agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fotoğraf (https://www.agaclar.net/forum/fotograf/)
-   -   Fotoğraf Çeken Forum Üyeleri (https://www.agaclar.net/forum/fotograf/197.htm)

DarkYES 14-09-2005 02:26

Ruhsat konusunda bir şüpheniz olmasın ruhsatımız var.
Kahvehaneye'de bekleriz :)

tcm4 15-09-2005 13:43

İnşaalah en yakın vakitte bir acı kahvenizi içmeye geleceğim. (Neyse böylece kahveyide beleşe getirmiş olduk ::)))

aybala 22-09-2005 15:26

Galeriye eklenmiş bazı fotoğrafların kategorilerinde düzeltmeler yapılması gerekiyor.
Bu yüzden galeriye fotoğraf ekleyen arkadaşların, ekledikleri fotoğrafların altındaki yorumlara bakıp eğer bu konu ile ilgili bir yorum varsa bu fotoğrafı ilgili bölüme taşımaları gerekiyor.
Bu galerinin amacı ve düzenli kalması açısından önemli bir konudur.

Yardımlarınızdan ötürü şimdiden teşekkürler.

Not:
Bu değiştirme işlemi için;
Fotoğrafın altındaki [ Bilgileri Düzelt ] e tıklayıp, çıkan sayfadan Albüm' ü değiştirip, fotoğrafı sakla kutusunu işaretlemeniz yeterlidir

Vildan Sönmez 03-10-2005 15:15

Selam,Kategorilere uymaya çalışıyorum,amabazen bulamıyorum.Örneğin bugün kaktüs gönderdim.Ayrı bir yeri yok sanırım.Eylül yarışmasında Ekim gönderme tarihli foto.var.
(Ukalalık ettiysem özür dilerim arkadaşım)

malina 03-10-2005 16:20

ekim tarihli fotoğraf yarışma dışı, onu taşıyorum...

Vildan Sönmez 04-10-2005 08:20

Günaydın,
Aybala'nın mesajını üzülerek okudum.Orada önce Akyaka da derede yaşayan (kümes hayvanı değil)iki ördek vardı.Site içeriğine uygun değil mesajı vardı .Değiştirip kaplumbağayı gönderdim.Yine uygun görülmedi.Ancak sitenizde bazı sayfalar var ki ormanla ilgisi yok örneğin:bahçeler,**** ağaçla ilgisi yok örneğin balkonlar.Böylece ben de sitenin adı ağaçlar olmakla bereber doğa fotoğrafları derleyen bir sayfa olduğunu
düşündüm.Yanılmışım.Kaplumbağa resmini değiştirmek istemiyorum. Mümkünse yorumlarıyla birlikte silmenizi rica ediyorum.Hoşça kalın.......

backyard 04-10-2005 09:14

merhaba vildan hanım

bugüne dek hepimiz galerinin düzenlenmesi için elimizden geleni yaptık/yapıyoruz
amacımız, büyük bir ağaç fotoğrafları arşivi oluşturmak
ama bunun yanında ağaç ve doğanın birbirinin içine geçmiş, birbirinden ayrılmaz birer parça olduğunun da elbette farkındayız

bu anlamda, üyelerimizden gelen kategori taleplerinin hepsini değerlendirmeye çalışıyor ve fotoğraf ekleyen üyelerimize daha geniş bir yelpaze sunmaya çalışıyoruz
hatta forumda bu amaçla açtığımız bir konu da var: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=383

bu galeriyi hep birlikte geliştireceğiz

bence gelin ileriye dönük düşünelim ve size yapılan yorumu olumlu olarak değerlendirip, orman hayvanları kategorisinde yer almaması gereken kaplumbağaların/kedilerin/balıkların (ki bu sadece sizin fotoğraflarınıza yapılan bir yorum değil-yani sizin şahsınızla bir ilgisi bulunmamakta) nerede olabileceğini bulmaya çalışalım, eğer yoksa kategori önerisi yapalım ama hep çözüme yönelik düşünelim

:)

Sevelim 04-10-2005 10:40

Vildan'cığım sakın biryerlere gitme. Güzel fotoğaraflarını ilgi ile izliyorum/izliyoruz.

İlk çiçek fotoğrafları eklenmeye başladığında çiçeklerin ne ilgisi var ağaçlar sitesinde diye düşünmüştüm, ancak şimdiye kadar görmediğim çiçek fotoğraflarını da görmek istiyordum. Hem de bu sitede.

Sitenin adı "Ağaçlar" olabilir ancak doğadaki diğer unsurları ağaçtan ayrı düşünemeyiz ki. Mesela böcek fotoğrafların çok güzel. Böcekler bölümü bile eklenebilir galeriye.

Ben "ağaclar.net" sitesini üyelerin katkılarıyla oluşturduğumuzu düşünüyorum. Site adminleri de benimle hemfikir olduklarını defalarca zikrettiler zaten.

aybala 04-10-2005 12:17

Alıntı:

Günaydın,
Aybala'nın mesajını üzülerek okudum.Orada önce Akyaka da derede yaşayan (kümes hayvanı değil)iki ördek vardı.Site içeriğine uygun değil mesajı vardı .Değiştirip kaplumbağayı gönderdim.Yine uygun görülmedi.
Vildan hanım selamlar,
mesajınızın "yine uygun görülmedi" kısmını tam anlayamadım.
Sanırım, orada ufak bir yanlış anlama var..
Ben o fotoğrafa ördekler için bir mesaj yazmıştım. Ve siz kablumbağa resmi olarak değiştirdiniz fotoğrafınızı... buraya kadar herşey ok. Sanırım siz mesajın orada kalmasını, su kaplumbağasının onaylanmaması olarak yorumlamışsınız.

Bu noktada şu açıklamaları yapmam gerekiyor.
Fotoğrafın altındaki yorumu okuyup gerekli değişikliği yaptığınız için değiştirdiğiniz için teşekkürler çünkü bunu çoğu fotoğrafçı arkadaş nedense yapmıyor.

Backyard'ın da dediği gibi özellikle bir kaç haftadır galeriyi düzenlemeye yoğunlaştık. O mesajın orada kalmasının nedeni; şu anda yazdığım mesajlara "yerinde değişiklik var mı" diye tamamına geri dönüp bakamadım, çünkü yeri yanlış olan diğer fotoğraflar üzerine çalışıyoruz.

Şu anda galeride 87 sayfax20 fotoğraf = ~1740 fotoğraf bulunmakta.

Galeride biraz gezindiğinizde siz de göreceksiniz ki, bazen yanlışlıkla bazen farklı yorumlar nedeni ile....vb. bazı fotoğraflar alakasız yerlerde olabiliyor. Bu şu aşamada çok rahatsız edici boyutlarda olmasa da, bir kaç sene sonrasını düşündüğümüzde durum hiç iç açıcı olmayabilir. Bu yüzden hep birlikte olabildiğince, yapabildiğimizce galerinin düzenli olmasına çalışıyoruz .

Şunu da açıklamak istiyorum.
Galerinin düzenlenmesi amacı ile böyle bir çalışma yapıp, her fotoğrafa bakıp, olması gereken yer hakkında karar verip, altına o mesajı yazmak, sonra bunların değişik değişmediğine bakıp, değişmedi ise adminlerin bunu yapması ciddi bir emek işi.

Bir de galeriye yeni eklenen kategorilere göre fotoğrafların tekrar tasnifi var ki bundan hiç bahsetmiyorum. Bunu da en iyi yapacak kişiler fotoğraf sahipleri olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden fotoğrafçı arkadaşlar ara sıra galeriye yeni eklenen bölümlere bakıp, varsa önceden "kategorisi yok" bölümüne ekledikleri fotoğraflarını taşımaları işimizi kolaylaştırır.

Burada, galeriye "belli kategorilerde, tasniflenmiş" fotoğraflar eklemeye çalışmak ortak çabamız olmalı düşüncesindeyim.

Sonuç olarak amacımız belli; Öncelikle Türkiye'nin ağaç arşivini oluşturmak, bunun yanınca doğa ile ilgili başka arşivlerin de oluşması bizi ancak sevindirir.

Galeriye göz ardı edilemeyecek katkınız var. Umarım açıklamalarım açıklayıcı olur. Üzülmenize hiç gerek yok. Her beraberiz. Ayrıca fotoğraf altına yazılan not ve eleştirilere yorumlarımızı forumda da paylaşabiliriz . Biz hep buradayız.
Selam ve sevgiler

Vildan Sönmez 04-10-2005 14:00

Verdiğiniz emeğe saygı duyuyorum.Açıklamalarınız için teşekkürler.
Selamlar....

Erguvan Muhibbi 04-10-2005 15:35

Sevgili Vildan,
Kızmaca darılmaca yok.
Burası hepimizin birlikte oluşturmaya çalıştırdığı bir ortak sandık.
Harika fotoğraflar koydun sende sandığa bunu görüyor ve takdir ediyoruz.
Eline sağlık.
Hepimiz aynı bakış açısına sahip olmayabiliriz.
Yaşımız, hayat tecrübemiz, eğitimimiz, yaşadığımız coğrafya farklı farklı.
Ama ortak noktamız var ki harika birlikteliğimiz olan şu mekan
www.agaclar.net
.
Selam ve sevgilerimi yolluyorum. İyi ki varsınız...

erkolgencer 13-10-2005 10:38

Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
DarkYES - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard - Adana civarı (umarım)
GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin - Isvicre
catman -
gisela - Ankara
qitted - Ankara
SalihGüler - Ankara (diyelim mi efendim)
erkolgencer-Amasya-Niğde

erkolgencer 13-10-2005 15:37

benim bir analog makinam var (Yashica-Kyosera), scanner dan taramak zorunda kalıyorum. Arasıra arkadaştan samsung alıyorum.
Niğde ve Amasya illerinde yardımcı olabilirim.

malina 14-10-2005 09:12

Niğde, Amasya ve çevresindeki anıt ağaçlar konusunda fotoğraflar bekliyoruz sizden... Aslında oralardaki belediyelerle bağlantı kurup, nereden aldığımızı da belirterek, arşivlerindeki fotoğrafları kullanabiliriz.

Bunu bütün arkadaşlar yapabilir.

DarkYES 16-10-2005 14:32

Merkez ilçede tescilli 3 anıt ağaç varmış. Hangi köylerde oluklarını öğrenebilirsem yazarım. Benim gidip fotoğraflarını çekme şansım yok ama siz çekebilirsiniz tahminen :(

Baki Berk Kayalar 19-11-2005 04:22

Karamürsel Yalakdere Beldesi' nde anıt ağaç kıvamına gelmiş ama fotoğrafını çekemediğim bir çınar ağacı var. Bilgilerinize..

aybala 30-11-2005 10:00

Haydarpaşa köprüsünden Kadıköy İskelesi'ne doğru inerken, sol kolda (tam Natilius Alışveriş merkezine dönülen yerde) ahşap bir bina var. Onun önüde sadece gövdesi kalmış büyükçe bir ağaç var. Ne derece ağaç denilirse tabii :(
Yolunuz üstünde ise ya da denk gelirseniz bu ağacın fotoğrafı çekebilirseniz "ağaçlara ettiklerimiz" bölümüne ekleriz.
Kim önce çekerse ödül var :)

(Malina, böyle bir yarışma da yapıla bilinir.
Hedef gösterilen ağacın fotoğrafını en çabuk çekmece gibi...:) )

sezinci 30-11-2005 10:51

Hızlı koşan kazanır:)

güzin tezel 27-12-2005 20:24

selamlar

tüm üyelere selamlar...

İzmir den bir katılımcı görmedim, gerçi İzmir de ağaçta pek kalmadı ya:) civarlarında var...

geç kalmışmıyım bilmem,hala kabul ve olumlu ise dahil olmak isterim...

sevgiler.

malina 27-12-2005 23:26

Geç kalıp kalmadığını gönderdiğin ağaç fotoğraflarından anlayacağız :)

Seni görmek güzel:)

güzin tezel 29-12-2005 02:59

selam

:) toplamaya başlayayım o zaman :))

isimlerini hiç bilmiyorum. Daha öncede beğenip çektiğim bi şeyler var...ama en az anladığım konu buymuş sanırım, ağaç ve çiçek isimleri...:) görüntüyü sevip çekmişim ama, hiç birini tanımıyorum. Bu konuda ne yapabilirim? eklerim ama isim ve bilgi veremeyebilirim?

Belki destek atarsınız...: :rolleyes: umarım...

sizi görmekte güzel, artık daha bol dolaşacağım siteyi ve biraz da bilgi edineyim...:) sevgiler

Sevelim 29-12-2005 08:47

Sen fotoğraflarını çek ve gönder Güzin, nasılsa tanıyan birileri çıkar. Hem sen öğrenirsin hem de bilmeyenler.

güzin tezel 29-12-2005 11:45

selam

tamam, sağolasın, öyle yaparım...çektikçe eklerim, eskileride taradıkça...:)

elimden geleni yapmaya çalışırım...beğenilmeyen olursa hemen silebilirsiniz...hiç bozulmam:)

kolay gelsin...:)

denizci 26-02-2006 22:02

Selamlar

Herkese merhabalar yeni üye oldum,siteye fotoğraf konusunda katkı yapmayı düşünüyorum....

Baki Berk Kayalar 26-02-2006 22:30

Hoş geldiniz.. Sitemize ağaçlarla ilgili fotoğraflar ekleyerek katkı yapmaya başlayabilirsiniz mesela;)

Mezzy 03-03-2006 10:45

Efendim istanbul taksimden katılıyorum. Ekipman olarak
Canon 350d
Canon 18-55mm f 3.5
Canon 50mm f1.8 (güzel alettir)
Sigma 70-300mm ApoDg
Cokin 58mm Polarize filtrem var. Aldığım için mutluyum :)

Fototrekte temel seminer eğitiminden sonra daha çok doğa fotoğrafçılığı üzerine devam ediyorum. Saygılar...

atmacamana 13-03-2006 10:17

Bende birkaç ağaç ve çiçek fotoğrafı gönderdiğimi hatırlıyorum ama ....... sanırım biraz daha çok bu siteye emek vermem gerekiyor. Sevgiler.

ekolog mehmet 16-03-2006 14:03

yeni fotoğraflar

yeni fotoğraflar ekledim. bu arada niye ağırlıklı köprülü kanyon sorusu aklınıza gelebilir. görevim gereği zamanımın çoğunu bu alanda geçiriyorum. Köprülü Kanyon Milli Parkının Eko-Turizm danışmanlığı görevini yürütüyorum. Mayıs **** Haziran ayında, bu alanda Akbaba Şenliği düzenleyeceğiz. Alanda kızıl, kara ve küçük akbaba gözlemlemek mümkün ve en büyük üreme alanlarından biri. Katılmak isteyen herkese kapımız açık. Konaklama çadır kampında olacak.

malina 16-03-2006 15:10

Botanik Parkları, Kampüsler, Orman, Bitki ve Kuş alanları

diye bir bölümümüz var...

Milli parklar diye bir başlık oluşturup, Köprülü Kanyon Milli Parkı için bir bölüm açayım mı?

ekolog mehmet 16-03-2006 15:14

eğer mümkün ise çok sevinirim, milli parklar ile ilgili fotoğrafları yüklerim

ekolog mehmet 16-03-2006 16:39

bu konu ile ilgili yardımcı olma şansım olabilir. iki türlü; fotoğraf çekmek ve ağaçları tanımlama konusunda. iki kaynak aracılığı ile, orman ve çevre bakanlığı ve akdeniz üniversitesi.

capaci 17-03-2006 02:11

siz istediniz. yakında her ağacın fotoğrafını çekip, "bu ne, bu ne" diye sormaya başlarsam kızmayın :)
şaka bir yana, ben de varım.
sevgiyle...

malina 17-03-2006 17:40

Gözümüz yollarda kalmıştı :) İki kuşcuyu birden gördük :)

6463_sweat 25-03-2006 09:33

evet çok iyi olur.

Dev Sekoya 24-04-2006 10:31

http://www.fotothing.com/photos/02b/...cc4bc66aa7.jpg

akçakoca cumayeri piknik alanı, bölgede üç tane de 300 yaş civarı 3 çınar ağacı var. bu da melen çayı.

soztekin 29-04-2006 17:33

herkese merhaba

siteyi yeni gördüm, çıldırdım diyebilirim, muğla köyceğizde ormanın içinde oturuyorum, şubattan beri canon a 610'la fotoğraf çekiyorum, yollanacak o kadar çok fotoğraf var ki elimde, bir de nereden başlayacağımı bilsem...mesela bazı fotoğraflar yarışma konularına uygun ama yarışmaların çoktan tarihi geçmiş, galeride de o konu yok, nereye yollayayım bu durumda, yani mesela ağaçta portakal çiçeğiyle portakalın kendisi var yanyana, ağaçta meyve diye yarışma düzenlenmiş zamanında ama galeride böyle bir yer yok??

malina 29-04-2006 18:25

Onu portakalın olduğu yere yükleyeceksiniz. Yarışmalar için böyle adlar gerekiyor ama galeri için açamayız. Düşünsenize ne çok bölüm olur :)

Alıntı:

siteyi yeni gördüm, çıldırdım diyebilirim
Çok etkileyici bir itiraf olmuş, emeklerimizin karşılığını böyle almak harika bir duygu :) Teşekkür ederiz...

tkaraaslan 06-05-2006 10:12

Merhaba Ben Kayseride yaşıyorum yeni üyenizim ve doğa hayranıyım ancak bir makinam kodak cx 73330 ile iyi fotoğraf çektiğimi düşünürken bir yçekilişten sony s40 makina kazandım ve harika resimler çekiyorum. derken sizin yarışmada istediğiniz fotoğraf pikselinin çok daha fazla boyutlarda olduğunu görünce ha bu bizim işimiz değilmiş demekki dedim. Çünkü ben 2500 piksel civarlarında olan fotoğraflarım ile 2000-5000 piksel yarışmaya katılmam mümkün değil sanırım.
Bu konuda görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyor çalışmalarınızda da başarılar diliyorum.
Ben sizlere fotoğraflarımdan ilginç olanlarıda göndereceğim bunuda bildiririm.

arsakay 06-05-2006 10:34

Hoşgeldiniz Tkaraaslan,
fotoğraf yarışmalarını üyelerin birbirini tanıması, kaynaşöması ve
ağaçlarla ilgili birikim oluşması için düzenliyoruz. Dikkat ederseniz birinci, ikinci seçmiyoruz. Sadece beğenilen fotoğraflara ödül veriyoruz.
Lütfen hiç çekinmeden katılın. Ayrıca "Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor" bölümünde
kendinizi tanıtmayı ihmal etmeyin. :))

pene 06-05-2006 11:24

neden ağaçların fotoğrafını çekmek istiyoruz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025