![]() |
elma ve armut celikten üretmek
merhaba elma ve armut celikten üretip aşılamak istiyoum acaba bu sekilde olabilrmi köklendikten sonra yaşama ihtimalleri nekadardır:confused:
|
Sayın Ahmetiri Leylandilerinin güzel köklenmelerini temenni ediyorum.Gelişmeler hakkında bizi haberdar ederseniz sevinirim.
Ayrıca ibreli köklendirme konusunda aşama aşama ayrıntılı bilgilendirmede bulunursanız memnun olurum ;tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim |
Alıntı:
|
Güzel bir çalışma olmuş gerçekten bende şöyle bişey sormak istiyorum... 1 Hafta önce iş yerimde görüp çok beğendiğim salon çamının alt dallarından 1 adet elimle koparıp aldım ve hiçbir işlem yapmadan evde çay bardağına klorsuz su koyup aldığım ufak dalı içine attım... Acaba doğru bişey mi yapıyorum bu şekilde köklendirme yapabilir miyim yoksa torf falan mı kullanmam gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
|
Uyarı için teşekkürler ama radyatöre herhangibir sekilde nem geçmiyor.
|
Teşekkürler sayın '' Bakipa '' sonucu bende sabırsızlıkla bekliyorum. Fotoğraflı olarak sizinle paylaşacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tuplu fidan bakımı için Uzman dostlardan yardım bekliyorum
1 Eklenti(ler)
20 gun önce 70 adet meyve fidan agacları aldım bu ilkbahar memleketime gidemiyeceğim için onları önumuzde ki yıla kadar en iyi nasıl koruyabilirim acaba...
Daha şimdiden cok teşekkur ederim... Not Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum... Saygılar... |
Alıntı:
Leylandilerin hepsi öldü. Köklendirme başarısız oldu. Sanırım hormon bozuk ya da hormon bile olmayabilir paket üzerinde yazı ve marka yoktu internetten temin etmiştim. Şimdi tekrar deneyeceğim. RİKA toz hormon temin ettim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok üzüldüm. Ben de sıvı 4000ppm İBA karışımı ile sempervirens ,giganteum ve Leylandi deneyeceyim.İnşaallah diğerlerinde başarılı olursunuz. |
Alıntı:
Hormonsuz deneme yaptınız mı hiç? |
Alıntı:
Sevgili kardeşim , aslında ben bir önceki mesajımda konuya değinecektim ama ukalalık yapmayayım dedim ve sadece saksılarınızı radyatörün üzerine koymamanız gerektiğini söyledim. Zira mesleğim o. Diğer taraftan LEYLANDİlerin köklendirilmesine gelince. Kusura bakmayın ama siz domates fideler gibi dikmişsiniz zavallıları. O şekilde hiç bir bitki köklenmez. Hatta söğüt bile. Siz önce çeliği yapraklarından arındırınız. Yani sadece bir kaç küçük yaprak bırakınız. sonra kök kısmını 45 derece veya daha yatık kesiniz bu kestiğiniz yerin 1-2 cm. üzerinden tekrar bıçakla bir kertik açınız yani yaralayınız. Sonra perlit veya torfa dikiniz ve üzerine bir pet şişe kapatınız. Saksılarınızın altında mutlaka delik olsun. Haydi kolay gelsin Bu da benim camelia köklendirme çalışmam. Buna benzer bir çalışma yapınız. http://imageshack.us/a/img24/9524/p1030264l.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
Maalesef hiç yapmadım.(Köydeki kavak-söğüt denemelerini saymazsak)Elimde Anaç Sekoyalar az.Dolayısıyla riske girmek istemiyorum.İBA kullanma ısrarım biraz da kulaktan dolma bir bilgi.Belki İBA sız da olur. Bilgilendirebilirseniz memmnun olurum. İyi geceler |
Alıntı:
Yorum ve tavsiyelerim hertürlü eleştiriye açıktır. |
Alıntı:
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Ben acizane Sekoyaların her iki türünü de(sempervirens ve giganteum) çoğaltmak ve 1200 rakımlı köyümde (Kastamonu-Devrekani-Selhattin Köy)orman oluşturmak istiyorum.Diğer konularda belirttiğim gibi geçen sene deneme amaçlı her iki türü de diktim.Eğer mart sonları gibi hala hayatta kalabilirlerse çeliklendirme ile çoğaltacağım.Son yaptığım gözlemimde giganteumlar iyi durumda idi.Fakat sempervirensleri biraz soğuk etkilemiş.Ama kararlılıkla belirtmeliyim ki formlarını bulamasalar bile vazgeçmeyeceğim ;yeter ki canlı kalsınlar. İBA'sız da köklenme olabiliyorsa çok iyi olur.Bu amacımda her türlü bilgi desteğine ihtiyacım var.Sekoyaların çeliklendirilmesi,daldırma yöntemleri konusundaki her türlü bilgi ve püf noktaları konusunda yardımlarınızı bekliyorum .Tekrar teşekkürler. |
Alıntı:
Pet şişenin üzerinde delik açmak gerekirmi,Hava alma,ısı vs. etkenler için |
Köklendirme
Alıntı:
Hayır delik açmayın. Zaten onu oraya koymanın amacı su kaybını önlemek. Ben bu şekilde Begonvil, Japon gülü, Gül ve daha bir çok türü köklendirdim. İğne yapraklılar konusunda fazlaca bilgim yok ama bu şekilde olur gibi düşünüyorum. Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Uyarılarınız için teşekkürler. Biz bu işe heves etmiş çömezlerdeniz, zaten bu ilk denemem. Sizin yıllara dayanan ya da sayısız tecrübelerinizden gelen başarılı çalışmalarınız olabilir. Keşke en baştan daha açıklayıcı bir şekilde uyarsaydınız, yazık oldu. Fakat azimliyim. |
köklendirme çalışması
Alıntı:
O zaman Kapattığımız pet şişeye delik mi açmalıyız ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Nem ortamdaki isiya göre ısınan veya soğuyan su zerreleri gece gündüz arasındaki ısı farklarını absorbe eder bir dengeleyici ısı yongası görevi üstlenirler bunun yanında bakteri ve mikroplara uygun üreme alanı oluştururlar ama stabilite olmazsa bitki yetiştirmek imkansızdır bu yüzden bitki gelişiminde verdiği zararlar ihmal edilebilir. Buna göre örtüyü kullanmamızdaki esas ısıyı dengede tutacak olan nemi hapsetmek olduğundan sürekli hava akımı istemiyoruz bu sebeple hava akımı oluşturmayacak bir tarafa açılıp kapanabilecek bir havalandırma menfezi gerekli. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Defneyi çok yetiştiriyorum ama hiç aşı yapmadık neden aşılamak istediniz maksadınız nedir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025