agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-10-2005, 23:22   #31
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-07-2005
merak ettim doğrusu şu sergiyi.keşke görme imkanım olsaydı.

rukiyesakar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-10-2005, 10:09   #32
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Gökkuşağı Projesi

Gökkuşağı Projesi, Murat Birsen (Hitolon) tarafından başlatılan ve Fotokritik.com üyeleri arasında devam eden bir proje... Emre Özbaşaran (Detail) ile birlikte yürütüyorlar. Bazı teknik sorunlar yüzünden (konuya dahil olanlar biliyor, diğerleri Fotokritik/foruma bakabilir) agaclar.net olarak bir süre ev sahipliği yapıyoruz.

Eklenen fotoğraflar için: Galeri/Gökkuşağı

Başlıklar:

Çarpık Kentleşme
Kimliksiz Mimari
Başarılı Örnekler
Manipulasyon

Konuyla ilgili biraz bilgiyi buraya alıntılıyorum.

Alıntı:
Her sabah işe giderken otobüste gördüğüm asık ve mutsuz yüzlerde; çarpık, çirkin yapılaşmanın, kimliksiz ve kişiliksiz mimarinin çok büyük payının olduğunu düşünüyorum.

Binaları, insanları içine tıkmak için inşaa edenlere, özgün ve kişiliği olan Koca Sinan zihniyetini tamamen unutarak kimliksiz bir mimari anlayışla güzelim İstanbul’u beton yığınına çevirenlere küçük bir tepki.

Belirli bir sayıya ulaştıktan sonra bir jürinin eklenen fotoğrafların arasından seçeceği fotoğrafların sergilenmesini düşünüyoruz.

Murat Birsen
Not: İstanbul düşünülerek başladıysa da, artık diğer şehirleri de kapsamaktadır.

Alıntı:
Yapılaşmanın çirkinliğinin birden çok sebebi var ve bu sebeplerin birazı mimarlaımıza (meslektaşlarım olur kendileri) ama büyük bir çoğunluğu da bilinçsizce ranta uyum sağlayanlarındır.Mimar,**** vatandaş,**** belediye hiç farketmez.

Gelişmiş ülkelerin çoğunda şehir plancılığı kavramı meslek olarak yoktur.Mimarlar yapar bu işlemi uzmanlaşarak. Üçüncü boyutun düşünülememesinin bir bölümü bundan kaynaklanır.

Arazi planlama ve kadastro işlemlerinde bilinçsiz parselasyon en büyük etkenlerinden biridir, yeşilsiz ve gökyüzünün kaybolduğu yapılaşmanın eseri birazda belediye imar bölümü ve kadastronundur.Bu görevi üstlenmiş olanların sorumluluklarının bilincinde olamamaları.

Bütün bunlara mimarlarımızın sorumsuz, estetik kaygı gütmeden, yapmış olmak için yaptığı işleri de ekleyelim.

1950 lerden sonra çok partili seçim dolayısı ile göz yumulan kaçak yapılaşmanın, ne mimar, ne kent plancısı hiçbir planlama yapılmadan yapılmış olması.Mesela,İstatistiklere girmeyen ve henüz netleşmeyen (ki çalışma hala devam ediyor üzerinde) tahmini sonuçlarla İzmir’in %60 ı kaçak yapılaşma ile inşaa edilmiş. Tek kat bile izni olmayan bir çok 5-6 katlı bina var,katları farklı zamanda ilave edilerek yapılmış. Ve ne derece sağlıklı oldukları tartışma bile götürmez, değiller. Deprem ise hiçbir zaman hesaba bile katılmıyor kaçak yapılarda, gökyüzünden,gökkuşağından öte.

Bu kaçak yapılaşmanın ve plansız gelişimin en büyük sorumlluğu aslında belediyelerdedir ki, bu ise başlı başına bir gelir gider hesabı ile doğanın en kolay satıldığı yerdir. Hatta öyle yerler bilirim ki, seçilebilmek için o kaçak yapılan 5. katının betonlarını seçilmek isteyen belediye başkanının döktürdüğünü.**** parkları imara açtığını.

Kaçak yapılaşmanın durdurulması ve önlenmesi için yasalarda da çok açık var.Bir örnek--- İzmir Özdilek- crown plaza-- İnciraltı -binası tamamen kaçak 20 kat olarak İzmir’in tek nefes alan yeşil alanı ranta açılarak inşaa edildi. Mimarlar odası 5 yıl önce (temel çalışmalarına başladıkları an) dava açtı.Dava 1 ay önce bitti ve kazanıldı. Yani 5 yıl sonra. Ama 3 yıldır işletmeye başlamış durumda bina. Yasalara göre o bina yıkılamıyor. **** ne olacağı meçhul olarak işlemeye devam ediyor. 20 katlı kaçak binanın yapılabildiği bir ülkede nasıl düzeliriz gerçekten cevabını bulmak çok zor.

Hepsinden önemlisi bireyler olarak bilinçlenmek durumundayız, hem seçimlerimizle, mevcutta kalanları korumak ve yok olmasını önlemek için. Konu çok derin ve köklü bir sorun.Yazacak öyle çok nokta var ki aslında. Tabii bunu fotoğrafla anlatmak istediğimiz için, daha fazla uzatmadan durayım,yoksa destan yazarım.

Hiç birimiz bu insana uyumsuz, kişiliksiz apartman kutularında, gökyüzü olmadan yaşamayı haketmiyoruz.Ve hala kurtarılacak çok yer olduğuna inanıyorum.Hergün fotoğrafını gördüğümüz o güzelim doğal alanları korumak adına önemli bir forum olduğuna inanıyorum bu forumun. Ve Hitlon’a ve emeği geçen Detail e bir kez daha teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Güzin Tezel (toprak)

Düzenleyen malina : 25-10-2005 saat 15:17
malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-10-2005, 10:35   #33
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
İstanbul'un yeni siluetinin tartışıldığı şu günlerde çok yerinde bir tepki.
Umarım olayın muhataplarının dikkatini çeker ve şehir planlamasında nelere öncelik verilmesi gerektiğini bir daha düşünmeleri sağlanır.
Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Artık halk olarak bizlerin de üç maymunu oynamaktan vazgeçip, onayladığımız veya onaylamadığımız olaylara karşı tepkisini koymamız gerekiyor. Bu en azından kamuoyunu gözardı edip geridönüşü olmayan kararlar alan mekanizmaların "yetki bende, ben yaparım" uslubunu değiştirmelerine yarar.

aybala Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-10-2005, 10:45   #34
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2005
Galeri: 147
Bu proje sadece İstanbul ili ile mi sınırlı? Türkiye'nin diğer şehirleri çarpık değil mi?

Eskiden Bursa'nın adı "Yeşil Bursa" idi. Eski yeşilliğinden eser kalmadı. Her yer beton, heryer bina. Nefes almak için Uludağa çıkmak gerek.

Sevelim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-10-2005, 13:34   #35
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-07-2004
Galeri: 270
umarim ev sahipliginden daha oteye gider sitenin islevi
bu projede amaclanan sadece fotograf sergisi mi?
belki carpik kentlesmeye iyi ornek teskil edecek bu fotograflarin destekledigi bir panel/seminer yapilabilir

istanbulla sinirli kalmamasina katiliyorum

backyard Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-10-2005, 14:59   #36
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-09-2005
Galeri: 1
Tabii ki İstanbul' la sınırlı değil ancak önce İstanbul diye başlamıştı yoksa sitede Anamur'dan fotoğraf yollayanlar bile var.

Forumu ve şu ana kadarkileri görmek isterseniz....

http://www.fotokritik.com/forum_gost...?konu_id=31078

Projenin buraya taşınma nedeni ise
Yukardaki fotokritik linkinde bulunan fotoğraflar ile
http://www.metropol.eminesahin.com/
linkindeki fotoğrafların dağınıklığını önlemek hepsini bir araya getirebilmek ve yeni eklenenlerin daha belirgin farkedilmesi için ortak bir alana ihtiyaç duyduk. Ayrıca Fotokritik' in fotoğraf yükleme kuralları gereği her üyenin 72 saatte 1 fotoğraf yükleyebilmesi de projeyi kısıtlayan faktörlerdendi.

Deteğiniz için teşekkürler.

Düzenleyen Detail : 25-10-2005 saat 16:36
Detail Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-10-2005, 07:15   #37
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Galeriye eklenen bu projeye ilişkin fotoğraflardan anlaşılıyor ki ilgili malesef malzeme sıkıntısı çekilmemiş. Nereye baksak böyle çir çarpıklık görebiliyoruz neredeyse.
Bu da bu projenin ne kadar yerinde bir çalışma olduğunu gösteriyor.

Eski 27-10-2005, 08:02   #38
Ağaç Dostu

proje, duble sanat şaheserinin inşaasına istanbulda başlandığında daha da şenlenecek gibi
kimliksizlik ödülüne şimdiden aday
bu arada, bu konuyla ilgisiz olabilir belki ama bekir coşkunun dünkü yazısını okumanızı tavsiye derim
Hayat Kadını

Eski 15-11-2005, 14:38   #39
Ağaç Dostu

spooky_spook's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2005
Galeri: 17
ben bu konuyu takip edemedim, bi sonuca ulaştı mı? yoksa duymamış olmam normal mi? çok merak etmiştim de sergiyi, gidemeiş olmak kötü

spooky_spook Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-11-2005, 14:35   #40
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-11-2005
niye o son kelimeyi yazdın ki

arda taştan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-11-2005, 15:01   #41
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-09-2005
HAYAT KADINI linkin adı üstüne tıkla

Detail Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-11-2005, 11:00   #42
Ağaç Dostu

Yaprak Ağaç mıdır?

Sergi - Polen Çağı

Alıntı:
İSTANBUL - 'Yaprak yapraktır ama aynı zamanda ağaçtır' fikrini yurtiçi ve yurtdışında sergilediği büyük boy taş heykellerde somutlaştıran Nilhan Sesalan'ın yeni çalışmaları 9 Aralık'a kadar Artisan Sanat Galerisi'nde görülebilir. Sesalan'ın İstanbul'daki bu heykel sergisi 'Polen Çağı' başlığını taşıyor. Tel: 0 212 247 90 81 (Kültür Sanat)

Kaynak: Radikal

Eski 25-11-2005, 23:24   #43
Ağaç Dostu

Baki Berk Kayalar's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2005
Galeri: 73
29 Kasım' da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu' nda "Kocaeli Dört Mevsim Fotoğraf Yarışmasını" kazanan ve sergileme alan fotoğrafların sergisi açılacak. Ne yalan söyleyim aralarında benimde bir çalışmam var Belki benimde bir çalışmamın olması sizleri sergiye gelmeye teşvik edebilir Gerçi o fotoğrafı tesadüfen çekmiştim ama olsun.

Herkesi sergiye bekliyorum.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-11-2005, 02:52   #44
Ağaç Dostu

spooky_spook's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2005
Galeri: 17
sadece 1 günlüğüne mii? aaa.. keşke ben oradayken olsaydı.. konusu da çok güzelmiş, benim belki de en ilgimi çeken konudur dört mevsimdeki farklılıklar.. tüüühhh... neyse.. sen o fotoyu galeriye ekledin mi bakiiim?

spooky_spook Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-11-2005, 03:22   #45
Ağaç Dostu

Baki Berk Kayalar's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2005
Galeri: 73
29 kasımda açılacak Spooky tek günlük değil. Bir hafta filan sürer.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-11-2005, 12:01   #46
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

3 Aralık 2005 de Küresel Isınmaya Karşı Miting

3 Aralık 2005 te Monteal'de Kyoto Protokolü Toplantısı(28 Kasım-9 Aralık) sırasında düzenlenecek olan toplantıya katılım bekleniyor.
Bu eylem ABD ve Avustralya'nın Kyoto Protokolü'nü imzalamasını talep etmektedir.

Eylemler aynı zamanda tüm ülkelerin
-mümkün olduğu kadar hızlı şekilde emisyonları azaltmasını
-petrol, doğal gaz ve kömür gibi fosil yakıtlarınkullanımından kaynaklanan sera gazlarının etkin bir şekilde stabilize edilerek, büyük bir tehdit haline dönüşen iklim değişikliklerinin engellenmesini talep etmekte.

Konu ile alakalı Türkiye çalışma grubunun talepleri şunlardır;

-ABD ve Avustralya gibi bugüne kadar imza vermeyen ülkeler Kyoto Protokolünü derhal imzalamalıdır.
-Türkiye sera gazı envarterini acilen çıkarmalıdır
-Küresel ısınmaya sebep olan yatırımlar derhal iptal edilip temiz enerji tercih edilmelidir.

İrtibat Numarası:

İstanbul çalışma grubu ofisi:
0212 249 17 76

Eski 28-11-2005, 12:49   #47
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Selam Bay Mineral,TebriklerYarışma ile ilgili belediyenin sayfası varmı ?(Katılan fotoları izleyebileceğimiz)

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-11-2005, 12:26   #48
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Sempoyum

Orman Mühendisleri Odasının düzenleyeceği "Türk Ormancılığında Acil Eyleme Dönüştürülmesi Gereken Konular, Mevzut ve Yapılanmaya Yansımaları" konulu sempozyum 22-24 Aralık 2005 tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

Konular:
-Ormanların ekosistem tabanlı ve çok amaçlı planlanması ve uygulanması esasları
-Ulusal orman envanteri ve uygulama esasları
-Ormanların karbon döngüsü ile çölleşmeyle mücadeleye ve hava kirliliğinden etkilenmesi
-Ormancılığımızda katılımcılık ve kırsal kalkınma ilişkileri
-Sürdürülebilir orman yönetimi gösterge ve ölçütleri ile setifikalandırma
-Ormancılık eğitimi, orman mühendisliği ve istihdamı

sezinci Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-12-2005, 15:33   #49
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2005
yılmaz abı bı yerden sponsor ya da odenek bulup bırkacımız gıtsek ya su sempozyuma ne dersın ? bu ısı halletsen halletsen sen halledersın bı buyugumuz olarak hımm??... sıte adına bırkacımız gıdıp guzel bır calısma hazırlayıp daha sonra da sıtede paylasabılır. gercekten konular cok guncel ve onemlı konular kı bırkacıyla ılgılı benımde yakından semınerlerım olmustu hazırladıgım ılgılendıgım ve sevdıgım konular...
bısııler yapalım be abı....

E®TY Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-12-2005, 16:07   #50
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Erty ben bu sempozyuma gidemem. Siteden gidebilecek birinin de olacağını zannetmiyorum. Ya Antalya'ya yakın üyelerden birisi gönüllü olacak ya da Antalya'dan aktif birinin üye olmasını bekleyeceğiz. Bu da zor.

En iyisi sempozyum sonunda genellikle bir rapor yayınlanır. Bu rapor nasıl olsa elimize geçer. Onun koyarız siteye.

sezinci Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-12-2005, 21:00   #51
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Galeri: 108
18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü web sitesindeki bir seminer duyurusu.. Tarih bulamadım ama yazının içeriği çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim..

ORMANLARIMIZIN ve ORMANCILIĞIMIZIN EKOLOJİK, EKONOMİK ve TOPLUMSAL KOŞULLARI ÜZERİNE…

Doç. Dr. Yücel ÇAĞLAR

Milli Prodüktivite Merkezi

Ormanları, çoğunlukla yalnızca çeşitli ekolojik yararları olan ağaç ve ağaççık toplulukları olarak algılıyor, yanıp yakılmasından kaygılar duyuyor, olanak bulduğumuzda da ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Başka bir söyleyişle, çoğumuzun ağaçlarla, ormanlarla bir gönül bağı var. Ancak, ağaçlarlarla ve ormanlarla gerektiğince tanışık değiliz; öyle ki, ülkemizdekileri bile yakından tanımıyoruz. Oysa, sevginin kalıcı olabilmesinin öncelikli koşullarından birisi emek ise eğer ötekisi de yeterince tanışmak değil midir ? Öğrenmek için, onları korumak kollamak için değil; bunlara da sıra gelecek belki de, ancak, şimdi amacımız yeterince yakından tanışmak olmalı bizce. Tanışalım öyleyse; kim engelleyebilir ki bu isteğimizi gerçekleştirmeyi !..

Öte yandan; söz aramızda, yine çoğunluğumuz ormancılığı, yalnızca teknik bir uğraşı, bir mühendislik dalı olarak görüyor ve anlıyor. Ne büyük bir yanılgı !.. Ormancılık, özellikle Türkiye örneği ülkelerde kültürel, toplumsal, ekonomik ve dolayısıyla siyasal boyutları da olan bir etkinlik, daha da önemlisi bir ilgi ve duyarlılık alanı çünkü: Ülkemizin dörtte biri “orman” sayılan alanlarla kaplıysa ve bu alanların tümüne yakın bir kısmı da devletin mülkiyetindeyse, yani bizlerin, hepimizinse; devlet tarafından yönetiliyorsa ve bu amaçla göz ardı edilemeyecek boyutta kaynak kullanılıyorsa; içinde ve bitişiğinde 7-8 milyon insan yaşamını sürdürmeye çalışıyorsa, varlığı ve yokluğu tüm canlıları ayrım yapmaksızın etkileyebiliyorsa bu alanlara herhangi bir biçimde zarar verebilecek gelişmelerin, konumumuz, yaşımız, cinsiyetimiz, mesleğimiz ne olursa olsun bizleri ilgilendirmemesi düşünülebilir mi? Düşünülemeyecekse eğer, bu gelişmelerin neler olduğunu da öğrenmemiz gerekmez mi?

Çok açık; hepimizin gönül verdiği farklı farklı ilgi ve duyarlılık alanları var; yoksa da olmalı. << - Ağaçlar, ormanlar ve dolayısıyla ormancılık da olsun; ne çıkar bundan …>> diyorsanız eğer, zorlu ama bir o denli de hoş bir yolculuğa hazırlanın; gönlünüzde ağaçlara, ormanlara, ormancılığa da küçücük bir köşe açın; inanın, bundan ağaçlar da, ormanlar ve ormancılar da hoşnut kalacak. << - Bana ne ağaçlardan, ormanlardan, ormancılardan ? >> mı diyenlerdensiniz; ne söyleyelim, Sizin de canınız sağolsun; kalan sağlar bize yeter çünkü…

http://fef.comu.edu.tr/bolum/cografya.php

Cihangir Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-12-2005, 13:14   #52
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ormanlarımızın ve Ormancılığımızın Ekolojik, Ekonomik ve Toplumsal Koşulları Üzerine.” konulu konferans Çanakkale’de yapılacak.Ormanlarımızın ve Ormancılığımızın Ekolojik,Ekonomik ve Toplumsal Koşulları ÇOMÜ Coğrafya ve Çevre Topluluğu 2005-2006 öğretim yılı, güz yarı yılı etkinlikleri kapsamında, Milli Prodüktivite Merkezi çalışanı Doç. Dr. Yücel ÇAĞLAR tarafından verilecek olan “Ormanlarımızın ve Ormancılığımızın Ekolojik, Ekonomik ve Toplumsal Koşulları Üzerine...” konulu konferans 28 Kasım 2005 Pazartesi günü saat 14:30 da Troia Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevim BULUÇ Oditıryumu nda gerçekleşecek Konferansın ardından “Anadolu Yeşillemesi” konulu saydam gösterisi yapılacak.
kaçırmışız

Eski 12-12-2005, 13:15   #53
Ağaç Dostu

belki Yücel Çağlar la iletişim kurup konferans metnini isteyebilirsin mi?

Eski 13-12-2005, 10:19   #54
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2005
Talking Ege Orman Vakfı İzmir Seminerleri

Ege Orman Vakfı İzmir' deki okullarda seminerler vermeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Vakıf Mühendisleri ve Vakfın gönüllü eğitmenleri görev alıyor. Seminerler okullara ücret alınmaksızın sunuluyor. Seminer yapılmasını istediğiniz okullar için başvuru yapabilirsiniz.
Ege Orman Vakfı Telefon numaraları : (0232) 464 51 60 - 463 80 80
Kendim de bu eğitim çalışmalarında bulunuyorum. Siz de bu eğitim çalışmalarına Ege Orman Vakfı gönüllüsü olarak katılabilir. Bu seminerlerden faydalanabilirsiniz.
Ertuğrul YILMAZ

E®TY Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-01-2006, 16:13   #55
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
"Köy Tarımı Tohum Ağı" Eğitimi

http://www.gdoyahayir.org/toh_moza/t...m_duyurusu.pdf

9-10 Şubat 2006 tarihlerinde,
İzmir’de Ege Üniversitesi Tohumculuk Enstitüsü’nde
“Köy Tarımı Tohum Ağı”nın çekirdeklerini oluşturacak ilk eğitim atölyesi,
GDO’ya Hayır Platformu tarafından başlatılıyor. GDOHP yararına, Ekolojik Tarım
Organizasyonu (ETO) eğitmenleri tarafından verilecek kurs,
tarımsal üretimin her noktasında yer alan kişi ve örgütlere açıktır.

Kimi organizasyon bedellerinin karşılanması ve Tohum Ağı projesinde değerlendirilmesi üzere
kişi başı kurs katılım bedeli 50.00 YTL olarak belirlenmiştir.
Konaklama ve ulaşım katılımcıların kendilerine aittir.
Rezervasyon için Berin Ertürk ile iletişime geçiniz.
Kontenjan kısıtlı olduğu için bir an önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Rezervasyon onayıyla; Garanti Bankası-Kadıköy Şubesi, 0886699365 no’lu hesaba
katılım bedelinin yatırılması gerekmektedir.
Konu hakkında detaylı bilgi için:

Berin Ertürk / berinerturk@gmail.com / Tel: 0264-693 3372 - GSM: 0532-213 8764
Tansel Kaygısız / Tel: 0232 388 4000 (Dah:2628-14)

Katılım 35 kişi ile sınırlıdır. Talep olduğu takdirde ikinci bir kurs programı düzenlenecektir.

www.gdoyahayir.org

Düzenleyen Mine Pakkaner : 20-01-2006 saat 16:22 Neden: yazıyı kısaltmak
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-02-2006, 16:28   #56
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2004
1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması

1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması
Yeşil değerlerimize sahip çıkmak, çevre bilincine erişmek, çevre dostu fikirler üretmek, İstanbul’umuzu ve Türkiye’mizi daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla ödülleri 05 Haziran 2006 tarihinde sahiplerine ulaşacak olan 1. ERGUVAN ÇEVRE ÖDÜLLERİ başlıklı bir yarışma düzenliyoruz. Amacımız, yaşadıkları şehirle ilgili sorumluluğu paylaşmaya hazır, sorunları gören, çözüm önerisi getiren ve çevreye duyarlılıkla bakan ilk ve orta öğretimdeki bütün öğrencilerine, daha temiz ve yaşanabilir bir İstanbul için çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarına, halkı bilinçlendirmek ve kamuoyu duyarlılığını arttırmak için gayret gösteren basın kuruluşlarına ulaşmaktır.
Projenin Amacı: İstanbul’un çevresel mirasını korumak, geliştirmek ve çevre sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kamuoyunu harekete geçirerek, bu yöndeki çalışmaların teşvik edilmesini sağlamaktır.
Projenin Hedefi:Çevre bilincinin geliştirilmesi ve İstanbul’un çevre sorunlarına çözüm bulunması amacıyla, bu yönde çalışmalar yapan, öneriler getiren bütün kişi ve kuruluşlara ulaşılması hedeflenmektedir.
Projenin Katılımcıları:Katılması planlanan hedef grup ve kuruluşlar aşağıda sıralanmıştır:
  1. İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları:7-17 yaş grubu, çevre bilincinin yerleşmesi açısından büyük önem taşımaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülecek çalışmayla ilk öğretim ve orta öğretimdeki 2 milyon öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir.
  2. Medya Kuruluşları:Günümüzde medyanın kamuoyu oluşturmada ve yönlendirmede etkisi bilinmektedir. Dolayısıyla İstanbul için yapılacak böyle bir çalışmada gazete, televizyon ve radyo gibi araçların ve burada çevre konusunda hassasiyet gösteren kişilerin yer alması çok yararlı olacaktır. Böylelikle bu kişi ve kuruluşlar yeni yayın ve haberler için teşvik edilmiş olunacaktır.
  3. Sivil Toplum Kuruluşları: İstanbul’un çevresel sorunlarına farklı bir bakış açısı ve öneriler getirmiş Sivil Toplum Kuruluşları, halkın da desteğini alarak yeni projeler için teşvik edileceklerdir.
  4. Projenin Duyuruları: Duyurular, projenin içeriğinin açıklanacağı 50x70 afiş, broşür, davetiye ve internet yoluyla yapılacaktır.

http://www.istanbulcevor.gov.tr/haber_detay.asp?id=45

benim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-02-2006, 17:42   #57
Ağaç Dostu

Ege 4.Süs Bitkileri Seracılık ve Peyzaj Fuarı 16-19 Mart

Türkiye’de süs bitkileri üretiminde en önemli yetiştirici il konumunda bulunan İzmir,16-19 Mart 2006 tarihlerinde Ege 4. Süs Bitkileri Seracılık ve Peyzaj Fuarı’na ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de ilk ve tek sektörel buluşma mekanı olan fuar, Türkiye’nin tüm bölgelerinden sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Fuar bu yıl, 11.000 metrekare kapalı, 2.000 metrekare açık alanda İzmir Kültürpark’ta yapılacak.

Fuar kapsamında düzenlenecek olan Çiçek Yarışması’nın yanı sıra sektörün sorunları ve geleceğine yönelik öngörülerin ele alınacağı çeşitli seminerler gerçekleştirilecek.

Geçen yıl, 4000 metrekarelik alanda 105 katılımcıyı buluşturan fuarı, Hollanda, İtalya, Kıbrıs, İngiltere, Ukrayna, İsrail, İsviçre, Moldova, Azerbaycan, Yunanistan ve Suriye’den 2.053’ü profesyonel toplam 8.491 ziyaretçi gezmişti.

Fuarda sergilenebilecek ürünler

• İç ve dış mekân süs bitkileri
• Kesme çiçek, fide, çiçek soğanları, bitki besinleri, bitki ilaçları
• Sera malzemeleri, sera imalat ve montajında kullanılan alet ve ekipmanlar
• Bahçe mobilyaları, dekorasyon malzemeleri, peyzaj

Proje Sorumlusu
Canan KARAVİT
Meşrutiyet Cad. No: 44/5
06420 Kızılay-ANKARA
Tel: 0 (312) 430 70 00 (pbx)
Faks: 0 (312) 430 70 03
GSM: 0 (533) 620 29 60
e-mail: canan@forzafuar.com.tr
http://www.forzafuar.com.tr

Eski 16-02-2006, 19:32   #58
agaclar.net

malina's Avatar

Zonguldak'tan bir proje

Metince Yazdı:

Ben öğretmenim ve kendi okulumda çevre koruma kulübünde çalışıyorum. Bu gün kulüp toplantımız vardı öğrencilerime de sitenizden bahsettim. Çalışmalarınızda yer almak bizi onurlandırır.

Bizim bir projemiz var anadoluda bir hatıra ormanı oluşturma gibi şu an bunun düşünce çalışmalarını yapıyoruz. Burdaki orman işletmesinden mühendis arkadaşlar ve diğer sivil toplum örgütleriye görüşüyoruz. Burdaki amacımız öğrencilere orman sevgisini aşılamak.

İç anadoluya gittiniz mi bilmiyorum. Gözünüzün alabildiğince bozkır kilometrelerce gidersiniz ve bir tek ağaca rastlamayabilirsiniz. iste bu bozkıra yapabilirsek bir hatıra ormanı kurmayı düşünüyoruz.

Çalıştığım ilçe batı karadenizde (Ereğli/zonguldak) Burada ağaç kendiliğinden yetişiyor diye düşündük. oysa anadoluya dikeceğimiz ağaçlar gerçekten çok önemli.

Bizim düşüncemiz ereğli'deki 22 okuluda çalışmamıza katarak 10.000 fidanı gönderebilmek böylelikle tüm öğrencilerimizin bu ormanda bir ağacı olacak ve fiili olarak bu olayın içinde yer alarak ormanlarımız konusunda duyarlı olacaklar ve ayrıca gerçekten ihtiyacı olan bir bölgede ağaçlandırma yapmış olacağız.

Eski 16-02-2006, 19:34   #59
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Çalıştığım ilçe Batı Karadeniz'de... (Ereğli/zonguldak) Burada ağaç kendiliğinden yetişiyor diye düşündük. Oysa Anadoluya dikeceğimiz ağaçlar gerçekten çok önemli. Bizim düşüncemiz Ereğli'deki 22 okulu da çalışmamıza katarak 10.000 fidanı gönderebilmek
Ağaçların orada yaşabilmesi için yöreye uygun olması gerekli. Bu konuda mesleki bilgisi olan arkadaşlar bakalım ne diyecek...

Eski 16-02-2006, 23:44   #60
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2006
Öneri ve görüşlere açığız buradaki orman işletme müdürlüğünden mühendis arkadaşlarda bizlere yardımcı oluyorlar .Amacımız söylediğim gibi olabildiğince çok öğrencinin bu olaya katkı sunmasını sağlamak ve Öğrencilerde orman sevgisi ve yardımlaşma bilincini yerleştirmek diye düşündük.
Düşündüğümüz bölge Nevşehir ve yozgat arasında ve bu bölgede daha önce çayıralan orman işletme müdürlüğünce bir ağaçlandırma çalışması yapılmış.
tabi tüm bu söylediklerimiz şu an fikri bir tartışma Bunun ne kadarını gerçekleştiririz bilmiyorum .Ama 21 martta bir köy ilköğretim okuluna 100 tane çam fidanı dikeceğiz bununla ilgili etkinlik resimlerini göndereceğim.
Yuakarıda fikri olarak çalışmasını düşündüğümüz projede görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

metince Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Etiketler
kamp, öğrenci, sanat, yaz

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025