View Single Post
Eski 04-02-2006, 16:28   #56
benim
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2004
1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması

1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması
Yeşil değerlerimize sahip çıkmak, çevre bilincine erişmek, çevre dostu fikirler üretmek, İstanbul’umuzu ve Türkiye’mizi daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla ödülleri 05 Haziran 2006 tarihinde sahiplerine ulaşacak olan 1. ERGUVAN ÇEVRE ÖDÜLLERİ başlıklı bir yarışma düzenliyoruz. Amacımız, yaşadıkları şehirle ilgili sorumluluğu paylaşmaya hazır, sorunları gören, çözüm önerisi getiren ve çevreye duyarlılıkla bakan ilk ve orta öğretimdeki bütün öğrencilerine, daha temiz ve yaşanabilir bir İstanbul için çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarına, halkı bilinçlendirmek ve kamuoyu duyarlılığını arttırmak için gayret gösteren basın kuruluşlarına ulaşmaktır.
Projenin Amacı: İstanbul’un çevresel mirasını korumak, geliştirmek ve çevre sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kamuoyunu harekete geçirerek, bu yöndeki çalışmaların teşvik edilmesini sağlamaktır.
Projenin Hedefi:Çevre bilincinin geliştirilmesi ve İstanbul’un çevre sorunlarına çözüm bulunması amacıyla, bu yönde çalışmalar yapan, öneriler getiren bütün kişi ve kuruluşlara ulaşılması hedeflenmektedir.
Projenin Katılımcıları:Katılması planlanan hedef grup ve kuruluşlar aşağıda sıralanmıştır:
  1. İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları:7-17 yaş grubu, çevre bilincinin yerleşmesi açısından büyük önem taşımaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülecek çalışmayla ilk öğretim ve orta öğretimdeki 2 milyon öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir.
  2. Medya Kuruluşları:Günümüzde medyanın kamuoyu oluşturmada ve yönlendirmede etkisi bilinmektedir. Dolayısıyla İstanbul için yapılacak böyle bir çalışmada gazete, televizyon ve radyo gibi araçların ve burada çevre konusunda hassasiyet gösteren kişilerin yer alması çok yararlı olacaktır. Böylelikle bu kişi ve kuruluşlar yeni yayın ve haberler için teşvik edilmiş olunacaktır.
  3. Sivil Toplum Kuruluşları: İstanbul’un çevresel sorunlarına farklı bir bakış açısı ve öneriler getirmiş Sivil Toplum Kuruluşları, halkın da desteğini alarak yeni projeler için teşvik edileceklerdir.
  4. Projenin Duyuruları: Duyurular, projenin içeriğinin açıklanacağı 50x70 afiş, broşür, davetiye ve internet yoluyla yapılacaktır.

http://www.istanbulcevor.gov.tr/haber_detay.asp?id=45

benim Çevrimdışı   Başa Dön