View Single Post
Eski 08-06-2006, 21:53   #40
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kagan
Eğer bütün bu saydıklarımın bir geçerliliği yoksa Supradyn ile Aspirin'i suya karıştırıp neden bitkilerimize kullanmayalım? Elimizin altında hazırlanması ve temini kolay bir gübre var...
Ben malina'ya "b1 yerine supradyn olmaz mı? "diye sorduğunda ,bir draje multivitamininden bir parça kırıp uygulamasını, zarar vermeyeceğini umarak ve yine de denemesini söyleyerek önerdim. Aspirini de hastalık için önerdim.

Bitkiler için gübre dediğimiz ana besin elementleri azot, fosfor ve potasyumdur. Diğer besin elementlerinde de ihtiyaç duyar ama azot eksikliğinde ölür.

B1 vitaminin kullanılması sebebi dayanımı arttırması, beslemesi amacıyla değil. Aspirinde de zaten asla bir gübre değildir,durduk yere bitkiler beslensin diye bunu vermeyi kesinlikle önermiyorum ve bu karışımı gübre olarak da saymıyorum

Bitki besleme çok ciddi ve hassas bir konu. Supradyn in terkibi incelenip denenmeden ve sonuçları görülmeden bitkiyi besleyip beslemeyeceği konusu faraziyedir,içindeki minerallerin bitki tarafından alınabilir formda olup olmaması da önemli. Örneğin biz hep topraklarımız kireçli ve potasyumca zengin diye bilirdik ki, bunların bitki tarafından alınamayan formda olduğu ortaya çıktı.

Bir de bitki besin maddeleri gerçekten de pahalı değil ve ulaşmak da kolay, hipermarketlerin hepsinde var, bir kutuyu çok uzun zaman kullanırsınız.

Ama bu konuda yapılmış bir deneme varsa ve olumlu sonuçlar alınmışsa bilmek güzel olur

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön