![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Teşekkürler Sn Meyvelitepe, ben de kışkışlayayım onları o zaman. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2013
|
Bu böceğin ne olduğunu bilen varmı ?????
2 -3 gündür mutfağımı sardılar masada camda her yerde var. Camın önünde çiçeklerim var onlarada geçtiler . Zararlımı acaba? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Sn şenayyazcı bitkileriniz toprağını kontrol ettiniz mi bitkileriniz den geçmiş olabilirler |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Mutfakta kurufasulye, kuru bezelye, mercimek vb. sakladığınız yerleri kontrol edin. Bunlardan biri böceklenmiş ve oradan dağılmış olması kuvvetle muhtemel. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
günün ardından: Marangoz arı! Mor salkımlarda fotoğraf makinam yanımda olmayınca çekemedim. Ancak erguvan fotoğrafları çekerken çektim. Erguvan Ve Siyah Eşekarısı - Galeri - agaclar.net |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Büyüklüğü nedir? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
Arkadaşlar geçen gölün kenarında gezinirken 2 tane tırtıl buldum . fotoğrafları aşağıda. bir kavanozda besliyorum. daha doğrusu beslemeye çalışıyorum ama ne yer ne içerler bilmiyorum. biraz yardımcı olur musunuz. koza yapmalarını istiyorum ne yapmalıyım ?![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Yapmanız gereken tek şey bulduğunuz yere geri bırakmaktır bence. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Altta çam kese tırtılı resmi ekliyorum. bakıp siz karar verin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Kayseri'de halk arasında kevzi denen bir böcek varmış. Bahçede yeni diktiğimiz kirazlara musallat olmuş. Yaprakları delik delik ediyormuş. Bu böceğin ne olduğu hakkında fikri olan var mıdır? Zararlanmış yaprakların fotoğrafları aşağıdaki mesajda: http://www.agaclar.net/forum/1157243-post1262.htm Düzenleyen verdoque : 21-05-2013 saat 10:02 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
Phasmida-çalı çekirgesi nerede yakalayabilirim ? Düzenleyen Jayseen : 24-06-2013 saat 16:58 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2012
|
Merhaba şuan müsait değilim aslında ama yinede sorun cevapsız kalmasın. Bu kılkanatlılar türüne ait turuncu b*k böceği diyebilirim. Bilimsel açıklamasını yarın gün içerisinde yaparım. Bu böcek zararsız. Ancak yavruları bitki köklerini mahfediyor bilgin olsun. Zirai önlem alman gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
internetteki turlere baktim ama fotograflarini eklediginiz orumcegin biraz benzerleri var, malesef aynisini goremedim. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
Benim rokalarımın üstlerinde de bu böceklerden var. Rokaları delik deşik yapan bunlarmı acaba? Akşamları hep böyle çift şekilde yapraklarda duruyorlar. Sanırım çiftleşiyorlar ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın alien, bu böcekler halk arasında "Pis Kokulu yeşil Böcek" olarak bilinen Nezera viridula'nın nimf yani erginleşmemiş hali. Acilen gönderin onları oradan zira rokalarınızın özsuyunu emdikleri gibi kötü kokular bırakmaları çok yüksek ihtimal. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
Teşekkür ederim Sayın malbman, acaba bunlardan kurtulmanın doğal bir yöntemi var mı? Yoksa tek çözüm ilaçlamak mıdır ? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2013
|
Bu böcek nedir
Merhaba arkadaşlar geçenlerde bir yerden saksıda hedera türü sarmaşık aldım paludaryumumu koydum fakat o günden sonra kol altlarım ve bacaklarımda kaşıntılar oldu kaşınan yerler baya tahriş oldu yama yavaş yavaş geçiyor kardeşimde de aynı durum söz konusu bitkiyi balkona çıkardım kırmızı biberi kaynatıp suyunu spreylemeyi düşünüyorum fakat bu durum sizce nedir? Böcekler zıplayamıyor iğnenin ucu büyüklüğündeler ve hızlı yürüyorlar 1-2 defa kolumda gördüm yoksa evi böcekler mi bastı yardımlarınızı rica ediyorum. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Erguvan Ve Siyah Eşekarısı - Galeri - agaclar.net Marangoz arı olarak aratınca sitemizde de daha önce konu açıldığını gördüm. http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/28239.htm |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Dün gece bir üyemizin sayfasında görmüş idim Bombus arısının yabanisi diye fakat bulamadım sevgili SDurul. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul yoruma cevap yazdığımdan beri aranıyorum, nerde gördüm nerde gördüm ve bir yandan da diyorum ki kendi kendime 'Arılar, kelebekler, böcekler Sevgili SDurul'un bahçesinden başka bir yerde de yok ama' tabi ya dün gece de yine SDurul bahçede görmüş idim. Bombus arısı bence de. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç kurdu, böcek larvası, larva, vestiyer |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|