![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2013
|
merhabalar Ateş yanığı belası ile uzun bir süredir ben de uğraşıyorum. Ayva ağaçlarım ateş yanığına yakalandı. Uzun denemeler sonucunda aldığım pozitif sonucu sizler ile paylaşmak istiyorum. Ağaçlarım hastalandıktan sonra budama ve ilaçlama ile baş edemedim. Yaptığım yurt içi ve yurt dışı litaratür araştırmalarında klordioksit ile çok iyi sonuçlar alındığına ait sonuçlar buldum.İnternette satılan toz klordioksit temin ettim ve 1200 lt lik ilaçlama tankerine 140 gr klordioksit eriterek karıştırdım. Ağaçlar yapraklanmadan mart ayında tüm ağaç iyice ıslanacak şekilde attım 4 hafta sonra aynı işlemi tekrarladım.sonuç şarırtıcı derecede iyi oldu kesilecek seviyede artık %70 i kurumuş olan ağaçlarım bile canlandı ve üzerinde ciddi miktarda ayva var. Ayvalara çok yakın olan ve hastalık bulaşmış elmalarım da bu arada kurtuldu. bu konuda sıkıntısı olan arkadaşların denemesinde fayda olacağını düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
bir yılı aşkın bir süre içerisinde fırsat buldukça ateş yanığı konusunda internette araştırma yaptım bildiklerimizin dışında bir bilgi bulamadım. Sonra sepep olan erwinia koliform bakterisini nasıl ortadan kaldırılacağına yoğunlaştım. Bu konuda klordioksit ile ilgili epeyce bilgi var. Şimdi bulamadım ama okuduğum bir makalede ayvalarda klordioksit ile yıkamanın çözüm olduğuna rastladım. Türkiye'de toz klordioksit satıcıları ile görüştüm. Bazı satıcılar klordioksit alanların armutlar için kullandığını duyduklarını söylemesi üzerine hastalıklı ayvalarımda kullanmaya karar verdim. Etkili olması için 100 ppm den biraz yüksek bir değer seçtim. (116 ppm) 1200 lt su kapasiteli turbo ilaç tankerine 140 gr toz klordioksit eriterek karıştırdım. (Benim aldığım klor dioksit 20 gr lık paketlerde satılıyordu 7 paket kullandım) Çiçek döneminden önce ve tomurcuk evresinde tüm ağaçlar tamamen yıkanacak şekilde iki kez kullandım. 100 lt su kapasiteli tanker için benim deneme sonucuma göre söylediğiniz gibi 11,66 gr kullanmak uygun olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bildiğim kadarı ile klordioksit zeytinlerde de yaprak solgunluğu için de kullanılıyor. Zeytinde kullanan arkadaşların topraktaki yararlı bakterilere etkisi ve varsa yan etkileri konusunda tecrübelerini bizler ile paylaşırlarsa faydalı olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|