![]() |
Alıntı:
ürünü gibi. |
Oncelikle cevabiniz icin tesekkurler, Pomarsol fort faydasi omur
U acaba |
Alıntı:
|
Mavi ladinler mevsimsel olarak renk tonunda normal çam yeşiline dönme durumları olduğunu duydum, bu bilgi doğru mu? Yoksa her mevsimde aynı renk tonunda mı oluyor alıntı yapabilir misiniz?
|
|
https://www.ogm.gov.tr/Lists/Duyurul...tlar%C4%B1.pdf
Ogm fiyat listesi çok ucuz gibi,yani tohum çimlendirmeyle uğraşmak yerine fide almak daha mantıklı.aşılı 1+3,2+3 yaş üstündeki fideleri 20,85'e satıyorlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dışarıya satış var diye biliyorum. 3 ay önce bir teknikerden ceviz fidanı istemiştim. Tmm hallederim dedi. Kaç tane dedi, 150 kadar deyince o zaman ücretli alman lazım o kadar ben veremem dedi. sonra 150 den vazgeçtim(parasından dolayı değil vzgeçmem), sonra 20-25 tane 2 yaşında tohumdan çıkma fidan parasız tedarik etti.
Yani satıldığını biliyorum ama fiyatlar hakkında net bilgim yok. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 686344
Eklenti 686345 Dün ilimizde bulunan tarım ilaçları satan bir yerden, çelik köklendirici olarak bu ürünü aldım. Web sitesine girdim ürünü bulamadım. bu ürünün rootgrow yabancı olanını buldum aklım karıştı. üretici firmayı aradım rootgrower bizim ürünümz dedi. dedim rootgrow un izinli yerli üretimimi yok dediler kendi ürünümüz. Şaşrıdım doğrusu. Bu ürünü daha önce kullanan, bilgisi olan varmı acaba? |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 686412
Eklenti 686413 Ağacın aslı.. Eklenti 686414 Eklenti 686415 Kopan dalların çeliklenip köklenmeye bırakılmış halleri 1 Hafta 10 gün önce yağan karın etkisi ile mavi servi ağacımıdan 1.5 metre kırılmış, komşu da çöpe atmış bende aldım bahçe yaptığım yere koydum, nihayet bu gün hava biraz düzelince yukarıdaki resimdeki kök geliştirici ile 10-12 ye parçaladığımı kırık dalı içine batırıp sonra resimdeki gibi toprağa gömdüm bakalım sonuç ne olacak umarım köklenirlerde 12 ağaç fidanım olur. |
Mavi servi çelikleme
4 Eklenti(ler)
Bu gün yine çelikleme yaptım. Ana ağacımız herhalde 10 yaşında falandır. En alttan başparmağım kalınlığında 2 dalı kestim. Kestiğim dalı 4 parçaya ayırdım. Güçlü olup ağaçlanmaya başlayan yan dalları ayırdım. alt taraf 10-15cm kadar dalları tüm kestim.kalan dalları iyice kısalttım. Ve yine yukarıdaki resimdeki roortgrower dan uygulayarak daire şeklinde toprağa dizip köklenecek kısımları toprak ile kapattım ve can suyu verdim. +/- 20 çelik. Bu yılı eğer köklenirlerse kasıma kadar bu yerlerinde geçirecekler. Yok köklenmezlerde ölürlerse demekki bu ağaç çelikle çoğalmıyor diyeceğim.
Eklenti 686522 Eklenti 686523 Eklenti 686524 Eklenti 686525 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025