![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
|
Sanırım beni bir şeylerin içine itiyorsunuz ![]() Fotoğrafçılıkta filtreler çok önemli. Doğru kullandığınız zaman çok iyi sonuçlar alırsınız. Bunların en önemlilerinden birtanesi polarize filtreler ve 81A ve 81B Polarize: Bu filtreler gün ışığının olduğu özellikle açık alanlarda etkisini gösterir. Çalışma prensibi yansıyan ışıkları kaldırarak parlamaları yok eder. ****** bu etkiyi filitreyi kendi ekseni etrafında döndürerek artırıp azalta biliriz. Bu etkiler Gök yüzünün maviden larciverte geçmesi, Yeşil çimlerin ve ağaçların yapraklarındaki yansımayı kaldırarak daha doygun bir yeşile dönüştürmasi gibi etkileri vardır. Bütün bu etkileri fotoğrafı çekmeden önce görebilmeniz için makinenizin SLR veya D-SLR olmalı. Diğer dijital veya kompak makinelerden bu etkiyi göremezsiniz. (yarımsaattir örnek fotoğraf yüklemeye çalıştım beceremedim) 81A: Bu filtre kışın kapalı havalarda oluşan gri havayı dağıtmak için kullanılan soğan kabuğu renginde bir filitredir. 81B bu filitrenin 1 ton koyusudur Birde doğa fotoğrafında iyi bir üçayak kullanmak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Fotoğrafların foruma yüklenebilmesi için jpg formatında olması ve dosya büyüklüğünün 70 k'dan fazla olmaması gerekiyor. Her yazı alanında bir fotoğraf yüklerseniz, forumda görünür. Bir alana birden çok yükleme yaparsanız sadece adresleri görünür olacaktır. Bunun için teker teker eklemeniz tavsiye edilir. Başka adresteki fotoğrafların forumda görünmesini de sağlayabilirsiniz. Bunun için yazı alanının üstündeki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Yükleyeceğim fotoğraflar 425x271 piksel 42k olup yükleme hatası diye bir not veriyor sorulara cevap vermem gerekirse 1. Polorizeler sisküler ve linear olmak üzere iki çeşittir. Otofokus makineler için sirküler olanı tavsiye edilir. Daha palıdır etkisi aynıdır. Kalite markalar arsındadır özellikle şu ara ucuz çin malları piyasayı kapladı. Birde polorize bazı şartlarda ışığı soğutur bunun içinde warmpolorizeler vardır. Bu daha çok polorizeye 81A eklenmiş versiyonudur. 2. Filitrelerin adları genelde numaralıdır ve öyle tanınırlar. Filitre tipleri 81 serisi A,B,C,D diye açıktan koyuya gider 80 serisi aynı şekilde Mavi bir filtre olup tungsten ışığı düzeltmek için kullanılır 85 serisi 81 serisinin daha sıcak serisidir Bu numaralar uluslar arasıdır ve böyle anılır ama bütün filtreler böyle numaralı gitmez bunlar arasında ND,FLD gibi seriler vardır 3. Çekimden önce görmek SLR makinelerde vizörden baktığınız zaman direk objektifin içinden görürsünüz, yani ne çekecekseniz onu görürsünüz. Böylece polorize filtreyi çevirirken değişen etkiyi görerek karar verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Örnek iki ağaç yükledim aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=2408 http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=2409 Benim esas polarizeye örnek olsun dediğim fotoğrafı ağaçlarla ilgisi olmadığı için siteye yüklemedim, burayada yükleyememekteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
agaclar.net
|
Eğitim bölümü için galeride ayrı bir bölüm açtım: Fotoğraf Eğitim. Sanırım böylesi daha iyi olacak :) Eklediğiniz fotoğrafları da bu bölüme taşıdım. Neler yapacağımız konusu belli olmadığı için adını örnekler diye koydum ama bence farklı konuların farklı isimleri olmalı.. Bunu da kararlaştıralım mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|