agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni14Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2011, 12:16   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2011
Bahçemden solucanları temizlemeli miyim?

Merhaba, domates yetiştirmek istediğim bahçemde solucanlar var. Tohumlarım organik ve doğal, o yüzden kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum.
Bahçe toprağını hazırlamadan bunları hangi yöntemle temizleyebilirim? Kullanabileceğim doğal ilaçlar için ne önerirsiniz?

makaseller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 18:31   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Solucanları tanımanızı isterdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi makaseller Mesajı Göster
Merhaba, domates yetiştirmek istediğim bahçemde solucanlar var. Tohumlarım organik ve doğal, o yüzden kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum.
Bahçe toprağını hazırlamadan bunları hangi yöntemle temizleyebilirim? Kullanabileceğim doğal ilaçlar için ne önerirsiniz?
Arkadaşım solucanlar toprakta çürüntüler dışında başka bir şeyle beslenmezler, sonra toprakta solucanların salgıları ile topraklarınız çeşitli kök hastalıkları yapan zararlılara karşı doğal antibiotik etkisi yapmaktadır.

Dünyada solucan kültürü ile üretilen solucan gübreleri bu yüzden tercih edilmektedir, bu konuda daha detaylı bilgileri bu başlıklarda bulabilirsiniz, her kes topraklarındaki solucan populasyonlarını arttırmanın yollarını ararken sizin bu konudaki bilgileri gözden geçirmeniz istiyeceğim.

Size birkaç anahtar kelime vererek arama motorundan arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

solucan gübresi, vermikompost, solucan dışkıları

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 20:44   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-03-2011
Ben daha yeni para verip solucan (1000 tane kadar) alan birisi olarak kesinlikle solucanlarinizi ellememenizi oneririm. Topragin havalandirimasini yapmaktan ve topraktaki organik maddeleri ve mineralleri islemekten baska bir isleri olmayan yaratiklardir. Ingilizce olarak bu konuda arama yaparsaniz tonlarca yazi bulabilirsiniz.

Google -worm etc...

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 23:13   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2011
evet bende alabilirim benim solucanlarım duble oldular onları gübreyle besliyorum galiba canlarımız onlar ne ilacı

MeyveliTepe beğendi.
nihalll Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025