![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2016
|
Merhaba, Sayın "Limon Sever" in geçen yıl verdiği linkleri güncelleyeyim ![]() Zirai Don Uyarı Sistemi 4 Günlük Zirai Don Risk Tahmin Haritaları Bölgenizdeki çeşitli bitkilerin/ağaçların (DİKKAT: Pek çok değişkene bağlı olduğunu unutmayınız) "Tomurcuk Kabarması" , " "Çiçeklenme" , "Meyve Bağlama" gibi dönemlerinde zarar görebilecekleri kritik düşük ısı derecelerini ve altında da 4 günlük ısı tahminlerini bulabilirsiniz. Gene bu linklerden; "Türkiye Don Takvimi" , "Don Olayından Korunma Yöntemleri" gibi bilgilere de ulaşılabilmekte. Ancak 2 saat sonrasını tahmin etmeyi pek beceremeyen, birkaç saatte bir sürekli tahmin değiştiren kurum verilerine güvenmek ne derece sağlıklı olur bilemem. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Yaklaşık olarak 2 senedir MGM sitesinden hava durumunu takip ediyorum. İstisnalar olmakla birlikte çok küçük ısı farkları haricinde pek ıskalamadılar. Bu gece ve yarın geceki tahminlerinin tutmamasını diliyorum. 2 senedir 100 ağaçtan 1 tek kayısı alamadım. Kayısıların cinsini öğrenmek için en azından bir kaç tane kayısı alabilsem mutlu olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2016
|
Alıntı:
![]() Tarım bölgelerinde, tarlalarda, besicilik alanlarında tutsun ki çiftçi ve besicilerimiz mağdur olmasın ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Çok şükür ki, dün geceki tahminleri tutmadı. Sıcaklık 0 derecenin altına düşmedi. Bir de bu geceyi atlatırsak, sonrası Allah kerim. Malatya'da önce don, ardından dolu yüzünden kayısı bahçeleri büyük zarar görmüş. Bu sene kayısı 10 liraya çıkarsa şaşırmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|