agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni82Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-01-2018, 10:24   #1
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartezyenx Mesajı Göster
Yüzde birlik bulamaç attım 10-12 saat sonra hafif yağmur çiseledi , bir gün sonra çok kuvvetli yağmur yağdı saatlerce yağdı 2 gün sonra yine şiddetli yağdı , bugün baktım bazı ağaçlarda mavilik var , çoğunda mavilik yok ya da çok çok az , sanki hiç atılmamış gibi , anormal bi durum değil mi 24 saat sonra 2 gün peş peşe aşırı şiddetli yağmur yağdı ama bukadar kolay yıkanırmı , hem bazı ağaçlar neden pek yıkanmamış , traktörü işçi kullandı ben tabancayla attım banyo ettirdim resmen , acaba işçi karıştırıcıyı mı kapattı ? Bilgisi olanlar yardım edebilirmi bana başına böyle bişey gelen oldumu
Karıştırıcıyı kapatma hatasına ben bir defa düştüm. Göz taşı dibe çöküp, filtreyi tıkadı. Karıştırıcı ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bence yağmurun yağdığı yön ile alakalıdır. Yağmurun ters tarafında kalan yerler mavi, diğer yerler yıkanmıştır. İlaçlamadan 12 saat sonra yağmur yağdıysa, bence tekrar ilaçlamaya gerek yoktur. Ağaçların 6 ay mavi kalması diye bir şey mümkün değil zaten.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2018, 10:47   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Karıştırıcıyı kapatma hatasına ben bir defa düştüm. Göz taşı dibe çöküp, filtreyi tıkadı. Karıştırıcı ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bence yağmurun yağdığı yön ile alakalıdır. Yağmurun ters tarafında kalan yerler mavi, diğer yerler yıkanmıştır. İlaçlamadan 12 saat sonra yağmur yağdıysa, bence tekrar ilaçlamaya gerek yoktur. Ağaçların 6 ay mavi kalması diye bir şey mümkün değil zaten.
tarku 6 ay degil bugun 5. Gün , siz nasıl attınız , gözler mi tıkandı bilmem pervanelinin memelet tıkanınca tabancayla attım bahçdnin son kısmında memelet açıldı petvaneyle atmaya başladı işçi o esnada ben tabancayla atmaya devam ettim ilginçtir bu son atılanlarda mavilik var aklıma gelen şu memeler tıkalıyken işçi karıştırıcıyı kapattı kireç ya da göztaş çöktü ayrıştı , ben tabancayls atarken kireç attım , karıştırıcı çalışınca bukez tam tetsi kireç azalınca göztaş ağırlıklı attım diye düşünüyorum öyle olduysa mavi ağaçlarda fitotokside olabilir

kartezyenx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2018, 16:15   #3
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
tarku 6 ay degil bugun 5. Gün , siz nasıl attınız , gözler mi tıkandı bilmem pervanelinin memelet tıkanınca tabancayla attım bahçdnin son kısmında memelet açıldı petvaneyle atmaya başladı işçi o esnada ben tabancayla atmaya devam ettim ilginçtir bu son atılanlarda mavilik var aklıma gelen şu memeler tıkalıyken işçi karıştırıcıyı kapattı kireç ya da göztaş çöktü ayrıştı , ben tabancayls atarken kireç attım , karıştırıcı çalışınca bukez tam tetsi kireç azalınca göztaş ağırlıklı attım diye düşünüyorum öyle olduysa mavi ağaçlarda fitotokside olabilir
Memeler tıkandığında karıştırıcıyı neden kapattığını anlayamadım. İster hortumla atın, ister atomizer ile atın. Karıştırıcı hiç bir zaman kapatılmamalıdır. Farklı ilaçlar attığınızda da bu kural değişmez.

Eski 07-01-2018, 18:34   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Memeler tıkandığında karıştırıcıyı neden kapattığını anlayamadım. İster hortumla atın, ister atomizer ile atın. Karıştırıcı hiç bir zaman kapatılmamalıdır. Farklı ilaçlar attığınızda da bu kural değişmez.
karıştırıcıyı kapattığından emin değilim acaba diyorum kapattı mı , traktör arkası çekilen pervaneli 1 tonluk klasik makineler , bu makinelerde ilaçlama esnasında karıştırıcıyı kapatma şansı varmı

kartezyenx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2018, 23:56   #5
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
karıştırıcıyı kapattığından emin değilim acaba diyorum kapattı mı , traktör arkası çekilen pervaneli 1 tonluk klasik makineler , bu makinelerde ilaçlama esnasında karıştırıcıyı kapatma şansı varmı
Karıştırıcının vanası vardır. Basınç saatinin yanında olur genellikle. Atomizerin kumandası traktörü kullananın yakınında ise kapatabilir, yakında değil de makinenin üzerindeyse traktörden inip kapatması gerekir. Benim ki asılı tip olduğu için geriye uzanıp kapatabiliyorum ama ilk ilaçlamada yaptığım hata haricinde o vanayı hiç kapatmam.

Etiketler
bordo bulamacı, ilaçlama, meyve ağaçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025