![]() |
|
Merhabalar şu an mandalina için hangi tür aşı yapılmalıdır ?
|
Durgun göz aşısı yapılmalıdır Sn bluemercan Eylül ortasına kadar zamanı var.
|
kavak ağacına dut aşıladım.acaba tutarmı merak ediyorum.lütfen söyleyin.eğer olumsuz ise tutarmı diye boşuna heveslenmeyim
saygılarımla.... |
aşı türü durgun göz aşısı...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kavakta dut aşısı normalde tutmayacak bir aşıdır. Ancak denemekte bir zarar yoktur diye düşünüyorum. İyi günler |
5 Eklenti(ler)
27/07/2013 tariinde yapmış olduğum ahlat ta armut durgun göz aşısıları
her ne kadar durgun göz aşısı olmasına rağmen resimlerde göreceginiz gibi pek durmuyorlar... :) |
***. Bahçemde beğenmediğim 3 yıllık iğde ağacı var buna asılama yapılırmı,olursa hangi meyve çeşiti uygulanır, teşekkürler,,.
|
Sevgili Hakan035,bence İğde üzerine bir Hünnap deneyin.İkisininde çok benzer yanları var.Kimbilir belki tutar.Mesela ben bu baharda mutlaka zeytine iğde,iğdeye zeytin deneyeceğim.İkisininde çok benzer yanları var.Hoca ne demiş,"Ya tutarsa"
Esenlikler diliyorum.. |
Bundan bir kaç yıl önce aklı evvel biri bana "dur sana bir aşı yapayım, bir dalında elma, bir dalında ayva, bir dalında da armut olsun" demiş ve bir ağaca aşı yapmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam göz aşısıydı. Bu yıl ilk meyvesini verdi. Armut desen armut değil, ayva desen ayva değil, elma desen elma değil; hepsinin karışımı bir şey çıktı ortaya. İşin ilginç yanı, tadı da hiç bir şeye benzemiyor. :)
Tavisyem; siz siz olun, ağacın dengesiyle fazla oynamayın. :) |
Alıntı:
Esenlikler diliyorum. |
selamlar ben uzun süredir yazılarınızı okuyordum üye olmak bugün kısmet oldu hayırlısı lafın özü bahçemdeki erik ağacının aşı altından çıkmış dallara yeni erik aşılamak istiyorum ne zaman ve hangi aşıyı tavsiye edersiniz
|
Merhaba
Benim bir tane kucuk chandler sili cevizim var.icinden koklenmis bir ceviz tanesinden dikmistim.bu yil 2 yasinin icinde.balkonda derin bir saksida bakiyorum.buna nasil bakabilirim, ne zaman nasil asi yapilmasi lazim.cok sicakta ve cok sogukta yasamadigini ogrendim.yer bakiyorum.bilgi edinmek istiyorum.yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum.selamlar |
Sayın nermintr,
Ceviz ağacı kazık kök salar dolayısı ile saksıda bakımı uygun değildir, öncelikle bahçeniz veya uygun bir yer var ise dışarıya almanızda fayda var. Aşısına gelirsek fidenizin(çöğür) yaşı uygundur, iki yaş göz aşı için idealdir(Biz de bu sene ikiyüz(200) kadar çöğür aşıladık...). Fakat biz göz aşısı yaptık ki oda yazın yapılıyor, kalem aşıyı bilmiyorum başka bir arkadaşımız yardımcı olacaktır. Siz öncelikle cevizinizi dışarıya ve tabi ki saksı dışında bir yere dikiniz... Kolay gelsin... |
sevgili bitkisever arkadaşlar ben bahar döneminde güllerime göz aşısı yapacagım komşunun bahçesinde alacagım gözleri buzdolabında 15 gün saklamayı düşünüyorum benm bhçemdeki güllere su yürümesini beklemek için yani bilen arkadaşlar uygunmudur bu durum biraz aydınlatırmısınız bu yıl baharda yaptıgım aşılar tuttu fakat sürmediler erken dönem yaptım ama geç sürgün olmuşlar bir hata yaptım sanırım ama bu bahara filizlenecker baya büyüdü gözleri ve kırmızı renkteler erken srgün için bu teknigi tam olarak nasıl yapmalıyım şimdiden teşekkür ederim:)
|
Sayın Gülçiçek, alacağın gözleri neden bekletmek istediğini anlamadım. Komşunun bahçesinden alacağına göre aynı bölge her ikisinede su yürümesi aynı dönemde olacaktır. Aldığınız sürgünler bekletildikçe su kaybı kaçınılmazdır. Bu da aşıyı olumsuz etkiyecektir. Bence en doğrusu gül açmış olan sürgün gelişimini tamamlamıştır, bu sürgünlerden göz alınarak mümkünse aynı gün değilse suda bekletilerek birkaç gün içerisinde aşılama yapmaktır. Hemşeriniz olarak Nevşehir de göz aşı için Mayıs ayını tavsiye ederim.
|
Alıntı:
İyi günler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Gülçiçek 350 Evler mahallesi
|
Sayın Sayın Gülçiçek ; Gül üzerine aşı yapacaksanız aynı kalınlıkta sürgünleri dilcikli İngiliz aşısı yöntemiyle aşılayın. Böylece bir kök gülde istediğiniz çoklukta değişik renkler açtırabilirsiniz. Bu yöntem göz aşısından daha kolay ve pratik. Aşılayacağınız kalemin ucunu bir bardak suda eritilmiş bir kaşık balın içerisine daldırıp sonra aşılama yaparsanız ve aşı yerini aşı bağıyla sıkıca sararsanız çok çabuk sürgün verir. Saygılarımla..
|
kara servi üzerine leylandi ve limon çamı aşılamak istiyorum.uygunmudur aca??
|
İyi günler ceviz ağacına yarma aşısı yapılabilir mi .Çetin ceviz ağacını kaman cevizine aşılamayı düşünüyorum da.
|
ağaç çapı yarılacak kadarsa olur.çap çok fazla kalınsa kabuk altı çivili kalem aşısı yapılır.
|
Bu sene havalar sıcak gidiyor.Gözler uyanmadan aşı yapmak gerek.Ben bu hafta sonu ilk aşı denemelerimi Keşan da yapacağım.Ahlata elma aşılayacağım.Birde yabani sarı eriğim var.Ona da kayısı deneyeceğim.
|
ben mart 15 ten önce hiç aşı yapmadım .dediğiniz de doğru havalar iyi gidiyor.tek sorun birden havalar soğuması ..havalar soğursa aşı lar yanar diye düşünüyorum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025