![]() |
Sayın Uysal01
Zaten bu gibi konular da pek tecrübeli değilim.Sitemiz den edindiğim bilgiler doğrultusun da denemeler yapıyorum kendimce.Umarım bir gün başarılı olurum... |
Picea Pungens Hoopsi
1 Eklenti(ler)
|
Harika görünüyor. Güle güle büyütün.
|
Buz mavisi büyüdüklerinde daha da güzel olacaklar. Teşekkür ederim sayın Douglas Fir.
|
selamlar ben hatayda mavi ladin üretmeye gayret ediyorum acaba akdeniz iklimi ve buradaki sıcaklar şevkimi kıracak mı?
|
Sayın sey,
Bu biraz da rakıma bağlı. Yüksek rakımda üretim yapıyorsanız sorun yok. Ilıman iklimlerde mavi ladin üretenler genelde o bölgenin daha yüksek yerlerinde üretim yapıyorlar. En azından ben öyle biliyorum. |
merhaba arkadaşlar, hoopsi aşı kalemi arıyorum bilgilendirirseniz sevinirim.
|
5 Eklenti(ler)
Picea Pungens "Oldenburg " rengi hoopsii kadar mavi ,en önemli özelliği formu hoopsii den daha güzel aynı tohumdan üretilen mavi ladin gibi ..Bu seneki aşıların yarısını bu türden yaptım
|
Bunlardan da bir tane almalıyım çok güzel formları var
|
2 Eklenti(ler)
Picea pungens "oldenburg" 'un haziran ayında yeni sürgün verdiği zamanki görüntüsü , satış fiyatları avrupada hoopsiiye göre biraz daha pahalı bir türdür
|
Mükemmel bir ağaçmış bu ya :)
|
Bu ağaçların yeni sürgün renkleri inanılmaz güzel oluyor. Aşısızlar bile bahçeyi mavi boncuk tarlasına çevirmeye yetiyor. Arkadaki doğal habitat ile oluşturdukları renk tezatı sayesinde hemen kendilerini belli ediyorlar.
Bu arada sayın ozanutku'nun aşılı mavi ladin üzerine yatırım ve üretimleri takdire değer. Tebrikler... |
Evet hoopsiler çok güzel ama fiyatı bence çoook pahalı.Ben tohumdan mavi ladin yetiştiriyorum.1000 fideden en az 50-100 tanesi en az bu kalitede oluyor.Tabi tohumdan yetiştirmenin zorlukları da malum.
|
Artık yerli üretim hoopsilere yönümüzü çevirdik.
|
Hoopsi Aşılaması :)
2 Eklenti(ler)
|
Birinci resimde aşı yarma aşı şeklinde o patlamak üzere diğeri yanaştırma aşısı onda da hareketlenme başladı.
|
Nezih ikinci resimdeki aşı olmayan dalı ,sürgünü kes ,
|
Aşıları tutturabilirsem ne mutlu bana :)
|
Merhaba Arkadaşlar
Balkonumda yaklaşık 7 adet hopsim var acaba balkonda büyümelerini engelleyecek bir durum var mıdır? direk güneş ışığı almıyorlar ve aynı zamanda mayıs ayında yeni sürgün attıklarını biliyorumk doğrumudur ?yardımlarınızı rica edeceğim syg |
Sayın ttuzunalp hoopsileriniz büyük saksılardamı? Hoopsi güneşli ya da yarı güneşli bir yerde bakılabilen bir ağaçtır. Nisan ayı gibi yeni sürgün verirler bildiğim kadarıyla. Önemli olan saksı ya da tüp poşetinde nasıl bir toprak kullanıyorsunuz.
|
Nasıl toprak kullanılmalıdır ?
|
Alıntı:
Saksılarımı bir önceki saksılara göre 2 büyüğünü aldım iyi gelişsin diye bunun yanı sıra toprak karışımım ise şu şekilde humuslu torf+çam kabuğu parçaları+kimyasal gübre koçtaştan aldım 15/7/7 şeklinde (mavi ladin.servi,ibreliler için olan) bir avuç tan biraz az koydum. Sizce gelişme süreci nasıl gerçekleşir. *** syg. |
sayın ttuzunalp,
Kimyasal gübreyi tam dozunda gerektiği sıklıkta kullanmaya dikkat ediniz. Ne eksik, ne fazla. Gübreleri sürgün gözleri patlarken, yani bitki uyanırken vermeniz bence daha doğru olurdu. İstanbul'da da bitkilerin hala kış uykusunda olduğunu tahmin ediyorum. Kaldı ki ibreliler, yapraklı ağaçlara göre daha geç uyanıyorlar. Gübre takviyesiyle de "hoopsii"leriniz yeni saksılarını doldurmaya çalışacaktır. Kolay gelsin. |
Alıntı:
İmkanınız varsa kahverengi ya da koyu kahve rengindeki orman toprağı pomza taşı ve dere kumu karışımını saksılarda kullanınız. Orman toprağı bulamıyorsanız bahçe toprağıda alabilirsiniz. Saygılarımla Nezih. |
Alıntı:
Konuyla ilgili olarak aldığım saksıların hepsinin altında en az 6 adet yerlerinden delik açtım ibreli oldukları için 10 günde bir sulama yapıyorum bunun yanısıra çam kabuklarını üst düzeye yakın yaklaşık 1 cm boyutlarda kırarak toprağa serptim amacım topreğı zenginleştirmek yaklaşık 60 litrelik toprağı hanımelimde dahil olmak üzere hepsine pay ettim ve inanın 3 gündür belim ağrıyor sanırım tekrar o toprağın altına bahçe toprağı koymak bana gelmeyeck ,şimdi çürüme olabilir dediniz içime kuşku düştü çürümeme ihtimali olmayabilirmi? onları kaybetmek istemiyorum. Bu arada güberyi tek bitkiye 35 gr olarak verin diyor bir avuç 50 gr olduğuna göre 1 avuçtan biraz az döktüm hepsine sizce torflu toprak kullandığımdan dolayı 20 günde bir sulama yapmam daha mı doğru olur? Bilgi paylaşan tüm dostlara Saygıalrımla... |
Perlit konusuna ben de katılıyorum. Ancak ağaç kabukları zamanla ufanıp toprağa karışana kadar daha iyi drenaja yardımcı olacaktır. Ancak fazla sulamadan yine de kaçının. Saksıda bitki yetiştirirken bu konu daha da öne çıkıyor. Sıcaklığı, nemi, buharlaşmayı iyi takip edip düzenli su verilmeli. Bitki istedikçe yüzey toprağının altını iyi kontrol ederek su verilmeli. Zaten ibreliler çok su isteyen bitkiler değillerdir. Gübre verdiğinizde sulama düzenine daha da dikkat edilmeli ki gübre bitki yakmasın hatta gübreyi daha da etkili hale getirsin. O nedenle gübre için erken demiştim. Saksıda bitki bakarken bunlar daha da önem kazanıyor. Bahçe toprağında bakmak daha kolay. Ölçüyü biraz kaçırsanız toprak onu tolare edebiliyor. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
Humuslu torf ve kırmızı toprağı birbirine karıştırın ilaveten dere kumuda ekleyin karışıma.
|
Toprak karışımınız kötü değil eksik. İdealden biraz daha eksik. Bence hiç ellemeyin. Bitki köklerinine de zarar verebilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
bugün bende batı ladine aşı yaptım , bakalım 4 adet aşıdan kaç tane tutturabilecem .
batı ladinleri, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025