![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Toprağımdaki beyazımsı renk?
Selamlar; Ekteki resimdeki beyazımsı renkler hemen hemen tüm bitkilerim de var.. nedeni ne olabilir sizce...? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
Benim tahminimce beyazlık güneş ışığında mahrum kalan toprakta Asitlenme küflenme tarzında bi durum oluşturmuş olabilir Toprağınızın nemini kaybetmeden sürekli sulama yapmamanız ve arada bi havalandırmak faydalı olabilir bende deneyerek tecrübe eddim =) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulamayı fazla kaçırdığınız için; toprağın kireç oranını(alkaliliğini, ph'sını) yükseltiyorsunuz haliyle ![]() Bu durumda; hem yüksek ph'dan yani kireçten dolayı, toz tanecikleri gibi toprağın yüzeyi beyaz beyaz oluyor, hem de fazla nemden dolayı; toprak yüzeyi küflenme yapıyor. Unutmayın, fazla ıslak ortam; mantarların(küf mantarları ya da diğerleri) üremeleri için can attıkları bir etmen ![]() Kimi mantarlar alkali(kireçli), kimi mantarlar da asitik ortamı severler. En uygunu, dengeyi bulmaktır. Genel olarak, en uygun bitki yetiştirme aralığı 6-6,5 ph değerleridir ![]() Şayet bazen benim keyfi olarak, bazı uygun bitkilerimin vejetatif yani yeşil kısmını hızla büyütmek için, ph'yı 5' e düşürdüğüm de oluyor(sırrımı paylaşayım. Ama bu durum; bitkiyi meyve oluşumuna(generatif üreme) değil, vejetatif üremeye(büyüme, gelişme) götürür aman dikkât diyeyim ![]() Sevgili FatihBahce'nin de dediği gibi; 4. mesajı uygulamanızı ve sulamayı azaltmanızı öneririm ![]() Daha ileri zamanlarda, probleminiz devam ederse paylaşın, o zaman bakalım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Şayet bazen benim keyfi olarak, bazı uygun bitkilerimin vejetatif yani yeşil kısmını hızla büyütmek için, ph'yı 5' e düşürdüğüm de oluyor(sırrımı paylaşayım. Ama bu durum; bitkiyi meyve oluşumuna(generatif üreme) değil, vejetatif üremeye(büyüme, gelişme) götürür aman dikkât diyeyim ![]() SÜS BİTKİSİ YETİŞTİCİLİĞİ YAPIYORUZ BU SIRRINIZI PAYLAŞABİLİRMİSİNİZ |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Deneme yapabilirsiniz. Mesela, bir ficus benjaminin ya da yucca bitkisinin ph'sını 5 civarlarına düşürüp deneyin. Hemde hep beraber sonucu görmüş oluruz ![]() Aman, sakın çiçek açan bitkiler için uygulamayınız. Bazıları sevse de hepsine garanti veremem ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
Alıntı: