agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 3 Gönderen malina
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen malina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-07-2013, 19:29   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Etkinlik Hakkında Genel Bilgiler

Büyük Atlama (Big Jump), nehirlerin yaşaması için tüm Avrupa'da 2005 yılından bu yana Temmuz'un ikinci pazar günü aynı saatte binlerce insanın nehirlere atlamasıyla gerçekleşen bir etkinlik. Geçtiğimiz yıl Büyük Atlama Avrupa’nın birçok ülkesinde 115 farklı alanda düzenlendi.

www.rivernet.org/bigjump

Büyük atlama, insanlarla nehirleri barıştırmayı hedefliyor. Bu organizasyon ile halkın nehirlerini ve göllerini yeniden kazanmalarını sağlaması ve bu alanlarla insanlar arasındaki güçlü bağları yenilemesi amaçlanıyor.

Organizasyon; 2002 yılında pilot bir “Büyük Atlama” ile “Uluslararası Elbe Yüzme Günü” olarak düzenlendi. Avrupa’nın en meşhur nehri Elbe’nin yeniden keşfedilişinin kutlanışı için 100.000 kişi bu etkinlikle bir araya geldi.

riverswimmingday Big Jump Elbe

Elbe Nehri’nin Çek Cumhuriyeti’ndeki kaynağından, Doğu Almanya’ya, Hamburg’daki halice kadar 55 yüzme noktası 200’den fazla yerel grup tarafından belirlendi ve yüzme günü organize edildi.

Elbe nehri gibi diğer nehirlerde, havzalarda, ülkelerde, her yerde bu etkinliğin gerçekleşmesi için daha büyük çaplı bir organizasyon başlatıldı.

Böylece gitgide büyüyen “Büyük Atlama” özetle; insanların doğayı korudukları ve tekrar temiz ve yaşayan nehir isteklerini duyurdukları, nehirler yüzme günüdür.

Büyük Atlama etkinliğinin Avrupa’daki tüm nehir havzalarında gerçekleşecek “Avrupa Nehir Yüzme Günü” organizasyonları ile doruğa çıkması hedefleniyor. Bu organizasyonlarda nehirlerin kutlaması daha da büyük katılımlarla yapılacak, herkes yine aynı gün, aynı saatte, kaynağından okyanusa kadar tüm Avrupa nehirlerinde yüzecek.

İlk sene Alakır, Burdur, Halfeti ve Hasankeyf’te gerçekleştirdiğimiz bu keyifli ve anlamlı etkinliğin yapıldığı alanlara, 2012’de Akyaka, Ankara Tahtacıörencik, Antalya Köprüçay, Aydın, Urfa Birecik, Bursa, Cunda Adası, Çanakkale, Edirne, Ergene, Hatay, İstanbul, Balıkesir, Kazdağları, Köyceğiz, Kuşadası, Manisa, Maraş, Mardin, Ölüdeniz, Van ve Yuvarlakçay da katıldı. Bu sene de hem aynı noktalardan hem de Türkiye genelinde mümkün olan her nehirden, her gölden ve hatta denizden bir “büyük atlama” yapalım istiyoruz.

Herkesi bu organizasyonu geliştirmeye, daha çok kişiye ve daha çok yaşayan nehre ulaşmak için yardıma bekliyoruz!

fcı beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025