agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)

Beğeni Düzeni197Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-05-2012, 19:11   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Bende bu türü vardı ama internetten bakınca çeşitleri varmış. Deutzia Magnifica olabilir? (İddiam yok ama )

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2012, 21:16   #2
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Galeri: 6
Ben de çok kısa bir süre uğrayabildim ve çok az çiçek almaya mecbur edildim.

Bana yakın olacaktı ki, neler toplar getirirdim.

3 ortanca, 1 yaprağı güzeli ancak arabaya taşıyabildim

Eklenen Resimler

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 00:34   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Clematislere dün gece geç saatlerde kavuştum. Cılızlar oldukça, ama yolculuğu çok ufak hasarlarla atlatmış gibi görünüyorlar.

Bundan böyle, ilerleyen zamanlarda clematis başlığı altında yer bulacak kadar sağlıkla gelişmeleri için çabalayacağım.

Eklenen Resimler

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 09:58   #4
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Çok sevindim, kuş gibi uçup gelmişler size Sağlıkla büyütün Clematislerin kökleri mutlaka gölgede olsun, suyu çok sever. Size bol, bol güzel çiçeklerini sunacaklar, eminim

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 17:01   #5
Ağaç Dostu

FatihBahce's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2011
Dünkü Bonsai toplantısı Clematis'lerin satıldığı Avrupa çiçekliğin karşı taraflarındaydı. Uğradım. Sera içersinde 400'e yakın Clematis vardı. Ancak çoğunun çiçekleri döküktü. Ne olduğu ancak etiketten anlaşılıyordu. Çoğunun etiketi de yoktu. Geçmiş yıllardaki başarısız denememden sonra almaya niyetim yoktu anca hadi bir daha deneyeyim diye aldım. Bence Mandevilla , pasiflora gibi Akdeniz iklimini seven türleri tercih etmek daha doğru.

FatihBahce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 17:11   #6
Ağaç Dostu

FatihBahce's Avatar

Bu konuda benim kısa tecrübeme göre Selluka, kahkaha çiçeği, clematis gibi nazik sarılıcılar tohumdan bulunduğu yeri hiç değiştirmeden yetiştirilmesi gerekir. Saksıdan çıkınca bulunduğu yeni ortama çok zor alışıyorlar.

Düzenleyen FatihBahce : 14-05-2012 saat 17:47
Eski 14-05-2012, 18:00   #7
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Sn. UrlaBahçe, Clematis konusunda ben kendimi tecrubeli saymıyorum...
Site üyelermizden sevgili jineop elli'den fazla çeşide sahip. Hepsi de bahçesinde, saksıdan toprağa nakledilmişler...
Sondan bir önceki Clematisim İngiltereden yanlışlıkla Aksaraya gitti, oradan İzmire kargo ile geldi, toprağa aktardım, şu an 75 cm...
Cesaret kırıcı söylevlere gerek yok...
Avrupa çiçekçliği yeni türler getirtmesi için cesaretlendirmeliyiz

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 20:44   #8
Ağaç Dostu

FatihBahce's Avatar

Ben zaten imkansız değil zor olduğunu yazdım. Keşke bizim de İstanbul gibi iklimimiz olsa da kamelya, orman gülü, açelya gibi bitkileri zorlanmadan yetiştirebilsek. Şu an bahar olduğundan her şey çok güzel. Umarım gölgede bile 40 dereciyi geçen bir yaz yaşamayız. Yazın arada sırada yağmur yağsa da bitkleri kireçli veya klorlu suyla daha az sulasak.

selcuk44 beğendi.
Eski 15-05-2012, 09:22   #9
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UrlaBahçe Mesajı Göster
Ben zaten imkansız değil zor olduğunu yazdım. Keşke bizim de İstanbul gibi iklimimiz olsa da kamelya, orman gülü, açelya gibi bitkileri zorlanmadan yetiştirebilsek. Şu an bahar olduğundan her şey çok güzel. Umarım gölgede bile 40 dereciyi geçen bir yaz yaşamayız. Yazın arada sırada yağmur yağsa da bitkleri kireçli veya klorlu suyla daha az sulasak.

Ben de İzmirde oturuyorum ve şu an elimde 16 bitki oldu.
Sadece 2 tanesi yeni.
Zor falan da değil bakımı en kolay bitkilerden biri, ben 8 saat çalışan biri olarak bakabiliyorsam herkes bakar.
Şimdi keşke demek için 4-5 yıl deneyip başaramamış olmak gerekiyor bence...
Siz tek bitkiyle denediniz olmadı diye bizim 14 bitkimizi ve 3 yıllık tecrubemizi yok sayabiliyorsunuz...
Sayabilirsiniz, ancak onlar ve ben tüm pesimistlere rağmen varız
Allaha çok şükür.

Eski 15-05-2012, 14:24   #10
Ağaç Dostu

FatihBahce's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Ben de İzmirde oturuyorum ve şu an elimde 16 bitki oldu.
Sadece 2 tanesi yeni.
Zor falan da değil bakımı en kolay bitkilerden biri, ben 8 saat çalışan biri olarak bakabiliyorsam herkes bakar.
Şimdi keşke demek için 4-5 yıl deneyip başaramamış olmak gerekiyor bence...
Siz tek bitkiyle denediniz olmadı diye bizim 14 bitkimizi ve 3 yıllık tecrubemizi yok sayabiliyorsunuz...
Sayabilirsiniz, ancak onlar ve ben tüm pesimistlere rağmen varız
Allaha çok şükür.
Ne mutlu size. Bu bitkinin ben de hayranıyım. Zaten tekrar denemek için 2 adet aldım. Olumlu ilerleme görürsem daha da alırım. Bu sefer sıcaktan kavrulmasın diye sadece sabah 9:00 'a kadar güneş görebilen gölgeye diktim. Umarım bu sefer güneş görmüyor diye sorun çıkmaz. Aslında tam gölge değil, üstünde yarı saydam ışığı geçiren sıcağı geçiirmeyen tabaka var. Duvara doğru diksem daha iyidi ancak hederalardan yer kalmadı. Şimdilik yerlerini 5 yıl önce çektiğim bir resim üzerinden işaretledim. Yerine gittiğimde şu anki resmini de Clematis bölümünde yayınlarım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen FatihBahce : 15-05-2012 saat 14:55
Eski 15-05-2012, 19:51   #11
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2008
Adına festival denilince, beklenti büyüyor. Katılım artışı ve eğlence organizasyonu ile şenliğe dönüşmeli mi?
Hemen yanında sahildeki Dragon kürek yarışmasında şirketleri adına yarışan gençlerin coşkusu hem pozitif mesajlar verme hem de eğlenme açısından muhteşemdi...

Renk cümbüşü, yeni bitki dostlarının artması için güzel.

İki ziyaretim oldu şakayık sahibi oldum. Orman fidanlıkları niye katılmıyor anlamadım. Gözlerim kokulu Osmantus ve kalikantus aradı. Bulamadım.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 22:36   #12
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Avrupa çiçekçilik bizim için yetiştirmesi için verdiğim elli selluka fidesini fastivalde otuz liradan satıp bana da hepsi kurudu demişti. Çıkanların yarısı sizin olur yarısını da ben üyelere dağıtırım demiştim. Bana da lütuf verir gibi bir tek fidanı vermişti.

gultar ve Mete Tiren beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 07:57   #13
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Avrupa çiçekçilik bizim için yetiştirmesi için verdiğim elli selluka fidesini fastivalde otuz liradan satıp bana da hepsi kurudu demişti. Çıkanların yarısı sizin olur yarısını da ben üyelere dağıtırım demiştim. Bana da lütuf verir gibi bir tek fidanı vermişti.

Mehmet bey bu konu başlığında Avrupa Çiçekçiliği bu şekilde tanıtmak doğru değil. Yıllar önce aranızda geçmiş bir olayı ,her karşılaştığınızda dile getirmenizi , hele burada tekrar duyurmanızı anlıyamıyorum.En doğrusu iddia ettiğiniz bu davranışla karşılaştığınız zaman tepkinizi göstermeniz ve hakkınızı aramanızdı. Aradan yıllar geçmiş, siz hala İzmir için önemli bir üreticiyi fırsat buldukça karalayıp, aşağıya çekmeye çalışıyorsunuz

Eski 15-05-2012, 11:12   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Kelebek Çalısı sağ salim ulaşmışlar ve 2 güzeli kapmışsınız çok sevindim..
Bol bol çiçeklensinler fotoğraflarını da izleyelim..

Sözde, pazar günü Karşıyaka-Bostanlı arasında yapılan koşu için tekrar gidip lila renkliden alacaktım.. Ares faranjit olup ateşlenince kaldı.. İki gündür okula da gitmiyoruz..
Koşuya katılan eşime söyledim, ne renk alırsa alsın razıydım, ama önemsememiş..
Başka zaman artık..

Bu arada aklıma takıldı.. Satılan bitkilerin boyu ne olursa olsun üzerinde tek bir çiçek olması garip değil mi? Ve bendeki bitkideki çiçek cumadan beri ilk aldığım gibi duruyor.. Çiçeği bu kadar dayanıklı mı? Başka bir kimsasalla mı çiçek açtırılıp bu kadar dimdik ayakta?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 11:18   #15
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Sevgili selis, olur mu, benimkinde 2 çiçek var.
Clematis çiçeklerinin bazıları, özellikle katlı olanlar daha uzun ömürlü olur.
Bazıları da 3 günde geçer. Genelleme yapmak mümkün değil.
Sevgiyle.

selis ve GÜLSEN_ beğendi.
Eski 15-05-2012, 13:26   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Kelebek Çalısı sağ salim ulaşmışlar ve 2 güzeli kapmışsınız çok sevindim..
Bol bol çiçeklensinler fotoğraflarını da izleyelim..

Bu arada aklıma takıldı.. Satılan bitkilerin boyu ne olursa olsun üzerinde tek bir çiçek olması garip değil mi?
Teşekkürler selis, umarım çiçekleri ile uzun yıllar benimle olurlar

Bitkilerin hepsinin tek çiçekli oluşu, çiçekleri alırken ailemin de dikkatini çekmiş olmalı ki, aynı konu bizim evde de konuşuldu Gerçekten ilginç.

Selamlar.

selis beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 11:26   #17
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili selis Clematisler daha yavru Yaklaşık bir ay önce serasına gittiğimizde Gönül hanım onları satışa sunmak niyetinde değildi. Ben ve Hülya ısrar edince, İzmirli arkadaşların da İzmirde Clematis bulamadığını, çok aradıklarını belirtince, o zaman çiçekleri açıp, belli olanları satmaya karar verdi.
Üretimde olan bütün bitkilere üreticiler besin desteği uygulamak zorundalar. Clematislere de mutlaka besin verilmiştir. Bence siz de satın aldığınız Clematisinize başlığı iyice inceleyip, uygun besin takviyesi yapın ki; dallanması ve çiçeklenmesi sağlıklı olsun Güle güle büyütün

Eski 16-05-2012, 09:52   #18
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2011
Haklısınız Dragon Festivali pek eğlenceliydi.Çiçek festivali daha sakindi.Kulvar farkı.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025