![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2005
|
merak ettim doğrusu şu sergiyi.keşke görme imkanım olsaydı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
agaclar.net
|
Gökkuşağı Projesi
Gökkuşağı Projesi, Murat Birsen (Hitolon) tarafından başlatılan ve Fotokritik.com üyeleri arasında devam eden bir proje... Emre Özbaşaran (Detail) ile birlikte yürütüyorlar. Bazı teknik sorunlar yüzünden (konuya dahil olanlar biliyor, diğerleri Fotokritik/foruma bakabilir) agaclar.net olarak bir süre ev sahipliği yapıyoruz. Eklenen fotoğraflar için: Galeri/Gökkuşağı Başlıklar: Çarpık Kentleşme Kimliksiz Mimari Başarılı Örnekler Manipulasyon Konuyla ilgili biraz bilgiyi buraya alıntılıyorum. Alıntı:
Alıntı:
Düzenleyen malina : 25-10-2005 saat 15:17 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'un yeni siluetinin tartışıldığı şu günlerde çok yerinde bir tepki. Umarım olayın muhataplarının dikkatini çeker ve şehir planlamasında nelere öncelik verilmesi gerektiğini bir daha düşünmeleri sağlanır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Artık halk olarak bizlerin de üç maymunu oynamaktan vazgeçip, onayladığımız veya onaylamadığımız olaylara karşı tepkisini koymamız gerekiyor. Bu en azından kamuoyunu gözardı edip geridönüşü olmayan kararlar alan mekanizmaların "yetki bende, ben yaparım" uslubunu değiştirmelerine yarar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Bu proje sadece İstanbul ili ile mi sınırlı? Türkiye'nin diğer şehirleri çarpık değil mi? Eskiden Bursa'nın adı "Yeşil Bursa" idi. Eski yeşilliğinden eser kalmadı. Her yer beton, heryer bina. Nefes almak için Uludağa çıkmak gerek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
umarim ev sahipliginden daha oteye gider sitenin islevi bu projede amaclanan sadece fotograf sergisi mi? belki carpik kentlesmeye iyi ornek teskil edecek bu fotograflarin destekledigi bir panel/seminer yapilabilir istanbulla sinirli kalmamasina katiliyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Yeni Üye
|
Tabii ki İstanbul' la sınırlı değil ancak önce İstanbul diye başlamıştı yoksa sitede Anamur'dan fotoğraf yollayanlar bile var. Forumu ve şu ana kadarkileri görmek isterseniz.... http://www.fotokritik.com/forum_gost...?konu_id=31078 Projenin buraya taşınma nedeni ise Yukardaki fotokritik linkinde bulunan fotoğraflar ile http://www.metropol.eminesahin.com/ linkindeki fotoğrafların dağınıklığını önlemek hepsini bir araya getirebilmek ve yeni eklenenlerin daha belirgin farkedilmesi için ortak bir alana ihtiyaç duyduk. Ayrıca Fotokritik' in fotoğraf yükleme kuralları gereği her üyenin 72 saatte 1 fotoğraf yükleyebilmesi de projeyi kısıtlayan faktörlerdendi. Deteğiniz için teşekkürler. Düzenleyen Detail : 25-10-2005 saat 16:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Galeriye eklenen bu projeye ilişkin fotoğraflardan anlaşılıyor ki ilgili malesef malzeme sıkıntısı çekilmemiş. Nereye baksak böyle çir çarpıklık görebiliyoruz neredeyse. Bu da bu projenin ne kadar yerinde bir çalışma olduğunu gösteriyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
proje, duble sanat şaheserinin inşaasına istanbulda başlandığında daha da şenlenecek gibi kimliksizlik ödülüne şimdiden aday bu arada, bu konuyla ilgisiz olabilir belki ama bekir coşkunun dünkü yazısını okumanızı tavsiye derim ![]() Hayat Kadını |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Ağaç Dostu
|
Yaprak Ağaç mıdır?
Sergi - Polen Çağı Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
29 Kasım' da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu' nda "Kocaeli Dört Mevsim Fotoğraf Yarışmasını" kazanan ve sergileme alan fotoğrafların sergisi açılacak. Ne yalan söyleyim aralarında benimde bir çalışmam var ![]() ![]() Herkesi sergiye bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
sadece 1 günlüğüne mii? aaa.. keşke ben oradayken olsaydı.. konusu da çok güzelmiş, benim belki de en ilgimi çeken konudur dört mevsimdeki farklılıklar.. tüüühhh... neyse.. sen o fotoyu galeriye ekledin mi bakiiim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
3 Aralık 2005 de Küresel Isınmaya Karşı Miting
3 Aralık 2005 te Monteal'de Kyoto Protokolü Toplantısı(28 Kasım-9 Aralık) sırasında düzenlenecek olan toplantıya katılım bekleniyor. Bu eylem ABD ve Avustralya'nın Kyoto Protokolü'nü imzalamasını talep etmektedir. Eylemler aynı zamanda tüm ülkelerin -mümkün olduğu kadar hızlı şekilde emisyonları azaltmasını -petrol, doğal gaz ve kömür gibi fosil yakıtlarınkullanımından kaynaklanan sera gazlarının etkin bir şekilde stabilize edilerek, büyük bir tehdit haline dönüşen iklim değişikliklerinin engellenmesini talep etmekte. Konu ile alakalı Türkiye çalışma grubunun talepleri şunlardır; -ABD ve Avustralya gibi bugüne kadar imza vermeyen ülkeler Kyoto Protokolünü derhal imzalamalıdır. -Türkiye sera gazı envarterini acilen çıkarmalıdır -Küresel ısınmaya sebep olan yatırımlar derhal iptal edilip temiz enerji tercih edilmelidir. İrtibat Numarası: İstanbul çalışma grubu ofisi: 0212 249 17 76 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Sempoyum
Orman Mühendisleri Odasının düzenleyeceği "Türk Ormancılığında Acil Eyleme Dönüştürülmesi Gereken Konular, Mevzut ve Yapılanmaya Yansımaları" konulu sempozyum 22-24 Aralık 2005 tarihlerinde Antalya'da yapılacak. Konular: -Ormanların ekosistem tabanlı ve çok amaçlı planlanması ve uygulanması esasları -Ulusal orman envanteri ve uygulama esasları -Ormanların karbon döngüsü ile çölleşmeyle mücadeleye ve hava kirliliğinden etkilenmesi -Ormancılığımızda katılımcılık ve kırsal kalkınma ilişkileri -Sürdürülebilir orman yönetimi gösterge ve ölçütleri ile setifikalandırma -Ormancılık eğitimi, orman mühendisliği ve istihdamı |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
yılmaz abı bı yerden sponsor ya da odenek bulup bırkacımız gıtsek ya su sempozyuma ne dersın ? bu ısı halletsen halletsen sen halledersın bı buyugumuz olarak hımm??... sıte adına bırkacımız gıdıp guzel bır calısma hazırlayıp daha sonra da sıtede paylasabılır. gercekten konular cok guncel ve onemlı konular kı bırkacıyla ılgılı benımde yakından semınerlerım olmustu hazırladıgım ılgılendıgım ve sevdıgım konular... bısııler yapalım be abı.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Erty ben bu sempozyuma gidemem. Siteden gidebilecek birinin de olacağını zannetmiyorum. Ya Antalya'ya yakın üyelerden birisi gönüllü olacak ya da Antalya'dan aktif birinin üye olmasını bekleyeceğiz. Bu da zor. En iyisi sempozyum sonunda genellikle bir rapor yayınlanır. Bu rapor nasıl olsa elimize geçer. Onun koyarız siteye. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü web sitesindeki bir seminer duyurusu.. Tarih bulamadım ama yazının içeriği çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim.. ![]() ORMANLARIMIZIN ve ORMANCILIĞIMIZIN EKOLOJİK, EKONOMİK ve TOPLUMSAL KOŞULLARI ÜZERİNE… Doç. Dr. Yücel ÇAĞLAR Milli Prodüktivite Merkezi Ormanları, çoğunlukla yalnızca çeşitli ekolojik yararları olan ağaç ve ağaççık toplulukları olarak algılıyor, yanıp yakılmasından kaygılar duyuyor, olanak bulduğumuzda da ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Başka bir söyleyişle, çoğumuzun ağaçlarla, ormanlarla bir gönül bağı var. Ancak, ağaçlarlarla ve ormanlarla gerektiğince tanışık değiliz; öyle ki, ülkemizdekileri bile yakından tanımıyoruz. Oysa, sevginin kalıcı olabilmesinin öncelikli koşullarından birisi emek ise eğer ötekisi de yeterince tanışmak değil midir ? Öğrenmek için, onları korumak kollamak için değil; bunlara da sıra gelecek belki de, ancak, şimdi amacımız yeterince yakından tanışmak olmalı bizce. Tanışalım öyleyse; kim engelleyebilir ki bu isteğimizi gerçekleştirmeyi !.. Öte yandan; söz aramızda, yine çoğunluğumuz ormancılığı, yalnızca teknik bir uğraşı, bir mühendislik dalı olarak görüyor ve anlıyor. Ne büyük bir yanılgı !.. Ormancılık, özellikle Türkiye örneği ülkelerde kültürel, toplumsal, ekonomik ve dolayısıyla siyasal boyutları da olan bir etkinlik, daha da önemlisi bir ilgi ve duyarlılık alanı çünkü: Ülkemizin dörtte biri “orman” sayılan alanlarla kaplıysa ve bu alanların tümüne yakın bir kısmı da devletin mülkiyetindeyse, yani bizlerin, hepimizinse; devlet tarafından yönetiliyorsa ve bu amaçla göz ardı edilemeyecek boyutta kaynak kullanılıyorsa; içinde ve bitişiğinde 7-8 milyon insan yaşamını sürdürmeye çalışıyorsa, varlığı ve yokluğu tüm canlıları ayrım yapmaksızın etkileyebiliyorsa bu alanlara herhangi bir biçimde zarar verebilecek gelişmelerin, konumumuz, yaşımız, cinsiyetimiz, mesleğimiz ne olursa olsun bizleri ilgilendirmemesi düşünülebilir mi? Düşünülemeyecekse eğer, bu gelişmelerin neler olduğunu da öğrenmemiz gerekmez mi? Çok açık; hepimizin gönül verdiği farklı farklı ilgi ve duyarlılık alanları var; yoksa da olmalı. << - Ağaçlar, ormanlar ve dolayısıyla ormancılık da olsun; ne çıkar bundan …>> diyorsanız eğer, zorlu ama bir o denli de hoş bir yolculuğa hazırlanın; gönlünüzde ağaçlara, ormanlara, ormancılığa da küçücük bir köşe açın; inanın, bundan ağaçlar da, ormanlar ve ormancılar da hoşnut kalacak. << - Bana ne ağaçlardan, ormanlardan, ormancılardan ? >> mı diyenlerdensiniz; ne söyleyelim, Sizin de canınız sağolsun; kalan sağlar bize yeter çünkü… *** http://fef.comu.edu.tr/bolum/cografya.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
![]() Ege Orman Vakfı İzmir' deki okullarda seminerler vermeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Vakıf Mühendisleri ve Vakfın gönüllü eğitmenleri görev alıyor. Seminerler okullara ücret alınmaksızın sunuluyor. Seminer yapılmasını istediğiniz okullar için başvuru yapabilirsiniz. Ege Orman Vakfı Telefon numaraları : (0232) 464 51 60 - 463 80 80 Kendim de bu eğitim çalışmalarında bulunuyorum. Siz de bu eğitim çalışmalarına Ege Orman Vakfı gönüllüsü olarak katılabilir. Bu seminerlerden faydalanabilirsiniz. Ertuğrul YILMAZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
agaclar.net
|
"Köy Tarımı Tohum Ağı" Eğitimi
http://www.gdoyahayir.org/toh_moza/t...m_duyurusu.pdf 9-10 Şubat 2006 tarihlerinde, İzmir’de Ege Üniversitesi Tohumculuk Enstitüsü’nde “Köy Tarımı Tohum Ağı”nın çekirdeklerini oluşturacak ilk eğitim atölyesi, GDO’ya Hayır Platformu tarafından başlatılıyor. GDOHP yararına, Ekolojik Tarım Organizasyonu (ETO) eğitmenleri tarafından verilecek kurs, tarımsal üretimin her noktasında yer alan kişi ve örgütlere açıktır. Kimi organizasyon bedellerinin karşılanması ve Tohum Ağı projesinde değerlendirilmesi üzere kişi başı kurs katılım bedeli 50.00 YTL olarak belirlenmiştir. Konaklama ve ulaşım katılımcıların kendilerine aittir. Rezervasyon için Berin Ertürk ile iletişime geçiniz. Kontenjan kısıtlı olduğu için bir an önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Rezervasyon onayıyla; Garanti Bankası-Kadıköy Şubesi, 0886699365 no’lu hesaba katılım bedelinin yatırılması gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgi için: Berin Ertürk / berinerturk@gmail.com / Tel: 0264-693 3372 - GSM: 0532-213 8764 Tansel Kaygısız / Tel: 0232 388 4000 (Dah:2628-14) Katılım 35 kişi ile sınırlıdır. Talep olduğu takdirde ikinci bir kurs programı düzenlenecektir. www.gdoyahayir.org Düzenleyen Mine Pakkaner : 20-01-2006 saat 16:22 Neden: yazıyı kısaltmak |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-10-2004
|
1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması
1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması Yeşil değerlerimize sahip çıkmak, çevre bilincine erişmek, çevre dostu fikirler üretmek, İstanbul’umuzu ve Türkiye’mizi daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla ödülleri 05 Haziran 2006 tarihinde sahiplerine ulaşacak olan “1. ERGUVAN ÇEVRE ÖDÜLLERİ” başlıklı bir yarışma düzenliyoruz. Amacımız, yaşadıkları şehirle ilgili sorumluluğu paylaşmaya hazır, sorunları gören, çözüm önerisi getiren ve çevreye duyarlılıkla bakan ilk ve orta öğretimdeki bütün öğrencilerine, daha temiz ve yaşanabilir bir İstanbul için çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarına, halkı bilinçlendirmek ve kamuoyu duyarlılığını arttırmak için gayret gösteren basın kuruluşlarına ulaşmaktır. Projenin Amacı: İstanbul’un çevresel mirasını korumak, geliştirmek ve çevre sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kamuoyunu harekete geçirerek, bu yöndeki çalışmaların teşvik edilmesini sağlamaktır. Projenin Hedefi:Çevre bilincinin geliştirilmesi ve İstanbul’un çevre sorunlarına çözüm bulunması amacıyla, bu yönde çalışmalar yapan, öneriler getiren bütün kişi ve kuruluşlara ulaşılması hedeflenmektedir. Projenin Katılımcıları:Katılması planlanan hedef grup ve kuruluşlar aşağıda sıralanmıştır:
http://www.istanbulcevor.gov.tr/haber_detay.asp?id=45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Ege 4.Süs Bitkileri Seracılık ve Peyzaj Fuarı 16-19 Mart
Türkiye’de süs bitkileri üretiminde en önemli yetiştirici il konumunda bulunan İzmir,16-19 Mart 2006 tarihlerinde Ege 4. Süs Bitkileri Seracılık ve Peyzaj Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Türkiye’de ilk ve tek sektörel buluşma mekanı olan fuar, Türkiye’nin tüm bölgelerinden sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Fuar bu yıl, 11.000 metrekare kapalı, 2.000 metrekare açık alanda İzmir Kültürpark’ta yapılacak. Fuar kapsamında düzenlenecek olan Çiçek Yarışması’nın yanı sıra sektörün sorunları ve geleceğine yönelik öngörülerin ele alınacağı çeşitli seminerler gerçekleştirilecek. Geçen yıl, 4000 metrekarelik alanda 105 katılımcıyı buluşturan fuarı, Hollanda, İtalya, Kıbrıs, İngiltere, Ukrayna, İsrail, İsviçre, Moldova, Azerbaycan, Yunanistan ve Suriye’den 2.053’ü profesyonel toplam 8.491 ziyaretçi gezmişti. Fuarda sergilenebilecek ürünler • İç ve dış mekân süs bitkileri • Kesme çiçek, fide, çiçek soğanları, bitki besinleri, bitki ilaçları • Sera malzemeleri, sera imalat ve montajında kullanılan alet ve ekipmanlar • Bahçe mobilyaları, dekorasyon malzemeleri, peyzaj Proje Sorumlusu Canan KARAVİT |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
agaclar.net
|
Zonguldak'tan bir proje
Metince Yazdı: Ben öğretmenim ve kendi okulumda çevre koruma kulübünde çalışıyorum. Bu gün kulüp toplantımız vardı öğrencilerime de sitenizden bahsettim. Çalışmalarınızda yer almak bizi onurlandırır. Bizim bir projemiz var anadoluda bir hatıra ormanı oluşturma gibi şu an bunun düşünce çalışmalarını yapıyoruz. Burdaki orman işletmesinden mühendis arkadaşlar ve diğer sivil toplum örgütleriye görüşüyoruz. Burdaki amacımız öğrencilere orman sevgisini aşılamak. İç anadoluya gittiniz mi bilmiyorum. Gözünüzün alabildiğince bozkır kilometrelerce gidersiniz ve bir tek ağaca rastlamayabilirsiniz. iste bu bozkıra yapabilirsek bir hatıra ormanı kurmayı düşünüyoruz. Çalıştığım ilçe batı karadenizde (Ereğli/zonguldak) Burada ağaç kendiliğinden yetişiyor diye düşündük. oysa anadoluya dikeceğimiz ağaçlar gerçekten çok önemli. Bizim düşüncemiz ereğli'deki 22 okuluda çalışmamıza katarak 10.000 fidanı gönderebilmek böylelikle tüm öğrencilerimizin bu ormanda bir ağacı olacak ve fiili olarak bu olayın içinde yer alarak ormanlarımız konusunda duyarlı olacaklar ve ayrıca gerçekten ihtiyacı olan bir bölgede ağaçlandırma yapmış olacağız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2006
|
Öneri ve görüşlere açığız buradaki orman işletme müdürlüğünden mühendis arkadaşlarda bizlere yardımcı oluyorlar .Amacımız söylediğim gibi olabildiğince çok öğrencinin bu olaya katkı sunmasını sağlamak ve Öğrencilerde orman sevgisi ve yardımlaşma bilincini yerleştirmek diye düşündük. Düşündüğümüz bölge Nevşehir ve yozgat arasında ve bu bölgede daha önce çayıralan orman işletme müdürlüğünce bir ağaçlandırma çalışması yapılmış. tabi tüm bu söylediklerimiz şu an fikri bir tartışma Bunun ne kadarını gerçekleştiririz bilmiyorum .Ama 21 martta bir köy ilköğretim okuluna 100 tane çam fidanı dikeceğiz bununla ilgili etkinlik resimlerini göndereceğim. Yuakarıda fikri olarak çalışmasını düşündüğümüz projede görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
kamp, öğrenci, sanat, yaz |
|
|