![]() |
Gördüğünüz obJeyi net yapıp arkayı almak istemiyorsunuz, yani flu yapmak istiyorsunuz.bu durumda diyaframı açarsınız yani rakamı küçültürsünüz örneğin 4 yaptınız.
Enstanteneyi bu 4 e uydurursunuz ****** aldığınız enstantene 60 ın altına düşerse üç ayak kullanmalısınız. Yine aldığınız poz değerinden yarım stop alt üst deneyerek doğru pozu bulursunuz ve objenizin arkasını flu yapmış oldunuz yani net aln derinliğini azaltmış oldunuz. Diğerlerini başka zaman anlatayım Ormanx |
Sevgili Aysun,
Verdiğin teknik bilgiler için çok teşekkürler. Ben özetle şunu anladım. Bu iş okumakla olmayacak. Bir kursta pratik ve teorik eğitim şart. Çabanız gerçekten takdire şayandı. Ben en kısa zamanda bana en yakın bir dernek, kursa kayıt olacağım. Tekrar teşekkürler. |
Sizi motive ettiğime sevindim.
aysun |
Sn aysun öztürk,
Bilgilendirmenize devam etmenizi rica ederim. Ama Yarı Profesyonel **** Profesyonel olmayan makinalara görede acıklamanızı rica ederim. Bir çok insanda bas-çek makinalar mevcut. Saygılarımla İlker |
Sn İlker Eroğlu,
Az da olsa manual ayar yapma olasılığını sağlayan makinelerde A veya Av (Diyafram öncelikli) modu kullanarak Aysun hanımın verdiği bilgileri deneyebilirsiniz. Tam otomatik makinelerde ise programlı bulunan portre modunu kullanarak düşük net alan derinliğine sahip, manzara modunu kullanarak ise yüksek net alan derinliğine sahip kareler elde etmeniz mümkün. Tabiikide profesyonel makinelerin verdiği etkileri vermeyeceklerdir. Ancak Bas*Çek tabir edilen Point and Shoot otomatik makinelerde ise Makro modunda SLR ile elde edemeyeceğiniz yüksek net alan derinliğine sahip yakın plan çekimler yapabilirsiniz. |
Selamlar. sizler hangi lisanı kullanıyorsunuz.)))))))) Bir dijital kodak marka makinem var. Fakat ben fransızca biliyorumda.)))))
|
Merhaba İlker Eroğlu,
ben bas çek konusunda birşey söyleyemeyeceğim. Yani kompakt makinalardan bahsediyorsunuz herhalde.Bu makinalar ayarlarını kendisi yapıyorsa yapacak bir şey yok.MARANCİ nin bir kaç gün önce bahsettiği kompazisyon **** ışık kurallarına dikkat edebilirsiniz. Örneğin karışık bir görüntü yaratmak yerine objenizi ön plana çıkartabilecek bakış açıları deneyebilirsiniz. Öğle saatlerine yakın çekim yaparsanız keskin ışık ortaya çıkar görüntünün kimi yerinde ışık patlaması kimi yerinde karatılar vardır. Hafif bulutlu soft bir havada renk doygunluğu iyidir.Ama sert ışık varsa ve illede çiçeği çekmek istiyorsanız beyaz bir şemsiye ile çiçeğe gelen ışığı azaltabilirsiniz. selam |
Bu sabah yakaladıklarım
3 Eklenti(ler)
Bu sayfalara epeydir giren olmamış. Ben bu sabah yakaladığım bir kaç pozu paylaşmak istiyorum.
Bir erguvan, 2 mimoza resmi ekliyorum. Eklenti 69830 Eklenti 69831 Eklenti 69832 |
Selamlar. mimozalar bir harikaymış. fakat neden puslu makinedenmi?
|
Fotoğraflarınızı Galeriye ekleyin, buraya değil...
Burada sadece fotoğraf ve fotoğraf makineleri üzerine konuşmalar yapılmakta... |
Bayan Malina dan fırça yemeden bişey yapamayacağım ben anlaşıldı))
|
Bir kaç sayfa öncesinde bile, aynı tip uyarılar var...
Herkes tek tek kendisine söylenmesini bekliyor. Söylüyoruz da ne oluyor, üstüne laf işitiyoruz... Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Merhaba
Ben de amatör olarak fotoğraf çekiyorum, geçen sene İzmir'de kısa bir temel eğitim de aldım. Vaktim oldukça da geliştirmeye teknikler öğrenmeye çalışıyorum. www.alaturka.info Bu siteyi eşim ve ben yayınlıyoruz ve fotoğrafların %90 lik bölümü eşimin ve benim çektiklerim. Fotoğraf Galerisi üzerinde hala çalışıyoruz, bu galerideki tüm fotoğraflar bize ait. Umarım ileride daha etkileyici fotoğraflar çeker paylaşırız. Elimden geldiğince fotoğraflarımı burada galeride paylaşmaya da çalışıyorum. Sevgiler. |
Fotoğraf çekme konusunda ben de varım.. beni de kabul eder misiniz aranıza ??? ;)
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar. bence memnuniyet verici neden olmasınki. Bende acemice bazı cekimler yapıyorum. hani saydımda 10,000 kare falan olmuş nerden saydınız dersen makinenin flaşı bitmiş.)))))).
|
benim de amatör çalışmalrım var doğa üzerine
|
bende cekebılrıım .) bı ara baakaım aatrım foruma :D
|
Oouv... Fotoğraf ha? Bu iyi işte :) Haydin o zaman, gözler sensöre. Akıllı fotoğraflar...
|
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz, fotoğraflarınız gerçekten süper. Sitemize katılım ve katkılarınızı bekliyoruz. |
Hoşbuldum, teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
|
güzel fotoğlarflar
|
Ben de fotoğraf çekmeye bayılıyorum, öncelikle doğa ve manzara.
|
ftoğ.gerçekten çok güzel bende çekiyorum ftoğ.ama daha amatörüm
|
benim dünyam
5 Eklenti(ler)
karadeenizin batısından manzaralar;)
|
devamı
2 Eklenti(ler)
devamıı
|
Karadeniz ereğli çınar altı
Herhalde aldanmadım
|
2 Eklenti(ler)
Bende arada çekerim işte. Genelinde balıklarımı çekerim. MAkinam pentax k10d . Pirayalarım.
|
Cok guzel fotograflar tebrikler
|
merhaba,
ben de siteyi ağaç satın almak için nette araştırma yaparken keşfettim ve ilk alışverişimi yaptım bile. ayrıca gerçekten çok faydalı bilgiler var forumda, favorilerime ekledim bile :) ben de birkaç yıldır fotoğraf sanatı ile ilgileniyorum, kareleri görmek isteyen olursa Flickr'daki sayfama beklerim: http://www.flickr.com/photos/27552785@N08/ |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025