![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.ykaya194, "Sebzelerde Tuta Kelebeği İle Organik Mücadele" başlığı bence gayet uygun. Altında sadece alıp denediğinizi belirttiğiniz ürün değil, başka bir çok metod ve malzeme tartışılabilir. Organik sebze yetiştirmeye çalıştığınızı yazıyorsunuz. Başka bir çok üye gibi ben de organik sebze yetiştirmeye çalışıyorum. Doğal olarak , hastalıklar, zararlılar, bitki besleme bakımlarından bir çok sorunla karşılaşıyoruz. Bunları yenmek için türlü metodlar deniyoruz. Siz de başlık açmaya vesile olan bir ürün denemişsiniz. Burada bence herhangi bir mahzur yok. Denediğiniz ürünün organik bir bitki koruma ürünü olduğunu düşünüyorsunuz. Size öyle söylenmiş olabilir, öyle olduğunu biliyor olabilirsiniz, firmasını, organik bitki koruma sertifikasını, ruhsat bilgilerini vs. görmüş olabilirsiniz. Bu durumda söz konusu bilgiyi de paylaşmanızı beklemek son derece doğal. Hatta, "böyle bir bilgi yok, tanıdığım, bildiğim biri bu ürünün organik olduğunu söylediydi" dahi diyebilirsiniz, birlikte araştırırız. Ürün özeline gelirsek, bu isimde bir ürünü burada sadece ismen satmaya çalışan birine aylarca önce gerek kişisel olarak ben, gerek forum yönetimi gereken soruları sordu. Bunlara cevap verilemedi, cevap vermekten kaçınıldı. Bu ürünün sahibi firma kimdir, organik ya da değil, tescili, ruhsatı vb. nedir halen belirsiz. Siz, "organik bir ürünü kullanmaya başladım" deyince, ürünün organik olduğunu bilen biri çıktı. Onu bildiğine göre, özellikle tuta'ya karşı da denediğini söylediğine göre yanıtlar da gelmiştir diye düşündüm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Sayın MeyveliTepe, Birlikte araştırırız mesajınıza istinaden, merakımı gidermek amacıyla ürünü biraz soruşturdum ve aşağıdaki yanıtları aldım.Sizde ürün hakkında başka bilgiler temin ederseniz yayınlamanızı beklerim ve bizleride bilgilendirmiş olursunuz. Ürünün yosun içerikli sıvı ve içinde aşağıdaki maddelerin olduğu bilgisini aldım. (Üyelere yanıltıcı bilgi vermiş olmak istemem, dolayısıyla analizi yapan kurumun resmi bir kurum olmadığınıda belirteyim ) İçindeki maddeler; SALICYLİC ACİD HÜCRE KÜLTÜRLERİ VE İÇERİĞİ ELİCATOR OLİGASAKKARİTLER METABOLİTLER AMİNO ACİD PHENYLLALANİNE VİTAMİN:FOLİC ACİD ÇİNKOASETAT MANGANASETAT LİMONOİT MENTOL PROMİDAL SOUP BİTKİ METABOLİTLERİ BİTKİ EKSTRATLARI FENOMENLER AMİNO BUTRİKASİT KARVAKROL TİMOL GLUTAMİK ASİT Konu başlığını açmadan önce, üyesi olduğum bir sitede ürünü sebze bahçesinde deneyen üyenin iyi sonuç aldığını gösteren resimleri gördükten sonra bende umutlanlanmıştım. (ürünü sebzelerde kullandığım tarih, 7 Temmuz 2013 son gözlemim 25 Temmuz 2013) bundan sonraki gözlemlerimde sonuca yakın ( olumlu veya olumsuz) neticeler alacağımı tahmin ediyorum. Resimler benim olmadığı için yanıltıcı olur düşüncesiyle burada yayınlamak istemedim, yazışmalar bu noktaya gelince yayınlamanın yanlış olmayacağı kanısına vardım. Sitede yayınlanan resimler: Ürünü kullanmadan önceki hali ![]() Kullandıktan 12 gün sonraki hali ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sn ykaya194, urun etiketinin resmini cekip gostermeniz mumkun mu? Urunun organik olup olmamasiyla ise yarayip yaramamasi iki ayri konu. Bir de urunu kullanan kisinin yayinladigi yukardaki resimler sizin dediginiz gibi yaniltici olmanin otesinde birsey ifade etmiyor. Ben de bir domatesin yapraklari yenmis bir dalinin resmiyle henuz hasara ugramamis bir dalinin/yapraklarinin resmini ayni anda cekebilirim; bunu yapmam icin aradan gunler gecmesini beklememe gerek yok. Anlamak adina soruyorum: "Ise yararsa kullanmak istedigim bir urun bu" mu diyorsunuz yoksa "Organik olan ve ayni zamanda ise yarayacagini dusundugum bir urun bu" mu diyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Ürünün kutusu bahçemde yani şu anda 350 km uzakta, oraya birkaç gün sonra tekrar döneceğim ancak orada internet'e erişimim kısıtlı, İstanbul'a tekrar dönünce siteye yükleyebilirim. Ürün ismi biyoaktive biraz araştırırsanız gerek kutunun resmini, gerek üretici ve satıcı firma isimlerinide bulabilirsiniz, ayrıca ürünün Türkiye'de üretim ve satış izni olduğu bilgisine bugün ulaştım. Aynı şeyleri yazmak istemiyorum ancak yine yazayım.Ben ürünün pazarlayıcısı değilimki sizlere tüm detaylarını verebileyim. Ürünü kullanıp domateslerin resmini yayınlayan kişi sebze üreticisi, dolayısıyla niye aldatıcı bilgi vererek kendine menfaat sağlamak istesin, O kişide benim gibi bir müşteri. Ben kullandım ve memnun kalırsam kullanırım, benim için o ürün bu ürün farketmez hani bir deyim vardır belki burada yazmam uygun değil ama özür dileyerek yazıyorum " Haticeye değilde neticeye bakarım " selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sn ykaya194, aciklik getirdiginiz icin tesekkurler. Eger urunun etiketini bulursam ben de buraya eklerim. Biyoaktiv organik asit içeriği, bitki gelişimini nasıl etkiler? adresindeki urun mu? Yanlis anlasilmamak icin belirtmek isterim: Resimleri yayinlayanin diger kisilerin aldatmak niyetli oldugunu soylemiyorum ama resimlere bakarak urunle ilgili bir cikarim yapmamizin mumkun olmadigini soyluyorum. Simdi benim o ucuncu kisiyle tartisma imkanim yok ama sizinle tartisabildigimize gore siz urunun isinize yaradigini ve bundan dolayi da organik olup olmamasinin sizin icin farketmedigini soylerseniz, bunun benim icin nasil bir sakincasi olabilir? Kisisel tercihinizden dolayi sizi elestirme hakkim yok. Sonuc olarak hepimizin kullandigi ve memnun kaldigi degisik urunler var. Sizin gozleminizi aklima not edip konu hakkinda bilgilenmis oluyorum. Burda aciklik kazanmasinin iyi olacagini dusundugum konuysa su: Urun organik mi, degil mi? Bu konunun basligi 'sebzelerde tuta kelebegi ile organik mucadele' olduguna gore, bu sorunun yanitini bulmamiz gerek. Tarim urunlerinde siklikla yapilan bir uygulama, urunun icine organik bir bilesen koyup geri kalan icerigi kimyasallarla doldurmak ki benim icin bunun da bir sakincasi yok; isteyen o urunleri de alip kullanabilir. Esas olan ozellikle Turkiye'de belli standartlar olusmadigi icin, bu tip urunlerin organik denilerek pazarlanmasi. Saygilar Alıntı:
Düzenleyen birnefestoprak : 30-07-2013 saat 18:36 |
|
|
|
|
![]() |
|
|