View Single Post
Eski 25-08-2008, 09:08   #7
fmt79
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kıdoğlu_Gençaga Mesajı Göster
Teşekkür ederim Mine hanım. Verdiğiniz adresleri inceledim. Pek ümidim yok. Fakat, Streptomycine isimli antibiyotiği tek çare olarak ufakda olsa ışık saçtığını görüyorum. Makale sahipleri ile nasıl temasa geçebilirim? Yardımcı olabilirmisiniz ?

Selamlar.
Yalnız bu konu hakkında bir ilave yapmazsam kendimi suçlu hissederim. Ülkemizde antibiyotiklerin pestisit olarak kullanımı yasaktır. Ülkemizde ve dünyada yapılan tüm çalışmalar, antibiyotiklerin ateş yanıklığına etkinliklerinin yüksek olduğunu göstermektedir. Ancak ne var ki, Ülkemizde bitkisel üretimde antibiyotiklerin kullanımı kesinlikle yasaktır. Cezai yaptırımı vardır. Dünyanın pekçok yerinde de yasak olmasına karşın ABD'de kullanılmasında ABD tarım bakınlığı bir sakınca görmemiştir. Ülkemizdeki bu yasağa rağmen, üreticilerin yoğun bir şekilde antibiyotik kullandıkları duyumunu alıyoruz malesef.

Bir diğer konu ise, Tarım bakanlığının teknik talimatlarında göremediğim bir diğer pestisittir. Oxolinic asit etkili maddeli Starner 20 WP isimli pestisitin armutta ateş yanıklığı için ruhsatlı olduğunu zannediyorum. Yani en azından bendeki kaynaklar böyle yazıyor. Belki tarım bakanlığının bilgileri güncellememesinden kaynaklanan bir sorun olabilir.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön