agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Aşılama (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/909.htm)

hasanboysan 20-11-2014 19:50

Dut aşım

4 Eklenti(ler)
Dut aşım

hasanboysan 20-11-2014 20:00

Aşıladıgım gülüm

1 Eklenti(ler)
Aşıladıgım gülüm tek kökte 3 renk:D

bebeto016 16-12-2014 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasanboysan (Mesaj 1335003)
Dut aşım

yaptığınız aşı için sizi tebrik ederim. güzel görünüyorlar.

yalniz bişi dikkatimi çekti göz sanki ters yerleştirilmiş gibi duruyor..
doğrumudur..

birde aşıyı hangi tarihte yaptınız acaba..?

hasanboysan 26-12-2014 13:46

Evet aşıyı ters yaptım özellikle formu ters olacak ters dut aşısının tersini düşünün öyle olacak. Aşıyıda nisandan eylülün başına kadar yapabilirsiniz

feyzon 20-01-2015 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasanboysan (Mesaj 1343001)
Evet aşıyı ters yaptım özellikle formu ters olacak ters dut aşısının tersini düşünün öyle olacak. Aşıyıda nisandan eylülün başına kadar yapabilirsiniz

Aşının değil ağacın ters dut ağacı olması gerekir diye biliyorum. O ağaç alınan anaç nasılsa o şekilde büyüyecektir. Ancak aşının o şekilde tutması çok ilginç. Tutabileceğini sanmıyordum. Hayırlı olsun.

kyalcn 22-01-2015 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasanboysan (Mesaj 1343001)

Aşının ters veya düz yerleştirilmesi çokta önemli değildir .Ben terste yerleştirsem düzde yerleştirsem aşı alınan ağacın özelliği neyse onu gerçekleştirdi .
Zaten yapraklar hemen yukarıya doğru yükselmeye başlamış.Ters dut değilse illaki o gözden çıkan dal yukarıya doğru ğider.

şirinka 22-01-2015 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasanboysan (Mesaj 1335006)
Aşıladıgım gülüm tek kökte 3 renk:D

Harika görünüyorlar:-) Bulgaristandan bana da çelik getirdiler,inşallah sizin gulleriniz gibi yetistirebilirim onlari:-) tabii asi yapamam ama:-)

sevdam 22-01-2015 12:14

@aslında gül aşısada kolay haziran başında taze sürgünden göz alıp başarabilirsin

Muda 05-02-2015 19:16

https://www.youtube.com/watch?v=RSKFHUtRZQk

ngzs 10-03-2015 22:53

çiçek açan erik ağacından bu günlerde aşı yapılabilir mi

selim_50 11-03-2015 07:55

takacağınız aşı kalemi uyanmamışsa yapılabilir, anacın çiçek açması sorun yaratmaz.

kocasinan 12-03-2015 09:10

Bu hafta bir kaç ağaca yarma aşı yaptım. Aşı yaptığım kalemlerin ucunu sünger dokuya kadar yontmadım, kambium dokusu ve kabuk kabuğa denk getirdim.İnternette yapılan aşı kalemlerine baktım sünger dokuya kadar yontuyorlar, aceba sünger dokuya kadar yontmayınca aşı kaynamazmı ?

heyyamola 12-03-2015 20:55

Ben şu şekilde yontup, olumlu sonuçlar alıyorum.

kocasinan 13-03-2015 09:44

Sayın heyyamola, öncelikle vermiş olduğunuz kıymetli bilgilerden ve görüntülerden dolayı size çok teşekkür ederim. Bu aşının püf noktalarından birisi bence.

Bende aşı kalemini şekil itibariyle sizin gibi hazırladım, fakat kalemin en iç kısmındaki süngerimsi kısma kadar yontmadım, hassas olur düşüncesiyle. Hayırlısı olsun bakalım.

Bundan sonraki aşılarımı sizin gibi yaparım İnşaallah. Ayrıca ilginize çok teşekkür ederim.

cakirim_16 24-03-2015 09:08

Aşı macunu

Arkadaşlar 2 haftadır araştırıyorum tam sonuca ulaşamadım hemen hemen hepimizin kullanmış, kullanmakta olduğumuz cam sakızı özlü ağda macunları var, tamamen doğal yazıyor soğuk zamanlarda ılık suda ısıtılıp kullanılıyor bu maddeyi aşı macunu yerine kullanamaz mıyız? Tüm özellikleri aynı ucuz, tedarik etmesi kolay, tüm eczanelerde var, kuruyunca aynı aşı macunu gibi lastiksi yapışma özelliği var, uygulaması basit ne düşünüyorsunuz düşüncelerinizi paylaşır mısınız, teşekkür ederim.

ayazkapli 20-04-2015 10:12

Arkadaşlar;
Çalışmalarınız çok güzel, paylaşımlarınız verimli.
Bende müsait bir akitte yapmış olduğum aşıların fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.
Bende de bir aşılama tutkusu başladı gidiyor hayırlısı olsun
Menengic (çitemik) ağacına antep fıstığı vurdum. Tutan var tutmayan var
Herkese hayırlı vakitler

Hasan061 22-04-2015 11:37

Sn.cakırım bence olur aslında,önce numune olarak kullanıp kanaat getirip,uygulamaya sonra geçmek lazım.Ben aşı macunu yerine yatlarda kullanılan tutkal kullandım şimdilik sorun yok.

hakanersoz 07-05-2015 22:13

Armut Aşılarım,ilk denemeler :)

5 Eklenti(ler)
Mart'ın 3. haftası aşılama işlemi yapıldı.

İlk fotolardaki tarih 8 Nisan.

Yeşillenmiş halleri 3 Mayıs.

Aşı Türü: Kabuk altı kalem + yarma aşı.

Siyah bantlı olan; yaz armudu anacına deveci armudu + başka güzel bir armut.

Beyaz bantlı olan;ahlat anaca yaz armudu + bilinmeyen bir armut.

Hasan061 08-05-2015 11:15

Sn.Hakanersöz aşılar mükemmel görünüyor inşallah,meyvelerini de yemek nasip olur,ben de Nisanın ilk haftası armut,elma ve kiraz'a ilk defa bu sene aşı denemesi yaptım,aşıların tutması çok tatlı bir duygu emeğinin karşılığının alınması insana ayrı bir keyif veriyor,nasipse haftaya ben de resimleri paylaşmayı deneyeceğim, kirazdan pek umudum yok ama diğerleri tutacak sanırım.

hakanersoz 08-05-2015 14:00

Sn.Hasan umarım sizin aşılarınız da tutmuşlardır ve ağız tadıyla meyvelerini yemek nasip olur.Paylaşımlarınızı bekliyoruz.

relic 09-05-2015 12:10

daha bir yaşında olmayan ince ağaçlara(badem mesela) nasıl bir aşı yapabiliriz? öneriniz nedir?

feyzon 11-05-2015 09:09

Dilcikli ingiliz aşısı uygulaması yapmıştım. Anaç ayva, aşılanan dal ise william (frenk) armudu. Aşı bandını çözmek için ne kadar beklemek gerekiyor acaba. Dallar yaprak vermeye başlamışlar. Aşı bandı (plastik) kullanmıştım. İp olmadığı için daha uzun süre kalabilir sanırım. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

feyzon 11-05-2015 09:10

Havai köklendirme ile ilgili olarak bilgi almak istiyorum. Bu mart ayında havai köklendirme yapmıştım kiraç ağacına. Acaba dalı ne kadar sürede kesmek gerekiyor.

heyyamola 18-05-2015 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzon (Mesaj 1377546)
Dilcikli ingiliz aşısı uygulaması yapmıştım. Anaç ayva, aşılanan dal ise william (frenk) armudu. Aşı bandını çözmek için ne kadar beklemek gerekiyor acaba. Dallar yaprak vermeye başlamışlar. Aşı bandı (plastik) kullanmıştım. İp olmadığı için daha uzun süre kalabilir sanırım. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Ben genelde gündönümünde (21 Haziran) çözüyorum. Yine de kaynaşma durumu kontrol edilerek (bazı türlerde az ya da çok aşı uyuşmazlığı olabiliyor) ona göre karar verilebilir.

Kullandığınız malzeme esneyebilen ve ıslanmayan özellikte ise daha fazla kalabilir. Önemli olan genleşen kısmın boğma yapmaması ve o bölgenin hastalıklara zemin hazırlamayacak kadar havalanması...

Kalemler çok güçlü gelişim gösteriyorsa, kaynaşma tam manasıyla gerçekleşene kadar üst kısımda biraz budama, yaprak seyreltmesi yapılarak, rüzgarın ve ağırlaşan kalemlerin vereceği zarar azaltılabilir.

heyyamola 18-05-2015 10:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feyzon (Mesaj 1377547)
Havai köklendirme ile ilgili olarak bilgi almak istiyorum. Bu mart ayında havai köklendirme yapmıştım kiraç ağacına. Acaba dalı ne kadar sürede kesmek gerekiyor.

En iyisi yaz döneminde olduğu gibi bırakıp, gelecek Mart ayında gözler uyanmadan kesip asıl yerine dikmek...
Ayrıca şeffaf malzeme kullanarak kök gelişimi gözlemlenebilir. Kökler yeterince geliştiği zaman da kesilebilir.

cevizci 21-05-2015 15:22

önceki yıllarda yapmış olduğum ceviz aşısı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cevizci (Mesaj 225637)
resim olarak eklemeye çalıştım
burad 2007 baharında yapılan yarma aşı yapılıp 1,5 metre büyüyen bir ceviz ile 2008 de yapılan ceviz aşısı

yıl 2013,,,,2015 meyve veriyor..

Hasan061 24-05-2015 23:33

Elma Aşılarım Tutmuşlar

http://img537.imageshack.us/img537/3775/ZLubMT.jpg
http://img661.imageshack.us/img661/6387/x9qXaP.jpg
http://img912.imageshack.us/img912/1972/7WmThY.jpg

Nisan ayının ilk haftası denemesini yaptığım aşılarım tutmuşlar,bu aşıları buradan işinin ehli olan arkadaşlardan aldığım bilgiler ile denemiştim,kiraz ve armut aşılarım da tutmuş,fotolarını ekleyeceğim şimdilik elma ya yaptığım aşıyı ekledim fotoların boyutlarını küçültebilirsem diğerlerini de yükleyeceğim,arkadaşlara sormak istediğim,görüntüdeki elma aşılarının bantlarını ne zaman çözeyim daha fazla beklemesi gerekir mi? Gerçekten yapılan emeğin karşılığının alınması keyifli bir duygu,buradan bu bilğileri paylaşan ve benim gibi işin acemisi arkadaşlara yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

hakanersoz 30-05-2015 11:47

Aşılarım(Armut)

3 Eklenti(ler)
Martın 3.Haftası yaptığım armut aşıları hemen hemen 1 metre oldular. :p:p
Fotoğraflar: (27 Mayıstan )

hakanersoz 30-05-2015 12:18

Aşılarım (Zeytin)

2 Eklenti(ler)
Zeytin aşısı:"Zeytin çiçek açtığı zamanda aşılama yapılır." kuralına uyarak kabuk altı kalem aşısı yaptım.(25 Nisan Tarihinde)
İlk Fotoğraf Tarihi: (17 Mayıs)
İkinci Fotoğraf: (27 Mayıs):rolleyes:

Lonicera 30-05-2015 12:57

Hadi hayırlısı olsun sn hakanersoz. Ağustos sıcağını da sorunsuz atlatırsa işlem tamam demektir. 25 Nisan tarihine kadar aşı kalemini buzdolabında mı muhafaza etmiştiniz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025