agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2006, 08:48   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
Sevgili Vildan Sönmez
Bir öneri daha ileteyim size. Mollafenari- Tepemanayır Bölgesi
Tepemanayır TEM den Mollafenari istikametinde Ağvanın tam altına rastlayan bir köy. Ağüvada denize dökülen Yeşilçay burada muhteşem bir Kanyon ve bitki tünelleri oluşturarak denize ulaşıyor.O bölgede yürümedi iseniz tavsiye ederim. Zorluk derecesi ortaolan bir parkur.Su geçişleri ve yüzme imkanı var.Köylüler çok yardımcılar. Köy Kahvesinde yöresel alışverişlerde yapılabiliyor.
Selamlar

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2006, 09:36   #2
Ağaç Dostu

ŞÜKRAN's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2006
Galeri: 17
Vildan hanım merhaba sülüklü göle bende gitmiştim.
Gerçekten muhteşem bir yer.
Trakinge giderken haberimiz olsun belki eşilik edebiliriz
Hendek te 5 yıl ikamet etmeme rağmen o yaylalara çıkmadım.
Bu arada Mahmut bey trakingle ilgili bir organizasyon düzenleyebiliriz belki.

ŞÜKRAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2006, 10:02   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
Sevgili Şükran ne diyeyim sen Hendekte beş yıl gibi bir süre otur Keremali dağlarına çıkma. O bölgede çok güzel Gürcü köyleri vardır. Ben Cumhuriyet köyüne sık sık giderim.Çok tanıdıklarım var o bölgede.Mevsimin uygun olduğu dönemlerde bu trekking etkinliklerini yapalım. Sadece yürüyüş amaçlı değil bitki ve ağaçları tanıtmak amaçlı olsun günü birlik **** çadır konaklamalı. Çok hoş olur.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2006, 11:11   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-10-2006
Galeri: 12
Bu Sülüklü gölr her ilde var sanırım .
Bizim Buralarda da 2 tane var

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ŞÜKRAN
Vildan hanım merhaba sülüklü göle bende gitmiştim.
Gerçekten muhteşem bir yer.
Trakinge giderken haberimiz olsun belki eşilik edebiliriz
Hendek te 5 yıl ikamet etmeme rağmen o yaylalara çıkmadım.
Bu arada Mahmut bey trakingle ilgili bir organizasyon düzenleyebiliriz belki.

anemon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2006, 11:37   #5
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Gezi takviminizde Sülüklügöl'ü görünce buraya geleceğinizi sandım.Sonra fotoğraflarınızdan başka bir göl olduğunu anladım.Buradakinde göle balık salmışlar sülük kalmamış.Yaklaşık 80 tane fosilleşmiş ağaç kalıntısı var.Ben kapalı bir sonbahar günü gittim oakar farklı bir yer ki kendimi 'Yüzüklerin efendisi'nde sandım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anemon
Bu Sülüklü gölr her ilde var sanırım .
Bizim Buralarda da 2 tane var
Name:  SÜLÜKLÜGÖL 0401.jpg
Views: 2615
Size:  41.6 KB

Name:  SÜLÜKLÜGÖL 0431.jpg
Views: 2649
Size:  49.0 KB

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2006, 11:40   #6
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Mahmut Bey,bizim grup Tepemanayır'a daha önce gitmiş.Çok bahsediyorlar.Yine giderlerse katılırım inşallah.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Sevgili Vildan Sönmez
Tepemanayır TEM den Mollafenari istikametinde Ağvanın tam altına rastlayan bir köy. Ağüvada denize dökülen Yeşilçay burada muhteşem bir Kanyon ve bitki tünelleri oluşturarak denize ulaşıyor.O bölgede yürümedi iseniz tavsiye ederim. Zorluk derecesi ortaolan bir parkur.Su geçişleri ve yüzme imkanı var.Köylüler çok yardımcılar. Köy Kahvesinde yöresel alışverişlerde yapılabiliyor.
Selamlar

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2006, 07:35   #7
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Galeri: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Sevgili Vildan Sönmez
Selamlar
benim eski yürüyüş rotalarımdan biridir ama benim yolum biraz farklı gebzeden yola çıkıp tavşanlı köyüne yayan giderdim oradan ballıkayalar vadisinden girip kanyonun içinden devam edip, denizli köy gölet tarikiyle tepemanayır ve orada bulunan ikinci ballıkayalar oradan kuzeye teke köyüne oradan ağvada denize girmeye . cuma akşamı trene binerseniz ilk geceyi ballıkayaların kuzeyinde ikinciyi teke cıvarında kamp atıp , pazar akşamı da dönüş. tabii ki çadırla yapılıyor. hemen her mevsim bol yabani meyve filan bulunuyor. eskiden (20-25 sene filan oldu) yol da yoktu daha doğrusu vardı da tavşanlı köyünde derede biterdi bundan sonraki bozuk toprak yola ulaşmak için kamyonlar (otomobil geçemezdi) dereden geçerdi . yayalar da 4 çelik tel üstüne döşenmiş tahta parçalarından müteşekkil asma tahta köprüden . mollafenari civarında kısa bir süre eski ankara asfaltından yürüyüp (evet E5 veTEM den eski bir ankara veya izmit asfaltı da var meraklılar biliyor) yine toprak yollar patikalar ve dere içleri. bu yolların çoğunda artık asfalt var yollların 500 m parelelinden yürümek lazım. gene de kamyon sesleri insanın içini zımparalıyor. arada bir ucuz arazi bulduk , yol da döşemişler diye inşa edilmiş fabrikalar kadife manzaraden gözünüze batıyor ama keşke burada kalsa ... değil mi?

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2007, 16:16   #8
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Galeri: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
Sevgili Vildan Sönmez
Selamlar
Tepemanayır'daki kanyonun ismi de Ballıkayalar, 15 km güneyindeki Tavşanlı Köyü Ballıkayalar'ı ile karışabilir. Benim Marmara'dan Karadeniz'e 2 günlük yürüyüş yaptığım yıllardaki kamp yerimdi. O zamanlar derede mandalar vardı acaba hala duruyorlar mı?

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025