agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni342Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-05-2006, 16:33   #1
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Hastalık başlayınca tedbir için:

(Hem sardunya hem de diğer bitkiler )

1 ) 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su ile ilaçlama yap.

3 gün sonra,

2 ) 1 lt suya 1 tatlı kaşığı dolsu yemek sodası katıp iyice erit, sonra içine 1 tatlı kaşığı da sıvı yağ koyup iyice çalkala homojen bir sıvı haline gelince püskürt.
  • Bitkiler sıkışık duruyorsa aralayıp havalanmasını sağla.
  • Suyu iyice azalt.
  • Hastalıklı dökülen yaprakları topla imha et, saksıda hasta yaprak olmasın.Bitkideki bozuk yaprakları mümkün olduğunca al.
  • Hasta bitkiyi elleyince diğerlerine dokunma, makas kullandıysan diğerlerine aynı makası kullanmadan önce dezenkfekte et.
  • İlaçlama sırasında ilacın mutlaka yaprağın alt yüzüne de gelmesine dikkat et.
  • Hastalıklı bitkiyi mümkün olduğunca diğerlerinden ayır.
  • Akşam sulama yapma, hatta bitkiler balkondalarsa, balkonu akşam yıkama ki nemi arttırma.
2. işlemden 1 hafta sonra tekrar oksijenli su uygula.

Küçük yaprakların daha yakın çekim resimlerini yollayacaktın, bekliyorum.Yakın gözlüklerimi taktım , monitöre yaklaştım ama seçemedim
Kolay gelsin.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 01-06-2006 saat 12:53
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2010, 10:04   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Hastalık başlayınca tedbir için:

(Hem sardunya hem de diğer bitkiler )

1 ) 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su ile ilaçlama yap.

3 gün sonra,

2 ) 1 lt suya 1 tatlı kaşığı dolsu yemek sodası katıp iyice erit, sonra içine 1 tatlı kaşığı da sıvı yağ koyup iyice çalkala homojen bir sıvı haline gelince püskürt.
  • Bitkiler sıkışık duruyorsa aralayıp havalanmasını sağla.
  • Suyu iyice azalt.
  • Hastalıklı dökülen yaprakları topla imha et, saksıda hasta yaprak olmasın.Bitkideki bozuk yaprakları mümkün olduğunca al.
  • Hasta bitkiyi elleyince diğerlerine dokunma, makas kullandıysan diğerlerine aynı makası kullanmadan önce dezenkfekte et.
  • İlaçlama sırasında ilacın mutlaka yaprağın alt yüzüne de gelmesine dikkat et.
  • Hastalıklı bitkiyi mümkün olduğunca diğerlerinden ayır.
  • Akşam sulama yapma, hatta bitkiler balkondalarsa, balkonu akşam yıkama ki nemi arttırma.
2. işlemden 1 hafta sonra tekrar oksijenli su uygula.

Küçük yaprakların daha yakın çekim resimlerini yollayacaktın, bekliyorum.Yakın gözlüklerimi taktım , monitöre yaklaştım ama seçemedim
Kolay gelsin.
Mine Hanım bu uygulamaları, bütün çiçeklere ve hastalıklarına uygulayabilir miyiz?Yoksa sadece belli cins çiçekler için yapılması gereken uygulamalardır mı?

Androza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2006, 16:45   #3
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

1 ölçü yağsız veya yarım yağlı süt (yağsızı tercih edin)
9 ölçü içme suyu

İkisini karıştırıp iyice çalkalayın. Bunu balkondaki bitkilerinize püskürtün.

1 lt suya 1 silme çay kaşığı içme sodası,
1 çay kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı sıvı yağ karıştırıp iyice çalkalayınız ve çok ince püskürten bir başlıkla sislercesine bitkiye verin.

Bu terkipler Mantari hastalıkların önlenmesinde kullanılır.
Haftada iki kez uygulayın. Süt leke yapar etraftaki eşyalara dikkat edin.

sguven ve Gardenias beğendi.
Eski 01-06-2006, 12:11   #4
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Fesleğen ve nane yaprağındaki görüntüleri örnek olarak ekliyorum

Ön yüz:

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2006, 12:12   #5
agaclar.net

malina's Avatar

Arka yüz:

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Eski 01-06-2006, 13:07   #6
agaclar.net

malina's Avatar

saksılarınızın toprağında kireçlenmiş gibi beyazlaşma varsa

Toprakta fazla alkalileşme var. Eğer yeşillenme olsaydı asitleşme var demekti. Eski toprak saksılar hemen dışlarına beyaz veya yeşil içindeki problemi çıkarırlardı.
  • Üstte biriken beyaz tabakayı dağıtmadan alın atın.
  • Kaynamış soğutulmuş su ile saksı topraklarınızı yıkayın. Saksıyı bir takozla deliği açıkta kalacak şekilde kaldırın kireçsiz suyu üstten yavaşça vermeye başlayın. Alttan akıp gitsin. Bir müddet yıkamaya devam edin. İlk su çıkınca bırakmayın. Topraktaki besinler gitti diye üzülmeyin çünkü zaten yüksek pH da besin alını sınırlı. Benim bu başlıkta bu konuda bir yazım var. pH ile besin maddeleri alımı ilişkisi üzerine.
Süzülüp kurumaya başlayınca yani bir sonraki sulama kıvamına gelince sulama suyuna şu üçünden size uygun gelen bir tanesini uygulayın
  1. 0.5 lt suya 1 küçük nohut kadar limontuzu atın,
  2. 0.5 lt suya 0.5 çay kaşığı ıslanabilir kükürt katın,
  3. Zirai gübre satıcısından eğer verirse 0.5 kilo MAP (monoamonyum fosfat) alın. 1lt suya 1 silme çay kaşığı koyun saksınızı bununla sulayın.
Bu formülasyonlar saksıdaki pH yı düşürecektir. Arada mutlaka uygulayın.

Hastalığı atlatmaya çalışan diğer bitkilerinize gelince onları da tedavimizin şu noktasında 1 lt suda 0.5 tablet aspirin ve 0.5 tablet B1 vitamini eriterek sulayın. (B1 bitkide doğal direnci arttırıyor )

Eski 01-06-2006, 13:40   #7
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Hastalığı atlatmaya çalışan diğer bitkilerinize gelince onları da tedavimizin şu noktasında
1 lt suda 0.5 tablet aspirin ve
0.5 tablet B1 vitamini eriterek sulayın.
(B1 bitkide doğal direnci arttırıyor )
Bu yukarıda verdiğim tarifi, hasta olmayan bitkilerinize de ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 01-06-2006 saat 17:12
Eski 25-06-2007, 19:39   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2007
Galeri: 20
Alıntı:
9 ölçü içme suyu

Mantari hastalıkların önlenmesinde kullanılır.
Bilginin kaynağı Şimdi mantar için başka bir karışım var mı diye forumu tekrar okuyacağım baştan.

agartha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2010, 18:22   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2010
Alıntı:
9 ölçü içme suyu

1 çay kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı sıvı yağ karıştırıp iyice çalkalayınız ve çok ince püskürten bir başlıkla sislercesine bitkiye verin.

Mine Hanım, bu uygulama küllenme ve pas hastalığı bulunan bir gül için kullanılabilinir mi? Mantari hastalıklar derken bu hastalıkları kapsıyor değil mi?

galadriel_elf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 15:17   #10
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi galadriel_elf Mesajı Göster
Mine Hanım, bu uygulama küllenme ve pas hastalığı bulunan bir gül için kullanılabilinir mi? Mantari hastalıklar derken bu hastalıkları kapsıyor değil mi?
Külleme de pas da mantari hastalıklar, yağsız sütü uygulayabilirsiniz. Pas için ayrıca evde oksijenli suyu da uygulayın, ancak dikkatetmeniz gereken nokta çok ince püskürtme yapmanız ve özellikle pasta yaprak altlarını iyice ilaçlamanız.

Eski 03-06-2010, 15:38   #11
Yeni Üye

kuzum's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Smile

merhaba

2 hafta önce nanelerime musallat olan bitler için 1 lt suda 2 çorba kaşığı arap sabununu iyice erittim. Sonra içine bebekler için kullandığımız can rendede rendelediğim 3 diş sarımsağı ekleyip iyice çalkaladım. Daha sonra bu karışımı evde kullandığımız temizlenmiş sprey deterjan kutusuna doldurup nanelerimin her yerine gelecek şekilde güzelce spreyledim. Bu işlemi akşam yaptım. Sabah kalktığımda bütün bitler yok olmuştu. Hala bitlerden eser yok. Birde karışıma 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklemiştim. onu unutmuşum.

Düzenleyen kuzum : 03-06-2010 saat 16:32
kuzum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 18:25   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2010
Alıntı:
Külleme de pas da mantari hastalıklar, yağsız sütü uygulayabilirsiniz. Pas için ayrıca evde oksijenli suyu da uygulayın, ancak dikkatetmeniz gereken nokta çok ince püskürtme yapmanız ve özellikle pasta yaprak altlarını iyice ilaçlamanız.
Çok teşekkürler, Mine Hanım.Daha önceki mesajlarda oksijenli su hakkında 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli suyu 0,5 lt suya koyup uygulamamızı söylemişsiniz.Bu şekilde uygulayacağım değil mi?

galadriel_elf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 14:28   #13
Yeni Üye

kuzum's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Alıntı:
9 ölçü içme suyu

1 çay kaşığı sirke,

mine hn merhaba

bu karışımı özellikle çileklerime uygulamak istiyorum. küllenme hastalığına karşı. haftada 2 kez demişsiniz. ilk püskürtmeden sonra karışımı 2-3 gün bekletip aynı karışımı uygulasam olur mu? yoksa her uygulama için tekrar yapmam gerekir mi?
teşekkür ederim.

kuzum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 21:15   #14
Yeni Üye

sguven's Avatar

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Ortancalarda için ağlamak üzereyim

Alıntı:
9 ölçü içme suyu

1 çay kaşığı sirke,

Merhabalar
Yaklaşık bir ay önce nefis iki ortanca aldım çok iri çiçekleri dolu dolu tomurcukları ve parlak yeşil yaprakları vardı. Ortancalar suya bayılır deyince seradaki bey ben de hergün bol bol su verdim son bir haftadır tüm çiçekler döküldü yeni çıkan taze yapraklar büyümeden kurumaya başladı alt kısmındaki yaprakların üzeri gümişi bir renkle kapandı ve üst yapraklar yeşil yerine kahverengiye döndü.hep söylediğim birşey var ticari üretici değilim o zaman zehiri evime sokmayım diyorum direnebildiğim kadar bahçenin her alanında. Sanırım bir mantar Hastalığı'na yakalandı ortancalar benim çok sulamam yüzünden(((
Acaba bu Sütlü formülü bu durumda deneyebilir miyim oksijeni su da püskürtsem mi
O kadar üzüldüm anlatamam acemi olunca daha da üzülüyor insan sanki iki çocuğumdan biri hastalanmış gibiyim.
Şimdiden teşekkürler

sguven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 16:48   #15
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
9 ölçü içme suyu

1 çay kaşığı sirke,

1 ölçü kaç gr veya litreye mukabil acaba. ya da ölçüyü biz mi ayarlayacağız 1 bardak yağsız süt ve 9 bardar su gibi. süt püskürtmek çok kolay bunu her hafta uygularım yeter ki çiçeklerim ve biberlerim sağlıklı olsun.

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 19:35   #16
mik
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-06-2013
Merhaba, dün bir başlık açıp yardım istemiştim, beni buraya yönlendirdiler ama burada da çok çeşitli şeyler var ve ben bonsai'mdeki hastalığı teşhis edemiyorum. O yüzden derdimi buraya da yazayım dedim. Durumu daha başlangıç aşamasında görünüyor ama kötüleşmeden bir şeyler yapmak istiyorum. Yaprakların çoğunda siyah benekler belirmeye başladı, ayrıca bazıları da bir gecede sararmış. Küllenme değil sanıyorum kara leke hastalığı olmalı.
Ayrıca sanıyorum bağımsız olarak toprakta iğne ucu kadar minicik beyaz böcekler var, yapraklarda değiller(en azından şimdilik) suladığımda ortaya çıktılar. Un biti mi bilmiyorum ama henüz bitkinin hiçbir yerinde un gibi görünen o kalıntılardan yok(iki gün oldu alalı zaten)
Şimdi ben kükürt karanfil zeytinyağı arapsabunu sarımsak vesaireden hangi birini kullanmalıyım? Sizleri tekrara düşürüyorsam kusura bakmayın gerçekten kafam karıştı

mik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2006, 15:09   #17
agaclar.net

malina's Avatar

Bu iş kullanabileceğim Supradyn var, multivitamin... Olur mu?

Eski 01-06-2006, 17:15   #18
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bu iş kullanabileceğim Supradyn var, multivitamin... Olur mu?
malina multivitamin denemesi hiç bilmiyorum ama zarar vermeyeceğini de düşünüyorum. Bir parça kırıp, tek bir saksıda dene ,sonra güzel sonuç alırsan diğerlerine de uygularsın.

ortur beğendi.
Eski 02-06-2006, 22:06   #19
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Yaprak Bitleri

Yaprak bitleri genelde afit diye bilinen, küçük armudi vücutları olan,1-3 mm boyunda (en irisi 5 mm) sokucu emici böceklerdir.

Çok çeşitli renklerdedirler, sarı, yeşil, siyah,kırmızımsı, beyazımsı ve esmer boz renkli olabilirler.Sert kıl gibi antenleri vardır.Ağızları sokucu emici yapıya uygun olarak hortum gibidir.Pek çok farklı formu olan yaprak bitleri kanatlı veya kanatsız olabilir.

Koloniler halinde yaşarlar,kışı genelde yumurta halinde geçirirler. Bu yumurtalardan ilkbaharda çıkan fertler döllenmeden ilkbahar ve yaz boyu çoğalır. Bunlar canlı doğururlar.Çok sayıda döl verirler .Yaz sonuna doğru konukçusu oldukları bitkide erkek ve dişi bireyler meydana gelir, bunlar da çiftleşir ve konukçuya yumurta bırakır.

Seralarda veya sıcak iklimlerde döllenerek üreme görülmez, bunlar bunlar parthenogenetik, yani döllenmeden ürer.

Karıcalarla aralarında menfaat ilişkisi vardır.Yaprak bitinin salgıladığı tatlımsı sıvıyı karınca tüketir, buna karşılık o da biti düşmanlara karşı korur,beslenmesi için besin olan yerlere taşır vs. Bu tatlımsı sıvı üzerinde fumajin dediğimiz siyah is gibi yapı oluşur, bu da bitkinin solunum, özümleme gibi yaşamsal faaliyetlerini daha da zorlar.

Name:  IMGP4697.JPG
Views: 336012
Size:  56.5 KB
Karınca ve yaprak biti ilişkisi

Bitkinin özsuyunu emerler,bu emme sırasında toksik bir madde salgılarlar,bu madde dokularda anormalliklere de yol açar. Bitler yoğun olduklarında bitki kurur.

Yaprak bitleriyle savaşta doğal düşmanlardan da yararlanılmaktadır. Uç uç böceği, gelin böceği,uğur böceği diye bildiğimiz böcek ,bir yararlı böcektir.Yaprak bitlerini yiyerek onları yok eder.

Name:  ugur.jpg
Views: 320797
Size:  36.0 KB
uğur böceği (Coccinella septempuctata )

Yaprak bitleri ile kimyasal mücadelede ruhsatlı pek çok ilaç vardır.Bunun dışında ev yapımı ilaçlarla da mücadele edilmektedir.

Aşağıda da Malina 'nın balkonunu istila etmiş olan yaprak bitlerinden örnekler var

Güldeki anne ve yavruları
Name:  gul.jpg
Views: 337084
Size:  36.4 KB

Dere otundaki bitler
Name:  dereotu.jpg
Views: 334628
Size:  34.6 KB

Düzenleyen Mine Pakkaner : 12-06-2006 saat 23:03
Eski 26-01-2007, 13:06   #20
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Yaprak bitleri genelde afit diye bilinen, küçük armudi vücutları olan,1-3 mm boyunda (en irisi 5 mm) sokucu emici böceklerdir.

Çok çeşitli renklerdedirler, sarı, yeşil, siyah,kırmızımsı, beyazımsı ve esmer boz renkli olabilirler.Sert kıl gibi antenleri vardır.Ağızları sokucu emici yapıya uygun olarak hortum gibidir.Pek çok farklı formu olan yaprak bitleri kanatlı veya kanatsız olabilir.

Çok güzel bilgiler alıyoruz.
Allah razı olsun.

Bu da sanırım bir yaprak biti(Buradaki bilgilerden öğrendiğime göre).
Haklı mıyım?

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2006, 18:13   #21
agaclar.net

malina's Avatar

Bu ilaçlamaların periyodunu, birbiri arkasına kullanılması gerekenleri de yazabilir misin?

sarigoz beğendi.
Eski 03-06-2006, 20:56   #22
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bu ilaçlamaların periyodunu, birbiri arkasına kullanılması gerekenleri de yazabilir misin?
Zararlılar için ev ilaçlamaları ile muamelede;
  • Öncelikle kaçırıcı etkiside olan preparatlardan başlayın, yani soğan, sarmısak,kekik ve acı biberli olanlardan.
  • Haftada 1 kez uygulayın. 2-3 kez üst üste aynısını da uygulayabilirsiniz.
3 kezden sonra solüsyonu değiştirin.Örneğin bu sefer sarımsaklı solüsyon kullandınızsa bir dahaki sefer kekikli gibi.

Zaralı görülür görülmez arap sabunlu karışım uygulayın haftada 2 kez verebilirsiniz. Bunu da acı biberle değiştirebilirsiniz. Sonrakine domates yapraklarından yapılanı uygulayın.
  1. Önemli olan;
  2. iyi gözlem yapmanız,
  3. 1 kez uygulama yapıp vazgeçmemeniz,
  4. uygulamayı rutine bindirmeniz,
  5. kontrolü elden bırakmamanız.
  6. İyi bir kaplama yaparak ince püskürten bir başlıkla ilaç atmanız.
Üşenirseniz, bir kere yapar da sonra ihmal ederseniz hiç başlamayın, emeğiniz ziyan olur, kontrolü böt böcek ele geçirir.

Not: Bütün bitkilerin ilaçlamasında önce az bir bölgeye püskürtüp bitkiye zarar veriyor mu kontrol edin ( çamaşır yıkama talimatı gibi oldu)

Eski 04-06-2006, 13:44   #23
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
ilaçlama

birden bire saran beyaz pamukçuk biçimindeki böceklere uyguladım Mine hanımın tarfilerini....
önce kırmızı biberli karışımı yaptım..etkili oldu.. ama bitirmedi.

sonrada arapsabunlu yağlı olanını şimdilik temizlenmiş görünüyor

Eklenen Resimler

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2008, 23:27   #24
Ağaçsever

safiris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2008
Galeri: 4
Mine Hanim ,

Gercekten harika bilgiler verip bizi aydinlattiniz size minnetarim sahsim adina.

Sonunda bu sevimsiz yaratiklardan kurtulmanin yolunu ögrendim.

Tesekkürler Mine Hanim

safiris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2006, 13:45   #25

memet's Avatar

saksıda da başka ç,çek daha var.yabani ..beyaz büyük çiçekleri var .akşamüstleri gözle görülebilecek bir hızla açılıyor.çok ta güzel bir çiçek

Bilge Kerem beğendi.
Eski 04-06-2006, 14:05   #26
agaclar.net

malina's Avatar

Acı biberli olanı nasıl hazırladın?

Bilge Kerem beğendi.
Eski 26-04-2010, 18:22   #27
Yeni Üye

h.erarslan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2010
Çok faydalı bilgiler emiği olan herkese teşekkürler. Sayenizde birçok şey öğreniyorum.

h.erarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2010, 14:03   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Lütfen yardım

Sevgili,saygıdeğer uzman arkadaşlar..
Hıyar fidelerimin yapraklarının uç kısımları yere doğru eğiliyor ve yapraklarında tüy gibi ama sert sert, beyaz bişeycikler var, kum dökülmüş gibi, su verince yapraklarınıda yıkıyorum gidiyormuş gibi görünüyor ama yine aynı..
Öneriniz var mı?

Dangerously34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2006, 14:22   #29

memet's Avatar

suda erittim acı toz biberi.spreyle püskürttüm yapraklara..

yeşil olan ,yukarda resmi olanlara kullandım önce onlarda etkili oldu.
beyaz olanları tamamen bitirmeyince arap sabunlu olanı da kullandım.

ölçü nekadar diye sorarsanız."el hesabı göz kararı "şeklinde..

alekhine beğendi.
Eski 23-05-2009, 19:58   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-05-2009
solucan

sevgili arkadaşlar solucanlardan bir dönem ben de çok müzdarip olmuştum.Evet çok yararlı canlılar olduklarına inanıyorum ama sebze bahçemde öyle çoklardı ki midem bulandığı için artık sebzelerimi toplayamaz ve yiyemez olmuştum.çözümünü buldum,paylaşmak isterim.Fiyatı gayet ucuz olan (kilosu3-4tl) demir oksit toz alın toprağa serpiştirin ve sulayın,hem aynı zamanda gübre olarak kullanıldığı için toprağa ve bitkiye faydalı.Fakat kullanırken pas lekesi olmasını istemediğiniz hiçbir yere bulaştırmayın,sadece toprağahem solucanlar ve salyangozları yok ediyor hem de 1 sene sonra zaten doğal olarak gene çoğalıyorlar,korkmadan kullanabilirsiniz.

lindacim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025