![]() |
Dut aşım
4 Eklenti(ler)
Dut aşım
|
Aşıladıgım gülüm
1 Eklenti(ler)
Aşıladıgım gülüm tek kökte 3 renk:D
|
Alıntı:
yaptığınız aşı için sizi tebrik ederim. güzel görünüyorlar. yalniz bişi dikkatimi çekti göz sanki ters yerleştirilmiş gibi duruyor.. doğrumudur.. birde aşıyı hangi tarihte yaptınız acaba..? |
Evet aşıyı ters yaptım özellikle formu ters olacak ters dut aşısının tersini düşünün öyle olacak. Aşıyıda nisandan eylülün başına kadar yapabilirsiniz
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Zaten yapraklar hemen yukarıya doğru yükselmeye başlamış.Ters dut değilse illaki o gözden çıkan dal yukarıya doğru ğider. |
Alıntı:
|
@aslında gül aşısada kolay haziran başında taze sürgünden göz alıp başarabilirsin
|
|
çiçek açan erik ağacından bu günlerde aşı yapılabilir mi
|
takacağınız aşı kalemi uyanmamışsa yapılabilir, anacın çiçek açması sorun yaratmaz.
|
Bu hafta bir kaç ağaca yarma aşı yaptım. Aşı yaptığım kalemlerin ucunu sünger dokuya kadar yontmadım, kambium dokusu ve kabuk kabuğa denk getirdim.İnternette yapılan aşı kalemlerine baktım sünger dokuya kadar yontuyorlar, aceba sünger dokuya kadar yontmayınca aşı kaynamazmı ?
|
Ben şu şekilde yontup, olumlu sonuçlar alıyorum.
|
Sayın heyyamola, öncelikle vermiş olduğunuz kıymetli bilgilerden ve görüntülerden dolayı size çok teşekkür ederim. Bu aşının püf noktalarından birisi bence.
Bende aşı kalemini şekil itibariyle sizin gibi hazırladım, fakat kalemin en iç kısmındaki süngerimsi kısma kadar yontmadım, hassas olur düşüncesiyle. Hayırlısı olsun bakalım. Bundan sonraki aşılarımı sizin gibi yaparım İnşaallah. Ayrıca ilginize çok teşekkür ederim. |
Aşı macunu
Arkadaşlar 2 haftadır araştırıyorum tam sonuca ulaşamadım hemen hemen hepimizin kullanmış, kullanmakta olduğumuz cam sakızı özlü ağda macunları var, tamamen doğal yazıyor soğuk zamanlarda ılık suda ısıtılıp kullanılıyor bu maddeyi aşı macunu yerine kullanamaz mıyız? Tüm özellikleri aynı ucuz, tedarik etmesi kolay, tüm eczanelerde var, kuruyunca aynı aşı macunu gibi lastiksi yapışma özelliği var, uygulaması basit ne düşünüyorsunuz düşüncelerinizi paylaşır mısınız, teşekkür ederim.
|
Arkadaşlar;
Çalışmalarınız çok güzel, paylaşımlarınız verimli. Bende müsait bir akitte yapmış olduğum aşıların fotoğraflarını paylaşmak istiyorum. Bende de bir aşılama tutkusu başladı gidiyor hayırlısı olsun Menengic (çitemik) ağacına antep fıstığı vurdum. Tutan var tutmayan var Herkese hayırlı vakitler |
Sn.cakırım bence olur aslında,önce numune olarak kullanıp kanaat getirip,uygulamaya sonra geçmek lazım.Ben aşı macunu yerine yatlarda kullanılan tutkal kullandım şimdilik sorun yok.
|
Armut Aşılarım,ilk denemeler :)
5 Eklenti(ler)
Mart'ın 3. haftası aşılama işlemi yapıldı.
İlk fotolardaki tarih 8 Nisan. Yeşillenmiş halleri 3 Mayıs. Aşı Türü: Kabuk altı kalem + yarma aşı. Siyah bantlı olan; yaz armudu anacına deveci armudu + başka güzel bir armut. Beyaz bantlı olan;ahlat anaca yaz armudu + bilinmeyen bir armut. |
Sn.Hakanersöz aşılar mükemmel görünüyor inşallah,meyvelerini de yemek nasip olur,ben de Nisanın ilk haftası armut,elma ve kiraz'a ilk defa bu sene aşı denemesi yaptım,aşıların tutması çok tatlı bir duygu emeğinin karşılığının alınması insana ayrı bir keyif veriyor,nasipse haftaya ben de resimleri paylaşmayı deneyeceğim, kirazdan pek umudum yok ama diğerleri tutacak sanırım.
|
Sn.Hasan umarım sizin aşılarınız da tutmuşlardır ve ağız tadıyla meyvelerini yemek nasip olur.Paylaşımlarınızı bekliyoruz.
|
daha bir yaşında olmayan ince ağaçlara(badem mesela) nasıl bir aşı yapabiliriz? öneriniz nedir?
|
Dilcikli ingiliz aşısı uygulaması yapmıştım. Anaç ayva, aşılanan dal ise william (frenk) armudu. Aşı bandını çözmek için ne kadar beklemek gerekiyor acaba. Dallar yaprak vermeye başlamışlar. Aşı bandı (plastik) kullanmıştım. İp olmadığı için daha uzun süre kalabilir sanırım. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
|
Havai köklendirme ile ilgili olarak bilgi almak istiyorum. Bu mart ayında havai köklendirme yapmıştım kiraç ağacına. Acaba dalı ne kadar sürede kesmek gerekiyor.
|
Alıntı:
Kullandığınız malzeme esneyebilen ve ıslanmayan özellikte ise daha fazla kalabilir. Önemli olan genleşen kısmın boğma yapmaması ve o bölgenin hastalıklara zemin hazırlamayacak kadar havalanması... Kalemler çok güçlü gelişim gösteriyorsa, kaynaşma tam manasıyla gerçekleşene kadar üst kısımda biraz budama, yaprak seyreltmesi yapılarak, rüzgarın ve ağırlaşan kalemlerin vereceği zarar azaltılabilir. |
Alıntı:
Ayrıca şeffaf malzeme kullanarak kök gelişimi gözlemlenebilir. Kökler yeterince geliştiği zaman da kesilebilir. |
önceki yıllarda yapmış olduğum ceviz aşısı
Alıntı:
|
Elma Aşılarım Tutmuşlar
http://img537.imageshack.us/img537/3775/ZLubMT.jpg
http://img661.imageshack.us/img661/6387/x9qXaP.jpg http://img912.imageshack.us/img912/1972/7WmThY.jpg Nisan ayının ilk haftası denemesini yaptığım aşılarım tutmuşlar,bu aşıları buradan işinin ehli olan arkadaşlardan aldığım bilgiler ile denemiştim,kiraz ve armut aşılarım da tutmuş,fotolarını ekleyeceğim şimdilik elma ya yaptığım aşıyı ekledim fotoların boyutlarını küçültebilirsem diğerlerini de yükleyeceğim,arkadaşlara sormak istediğim,görüntüdeki elma aşılarının bantlarını ne zaman çözeyim daha fazla beklemesi gerekir mi? Gerçekten yapılan emeğin karşılığının alınması keyifli bir duygu,buradan bu bilğileri paylaşan ve benim gibi işin acemisi arkadaşlara yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. |
Aşılarım(Armut)
3 Eklenti(ler)
Martın 3.Haftası yaptığım armut aşıları hemen hemen 1 metre oldular. :p:p
Fotoğraflar: (27 Mayıstan ) |
Aşılarım (Zeytin)
2 Eklenti(ler)
Zeytin aşısı:"Zeytin çiçek açtığı zamanda aşılama yapılır." kuralına uyarak kabuk altı kalem aşısı yaptım.(25 Nisan Tarihinde)
İlk Fotoğraf Tarihi: (17 Mayıs) İkinci Fotoğraf: (27 Mayıs):rolleyes: |
Hadi hayırlısı olsun sn hakanersoz. Ağustos sıcağını da sorunsuz atlatırsa işlem tamam demektir. 25 Nisan tarihine kadar aşı kalemini buzdolabında mı muhafaza etmiştiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025