı uzman bilgisine ihtiyacım var. Ayrıca aldığım ilaç ve kullanım şeklinin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Biberlerim ölsün istemiyorum elbette.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 10734 Eklenti 10735 Eklenti 10736 Eklenti 10737 daliha cinsi cicegime domateslerime ozellikle domateslerime zarar veren bocegin resmini cekemedim teknik olanaklardan dolayi ( 2 mega pixel bir digital camera dan dolayi makro cekim yapamadim ) ancak bir arkadasimiz meneksesinin uzerinde cektigi bir bocegi gorunce ona cok benzedigini gordum sizde dikkatlice asagidaki resme bakin ve ve bu meneksenin uzerindeki bocege cok benzeyen kucukken biraz daha ince olan bit gibi bir bocek bunlara neden oluyor. ziraai ilac satan bir firmaya gosterdim aldigim ilaci bir domatesimde denedim olculendirmeyi dedigi gibi yapmama ragmen domatesin yapraklarinin lekeli olan yerlerden kurumaa be diger yapraklarina hizla yayilmaya basladigini gordum bunun uzerine ziraai ilac kulanmak artik istemiyorum sanada tavsiyem bu tur boceklere karsi dogal ilaclarla mucadele saygilar |
Doğru yerdesiniz Çılgınya. Ancak ben bu sorunuza cevap veremeyeceğim. Bir fotoğraf eklerseniz uzman üyemiz sayın Fmt79 sorunuza cevap verebilir.
|
Alıntı:
daha temiz ve uzak bir yerde sasirtma yaptim ama sanirim buda ise yaramicak cunku bit gibi gorunen hasereleri oldurmek cok zor |
Alıntı:
Calypso (Thiacloprid) Bayer, ilaçlama-hasat aralığı: 3 gün Actara 240 SC (Thiametoxam) Syngenta, hasat aralığı: 5 gün Oncaplan 20 SP (Acetamiprid) Onca Tarım, hasat aralığı: 3 gün Üçü de başarılı insektisitler, hangisi size uygun gelirse onu kullanın... |
Sellukam hastalandı
2 Eklenti(ler)
Sellukamın yaprakları garip bir hal almaya başladı. Neden olmuş olabilir yardımlarınızı bekliyorum. Umarım fotoğraflar anlatıcı olmuştur.
|
Latin
1 Eklenti(ler)
Latin bitkimin yaprakları sanırım bir zararlı tarafından yeniyor.
Ne yapabilirim? Teşekkürler. |
Sevgili fmt79,
Gördüğüm kadarıyla benim fotoğraflara bir rakip çıktı :) Bravo ada, fotoğraflar şahane olmuş, tam teşhislik :) ...Vee sahneden usulca çekilir; perdenin ardında uzmanı beklemeye başlar kahramanımız... |
benim küllenme problemim yüzde 90 oranında simdilik yok oldu.
hazırladığım ilaçları 2 gün arayla kullanıyorum artık. ard arda kullandığım fidelerin yaprakları buruş buruş oldular. ama yasıyorlar. yeni yapraklarında hiç problem yok. ve küllenmeli olan bitkileri iyice ayırdım diğerlerinden. 46 bonsai aday adayımdan 2 si meftah oldu :( acım büyük. ölenlen bide en küçük fidelerdi. dahada bi acım büyüdü. |
Alıntı:
|
Teşekkürler Lerdemir fotoğraf iyi güzel ama durum fena.
Sellukanın üstüne titremekten oldu böyle. Çok üzülüyorum ne yapmalı acaba? |
Alıntı:
Not: fotoğraf tosarik'ten alıntı. |
Alıntı:
Zararlının ismi Thrips, malesef Türkçe bir ismi yok. http://img527.imageshack.us/img527/6959/thripstn0.jpg Mücadelesinde geniş etkili herhangi bir insektisit kullanılabilir. Bu zararlıya özelleşmiş bir insektisit yok. |
Selluka'nın problemini anlayabildiniz mi? Asıl onu kurtarmalıyım.
Her ikisine de ev yapımı ilaçlar(Mine Hanımın tarifleri) uygulasam yeterli olur mu? Teşekkür ederim... |
Alıntı:
|
arkadaşlar aynı zararlılar benim bitkilerimdede vardı DECLARE ve SULPHOMAX 80WG adlı ilaçları kullandım .Şimdi hiç bir sorun kalmadı.Yalnız kullanmadan önce bitkinin yapraklarını yıkayınız
|
Zararlı çok minik bir iki gün içinde fotoğraflarını eklerim
Ben ilaç kullanamıyorum çünkü oğlum bitkilerimle çok iç içe. Mine Hanımın tariflerini uygulayacağım. |
Alıntı:
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...demir+s%FClfat
Burada resimlediğim şeyi başka bir bitkinin yaprakları sararıyor diye almıştım. Bunu sellukada kullanabilir miyim? Demir sülfat değilmiş zaten. |
Latin
1 Eklenti(ler)
Latinimde ki zararlı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025