![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
yok bombus arısı değil türkçe ismini biliyordum ama unuttum bombus arısı yuvarlacık sarı siyah oluyor. bunun adı daha farklı arı yani HYMENOPTERA takımı böceği ancak bombus arısı değil. başka bi arı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
arkadaşlar domates yapraklarımda gördüğünüz yumurtalar var. Zararlı bir böcek yumurtasımı. Çok ilginç bir görünümü var çip gibi =) ![]() Daha kaliteli fotograf için http://j1308.hizliresim.com/1d/2/r10g5.jpg Kendi sorumun cevabını yanılmıyorsam buldum.. Pis kokulu boceklerden (Pis kokulu yeşil böcek (Nezara sp.) cok sayıda görüyordum. İnternetten araştırınca bunun benzer yumurtalarından buldum. ![]() ilgili sayfa Pis kokulu yesil bocek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Selamlar, Balkondaki mercanköşk yapraklarını yiyen kurt, tırtıl benzeri bu canlı nedir? Yediği yaprak yeşilse yeşil, kuru yaprak ise kuru yaprak rengi almaktadır. Bitki üzerindeyken görmek çok zor. Düzenleyen Termiye : 10-03-2014 saat 18:19 Neden: Fotoğraf eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu bir geometrid caterpillar. Mühendis tırtıl olarak biliniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Teşekkür ederim, 2 senedir merak edip bulamamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hozat Ablacım, bunlar bakla zınnı. Çiçekler ve meyve ağaçları için çok tehlikeli bir zararlı. Elle toplayıp imha edin mümkün olduğunca. Bir de mavi rengi seviyorlar. Mavi renkli bir kaç leğene su doldurup, bahçenin değişik noktalarına koyun. İşe yarar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilmeden toplaya başlamıştım,mavi leğeni de hemen uygulayacağım. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2009
|
Bu kaatlı böceğin ismini bilen var mı ?
Merhaba bahçemde yerlerde dolaşan , kanatlı, kırmızı üzerinde siyah benekleri olan bu böcek nedir acaba? Zararlı mı ,yararlı mı?Meyve ağaçlarıma zarar verir mi?Nasıl kurtulurum yardımcı olabilir misiniz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2012
|
Ateş Tahtakurusu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu böcek bakla zınnı değil, bir tür sinek. Bu da arı gibi tozlayıcıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Yine mart sonu bahçe toprağını çapalarken yeraltından çıkan bir başka böceği fotosunu ekliyorum. Boyu 4-5cm civarında, topraktan çıkarılınca kendi etrafında kıvrılmaya başlıyor. Bitkilere zararlı bir tür müdür? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
yardim
Bu böcek türünü bilen varmı evi istila ettiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ceviz Hastalıkları sayfasında da sormuştum, cevap veren çıkmadı. Günde 3-4 tane ceviz yaprağına geliyor. Bu zararlının adı nedir? ![]() Ceviz yapraklarına verdiği zarar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Elinizdeki bağ maymuncuğudur. Ancak yaprakta sizdeki gibi bir zarar vermez. Yaprağı keserek yer. Benim bahçemde de bol miktarda var. geceleri faaliyette olurlar genelde. çıtır taflan, leylak yaprakları ortancalar kısaca ne bulursa yiyor. Zırhlı da bir yapısı var pek etkili ilaç bulamadım ben henüz. Cevizinizdeki yaprağın durumu ise bana biraz kırmızı örümcek dadanmış gibi geldi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Merhaba, Benjanminlerimin saksı toprağından bir kurtçuk çıkıyor korkunca kıvrılıp top gibi oluyor. Fotoğrafını henüz çekmedim. İlaçlama için ne kullanabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
bu bocek veya tırtıl cinsini bilen var mı arkadaslar? pipevine diye internetten bir tırtıla benzettim ama zayıf bir ihtimal.. Düzenleyen alien : 29-05-2014 saat 14:34 Neden: fazla fotograf eklemişim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Sanırım bitki özsuyu ile besleniyorlar, çok fazlalar ise zararları olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
agaclar.net
|
Bu bir pupa. Kelebek pupasına benziyor ama başka bir böceğin pupası da olabilir. Kontrol altında bir yere koyarsanız ne çıktığını görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
Reyhan'da çekirgemsi bu böcek nedir?
Merhaba, Reyhan'ın yeni misafiri bu böceği bilen tanıyan var mı acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2014
|
Arkadaşlar otluk alanlardaki apartman duvarlarında ve balkon mermerlerde gece ortaya cıkan bu haşere yaşadıgımız yerde neredeyse heryerde ve insanın canını sıkan bir mahlukat. İnsanı ısırıyor kaşındırıyor rahatsız ediyor.Evime zirai ilaç attım sonuç aldım ama balkonuma devamlı geliyor. Bahçemide ilaçladım ama yine geliyor. İlaçlama ile sorun çözülür o işi halledicez bir şekilde ama beni bu kadar uğraştıracak olan mahlukatın ne olduğunu ben merak ediyorum. İnternetten nereye konu açarım diye düşündüm buraya karar verdim. Yardımlarınıza ihtiyacım var. 6 bacaklı 2 antenli zıplayan ve hızlı yürüyen boyuk küçük bir karıncayı geçmeyen bir canlı bu... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2015
|
Dvvcx bişey sorabilirmiyim bu böceklerden kurtuldum mu. Kurtulduysan nasıl kurtuldun. Bir tek senin dairendemi var yoksa bütün dairelerde mi. Biz 2 kere ilaçladık hala gitmediler.3 ay oldu artık üstüme bile çıkmaya başladılar.lütfen yardımcı olurmusunuz. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç kurdu, böcek larvası, larva, vestiyer |
|
|