![]() |
Alıntı:
|
benjamin köklendirme denemesi
merhaba. Benjamin sayfasında yazmış olduğum mesajı (422. mesaj) buraya link vererek paylaşmak istiyorum link burada. Yorumlarınızı bekliyorum.
|
arkadaşlar süs elmasıyla ilgili bir sorum vardı
arkadaşlar 3 gün önce giderken süs elması ağacı gördüm ve dayanamadım dal aldım 1 tane dalı köklendirmeye çalışmalarımda dalın altından ince ve kısa kısa kökler çıktı süs elmasını bu şekilde yaşatabilirmiyim ?
|
Ben yaklasik birsenedir gul kokkendirmeye calisiyorum.bir kactaneyi koklendirmeyi basardim.ama cogunun koku kahvelesti sonrada butun celik karardi ve tutmadi.hata bir kaci iki uc ay sonra karardi.sizce sebebi ne olabilir
|
Alıntı:
Öncelikle köklendirmeye çalıştığınız gül dallarının yetetrli olgunluğa ulaşması gerekir. Taze gül dallarında çıkarılan çelikler köklenmez. Ayrıca çelik boylar 40 cm civarında olmalı, bunun dörtte üçü toprağa gömülmelidir. Sulama önemli bir faktördür. Güller budandığında şayet bu işlemi uygularsanız. Baız bölgeler bu ayda budanıyor. Kış yağmurları üstündne geçer, su sorunu olmaz ve hepside tutar. Benim bahçemdeki gülleri ben bu şekilde çelikten köklendirdim. Hiç bir çeliğim şaşmadı. Kolay gelsin. |
Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Gül çeliklerini köklendirme ile ilgili aşağıda yer alan görsel örnekleme de faydalı olabilir. Temel olarak hangi adımların izlenmesi gerektiğini fotoğraflarla destekleyerek anlatan bu örnekteki 5 numaralı adımda gül çeliğinin dip kısmına dikey olarak yeniden bir çentik açması ve perlit karışımı kullanması dışında benim de çelikleme yaparken izlediğim basit yol budur.
Burada bir saksıya 10 adet çelikleme yapılıyor, ben de genelde 3 çelik batırıyorum bir saksıya. Bazılarının tutmama riskine karşı fazla çelik kullanmak mantıklı. Adım adım gül çeliği köklendirme |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çelikden köklendirme aşamasında ,bitkiye ilave besin verilirmi?
Arkadaşlar,Atlas çeliklerim vardı ,1 ay önce diktim.Şuana kadar hiç bir bozulma yok..Sorum şu;Atlas çeliklerini köklendirme aşamasında sıvı besin/gübre verilirmi?...Vermek gerekirmi?
|
Onların şu an sadece nem, sıcaklık ve çok hafif ışığa ihtiyaçları var. köklenme olduktan ve büyüme başladıktan sonra gübreleme yapınız.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bugün ortancaların budamasını yaptım ve hepsini çelik yaptım ilk defa yaptığım için fazla bir bilgi saybi deyilim sıtrafor kasalar kullanıp içlerin de torf,perlit ve kum karışımı yaptım çeliklerin boyları 10-15 cm arası çelikleri hazırladık dan sonra köklendirme ilacı olarak köklendirme hormonu,torusei tonik ve sıvı deniz yosunu karışımı yaparak 30 dk ilacın içerisin de beklettim ve kasalara sıraladım cam sera içerisin de ve ikinci bir sera oluşturdum akşamları soba yanmadıgı için böyle yaptım bu konu hakkın da bana iyi ve kötü bilgilerinizi sunarsanız çok sevinirim..
Çelikler tuttuğunu varsayarsak mavi,pembe,beyaz,kırmızı çiçek açması için ne yapmam gerekiyor bilginizi sunarsanız çok sevinirim saygılar. |
Platanus orientalis çınar ağacının çeliğini ne zaman alabiliriz acaba ?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bayındırdan aldığım taş yünü bazlı köklendirme ortamı.
Dikimden 2 ay sonra:p Eklenti 362261 Eklenti 362262 Eklenti 362263 |
Alıntı:
Merak ettiğim, köklenme sağlandıktan sonra o yün içerisinden çeliği nasıl çıkartıyorsunuz ? kılcal kökler kırılmıyor mu ? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Yani her çelik için ayrı tablet kullanılacak.Ben bitkinin o tableti (yünü) parçalayabileceğini düşünemedim.Oldukça yumuşak ve dağılır olmalı, aksi halde bana kullanışlı gelmiyor. |
Alıntı:
Bu mevsimde ortanca çeliği alsak köklendirebilirmiyiz? |
Alıntı:
|
Deneme olarak aralık ayında diktiğim odunsu(Gül ve Gelin tacı)çelikler tuttu ve sürgün verdi.
|
Alıntı:
O halde yarın çelikleri alıyorum bakalım ne olacak ;) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
o zaman hemen ortanca köklemek lazım
|
merhaba SIVI KÖKLENDİRME HORMONLARI kullanmadan veya onun görevini yapacak evde yapabileceğim bir şey varmı acaba
|
çelikle badem üretimi yapabilirmiyiz
|
Leylandi çeliği
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dün 20 kadar leylandi çeliği ektim. Yalnız birkaç sorum olacak. 1- Toz hormon kullandım biraz fazla gelenler oldu bir zararı olur mu?
2- Resimlerde gördüğünüz gibi kalorifer peteği üzerine sıraladım ve günde iki kere az miktarda sulandırılmış hormonlu su ile nemlendiriyor um. Acaba yeterli mi? 3- Köklendirme toprağı olarak: %50 torf, %50 perlit, ve biraz leonardit kattım. Güneş isteği olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025