Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Sevgili Vildan Sönmez
Bir öneri daha ileteyim size. Mollafenari- Tepemanayır Bölgesi
Tepemanayır TEM den Mollafenari istikametinde Ağvanın tam altına rastlayan bir köy. Ağüvada denize dökülen Yeşilçay burada muhteşem bir Kanyon ve bitki tünelleri oluşturarak denize ulaşıyor.O bölgede yürümedi iseniz tavsiye ederim. Zorluk derecesi ortaolan bir parkur.Su geçişleri ve yüzme imkanı var.Köylüler çok yardımcılar. Köy Kahvesinde yöresel alışverişlerde yapılabiliyor.
Selamlar
|
benim eski yürüyüş rotalarımdan biridir ama benim yolum biraz farklı gebzeden yola çıkıp tavşanlı köyüne yayan giderdim oradan ballıkayalar vadisinden girip kanyonun içinden devam edip, denizli köy gölet tarikiyle tepemanayır ve orada bulunan ikinci ballıkayalar oradan kuzeye teke köyüne oradan ağvada denize girmeye . cuma akşamı trene binerseniz ilk geceyi ballıkayaların kuzeyinde ikinciyi teke cıvarında kamp atıp , pazar akşamı da dönüş. tabii ki çadırla yapılıyor. hemen her mevsim bol yabani meyve filan bulunuyor. eskiden (20-25 sene filan oldu) yol da yoktu daha doğrusu vardı da tavşanlı köyünde derede biterdi bundan sonraki bozuk toprak yola ulaşmak için kamyonlar (otomobil geçemezdi) dereden geçerdi . yayalar da 4 çelik tel üstüne döşenmiş tahta parçalarından müteşekkil asma tahta kö
prüden . mollafenari civarında kısa bir süre eski ankara asfaltından yürüyüp (evet E5 veTEM den eski bir ankara veya izmit asfaltı da var meraklılar biliyor) yine toprak yollar patikalar ve dere içleri. bu yolların çoğunda artık asfalt var yollların 500 m parelelinden yürümek lazım. gene de kamyon sesleri insanın içini zımparalıyor. arada bir ucuz arazi bulduk , yol da döşemişler diye inşa edilmiş fabrikalar kadife manzaraden gözünüze batıyor ama keşke burada kalsa ... değil mi?