agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni128Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-10-2012, 19:43   #11
Yeni Üye
 
kgursu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-12-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
Tekrar merhaba,

İlk kez alabildiğim litrelik NeemAzal'da gördüğüm prospektüs bilgilerini sizlerle paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum. Daha önce de bahsettiğim üzere bu ilacı ev bitkilerinde Pamuklu bite ve kırmızı örümceğe karşı başarılı nüfus azaltma etkileri nedeniyle kullanıyorum. Dediğiniz gibi sıfırlama etkisi konusunda ben de emin değilim.
Prospektüste uygulama şekli olarak kaplama ilaçlaması yapılması gerektiği belirtilmiş, bu tam olarak ne demek? Ayrıca ilaçlamanın Zirai Mücadele Teknik Talimatları'na uygun şekilde yapılması gerektiği belirtilmiş. Bunu da edinmeden bir fikir edinebilmeyi isterim, çünkü ev için kullanımda bu kitapları almak fazla lüks olur kanımca.
Organik tarımda kullanıldığı belirtilerek kullanılırken ve depolanırken göz koruyucusu ve sentetik lastik eldiven kullanılması, ayrıca yutulmaması gerektiği belirtilmiş. Bunu daha önce ellerimle uyguluyordum, bu nispeten kolay bir değişiklik.
Son olarak uyarılar bölümünde yazılanlar ilginç (bazı uyarıları atlayarak yazıyorum):
-Evde kullanmayınız.
-İlaç buharını ve zerrelerini solumayınız.
-Maske, koruyucu elbise, eldiven, gözlük kullanınız.
-İlaçlama sırasında hiçbir şey yemeyiniz.
-Sigara içmeyiniz.
-Deri ve göz ile temasından kaçınınız.

Sorularım:
-Bahsi geçen uygulama şeklinde püskürtme var mıdır, gerekli midir?
-Evde kullanılmaması ne açıdan gereklidir?

-Son olarak, konuyla ilgisi olduğundan yapılan toprak ekleme ve saksı değiştirme işlemleri sırasında yüklü işler ve tecrübeye ihtiyacım olması nedeniyle yardımını aldığım bir bahçıvan beyefendi tüm çiçeklere duş aldırmıştı. Bu işlemden mahrum olan bonzaimde kırmızı örümcek var. Duş aldırmanın zararı mı olur yoksa yararı mı, onu öğrenmek isterim. Bildiğim kadarıyla fiziksel olarak silmek daha etkili, ancak bu bonzainin (Carmona microphylla-Fukien Tea) yaprakları çok narin ve silmesi çok zor. Ne önerirsiniz?

Bu soruları satıcı firmaya da sormayı düşünüyorum, deneyimli kullanıcılardan gelecek bilgiler benim için öncelikli olarak önemli.

Teşekkür ederim.

kgursu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025