![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2011
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
selam arkadaşlar bahcede böceklerle uğraştığımız yetmiyormuş gibi şimdide bu ufak ama çok hızlı böcekler evi sardı ne olduğunu bilen varmı acaba |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
iyi günler bir kaç gündür evimde bu böceklerden buluyorum. evimin yan tarafında bir bahçe var ve ağaçların dalları balkona doğru uzanıyor. benim merak ettiğim bu böcekler evde mi oluyor yoksa dışardan mı giriyor yardımcı olabilir misiniz |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyigünler. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
cevabınız için teşekkür ederim. biraz önce apartmanda da 4-5 tane bu böceğin ölüsünden gördüm acaba apartmandan kaynaklanıyor olabilir mi bir de ilaçlatmak gerekir mi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. tds, ilaçlama yapılmasını gerektirecek kadar büyük bir çoğalma ve zarar verecek bir böcek olduğunu sanmam. Bahçedeki bitkilere zararı olabilecek bir böcek olduğunu biliyorum. Bir şekilde doğal ortamı olan bahçe ve yapraklı bitkilerin dünyasından kopunca ölmüşlerdir bence. Ev ortamında da bir süre sonra ölmüş nitekim. İlaçlama yapmayın. İnsan sağlığına daha büyük zararı olacaktır yapacağınız ilaçlamanın. Apartman kapısı kapalı, ev pencere ve kapıları kapalı kaldığı, veya sineklikle korunduğu sürece eve giremezler. Böyle bir önlem almak daha sağlıklı sizin kendi iyiliğiniz için. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2008
|
![]() Bu tırtıl, çoğunlukla akçaağaçların taze, ince yaprakları "içinde" saklanıyor. Belki başka ağaçlarda da vardır ama ben akçaağların üstünde buldum. Fotoğrafını çektiğim tırtılın boyu yaklaşık 1-1,5 cm civarında.. ![]() Sanki yapraklardan bir çeşit koza hazırlıyor kendisine. 3-4 tane yaprağı, beyaz yapışkan bir "tülle" birbirine yapıştırıp en ortasında da kendisi saklanıyor. ![]() Kozanın yapraklarını birbirinden ayırınca, bir yandan da hazırladığı bu "yaprak kozayı" yediğini farkettim. Geçen yıl tırtıllardan çok çektiğim için, bu yıl hemen daha birkaç tane görür görmez önlem almak gerek diye düşündüm. Her tür öneriniz işime yarayacaktır. Şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Bu böceğin adı nedir?Zararlı mıdır?
Son bir aydır dut ağacının üzerinde uçucu olan bu böceklerden çok fazla görüyorum.Zararlı bir böcek midir?Zararlı ise nasıl mücadele edebilirim.? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Gölgede kalmışlar renkleri pek belli değil ama büyük ihtimal pis kokulu böcek nimfleri. Fazla dağılmadan halletmekte fayda var, zararlıdırlar. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevaplar için teşekkür ederim. Siz söyleyince araştırdım ve gerçekten de yavru böcekler aynı. Ama o böceğin zararlı olduğunu bilmiyordum. Yarın yaprağı kesip bahçede uzak bir köşeye bırakayım. Bu şekilde sevimli görünüyorlardı ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Uzak bir köşeye bırakırsanız orada büyüyüp uçar hale gelerek yine sizin bahçeye gelirler. Emici böceklerdir. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
agaclar.net
|
Başka hangi ihtimal var? Ya yazıyla tarif edeceksiniz ya fotoğraf göstereceksiniz. Foruma yüklenmeyenlerin başına gelebilecek ihtimaller konusunda sizi bilgilendirmiştim... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Gergedan gibi
Bu böceği Altınolukta bahçede buldum.Daha önce hiç görmemiştim.İsmini bilen varmı acaba |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2011
|
Almancasi Nashornkeafer, yani tercümesi gerçekten Gergedanböceği. Latincesi "Oryctes nasıcornis" |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer : Kemalpaşa Ovası Tarih : 03 Temmuz 2012 Kemalpaşa, İzmir Karıncaaslanı (Myrmeleontidae) Sn. Üzüm çok teşekkürler. Saygılarımla, Çok kanatlı, kanatlarını ayrı ayrı kullanıyor sanırım ; değişik bir uçuş stili var. Face grubumuzda kesin olmamakla " Neuropter (sinir kanatlı) " diye bir tanım geldi. Otorite teyid için paylaşmak istedim. Nedir acaba ..? Saygılarımla, Düzenleyen edis2209 : 04-07-2012 saat 17:47 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
zaten böceğin ismide gergedan böceğidir. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın edis2209, Sinir kanatlılar takımına ait Karıncaaslanı (Myrmeleontidae) türü böceklerden olabilir. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer : Nif dağı etekleri Kemalpaşa, İzmir 05 Temmuz 2012 Yerde çift olarak rastladığım, fotoğraflarken bir tanesi uçup giden bu böcek nedir acaba..? Saygılarımla, Capnodis sp Sn. Nariel çok teşekkürler. Düzenleyen edis2209 : 24-07-2012 saat 00:43 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Antep fıstığındaki dip kurduna benzettim. Antep fıstığı için çok tehlikeli bir böcektir. Ağacın diplerine yuvalar ve yavrular ağaç kökleri ile beslenir. Girdiği ağacın çok şansı yoktur. Mücadelesi, ağaç gövdesindeki deliği bulmak için kök eşilir, bulunan deliğe yeni sürgün dal **** bir tel sokularak yavrular ezilmeye çalışılır. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
resimdeki böcek kiraz dip kurdu veya meyve dip kurdu' nun erginidir, larva halinde iken toprak içerisinde, ergini ise ağaç dallarının nerdeyse kurşun kalem kalınlığındaki taze sürgünleri keserek beslenir. Çok akıllıdırlar farkedildiklerinde ölü numarası yaparak kendilerini yere bırakırlar, verdikleri zarara inanamazsınız |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaç kütüklerinin üstünde yaşardı ve uçarken korkunç bir zırıldı çıkarırdı. Ama elimize alır sever okşardık, kutulara koyup beslerdik, hiçbir zarar vermezdi çok uysal bir böcek türüydü ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç kurdu, böcek larvası, larva, vestiyer |
|
|