![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yararlı böcek ve bitkiler ekolojik denge, kalite ve sağlık açısından çok mühim. Bu sebeple bu böceklerin üretiminin yaygınlaşması gerekiyor. http://www.agaclar.net/forum/showthr...979#post260979 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2008
|
Selâm..
Arkadaşlar; sorumu konuyla pek alâkadar bulamayabilirsiniz ama istişare etmekten başka çarem yok. Bulunduğum odada günlerdir bir uğurböceği dolaşıyor. Havanın çok soğuk olması nedeni ile ölmesinden korktum ve onu dışarıya salmadım. Önüne marul yaprağı ve maydanoz koyup üzerine birkaç damla su damlatıyorum ama yazıda öğrendim ki; yaprak bitleri ile besleniyorlarmış hemen gidip dolabtan marul çıkardım hep üzerlerinde bulunan böcekler maalesef bu sefer yok. Şimdi ben bu böceği dışarı mı salayım yoksa pazardan marul alıp üzerinde bulunan küçük böcekleri yem olarak mı vereyim? Enazından havalar biraz ısınana kadar. Yok eğer çok soğukta yaşayabiliyorlarsa günahına daha fazla girmeyip onu salacağım. Selâm ve dua ile.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Allah yardımcın olsun kardeş benim bir bilgim yok bu konuda ama çok temiz kalplisin maşallah. Sen bilirsin salarsan kar falan yoksa bir ağaca falan artık doğa kuralları kendi başının çaresine bakacaktır o. bence ****** |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
uğur böceklerinin ne kadar yararlı olduklarını şimdi öğrendim ve bayağı gözlem yaptım. çektiğim bir fotoğrafta uğur böceği yaprak bitini yerken. yalnız o turuncu şeyler uğur böceği yumurtası mıydı? ben başka bir böceğin yumurtasıdır diye geçen 10 15 tanesinin yaprakla birlikte koparıp kırdım 15 uğur böceği gitti galiba uğur böceğinin larvasını da çok gördüm bahçemde ama o şeyin uğur böceği olacağı hiç aklıma gelmezdi doğrusu hiç alakası yok. ben onları farklı bir tür sanıyordum. |
|
|
|
![]() |
|
|